Şimdi Ara

kuzeye bakan bir evde 40 yılla yakın yaşanmışlığın deneyimi ile çizdiğim yeni proje (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: proya

O konuda bir bilgim yok, autocad de çizdim ben boyutu biraz fazlaca :)

http://www.sweethome3d.com/translations.jsp

internetten freeware bunu buldum ! güzel bir şeye benziyor :)
  • quote:

ev projem ;) ev planı ; ev projesi ; floor plan ; kendi ideal evinin projesini kendin yap ! :)

2017 >> kat planı güncelledi ! :)
    -^- güney cepesi -^-
    kuzeye bakan bir evde 40 yılla yakın yaşanmışlığın deneyimi ile çizdiğim yeni proje

-v- kuzey cepesi -v-
    http://www.homestyler.com/ adresinde profesyonel anlamda ücretsiz free çizim desteği veriyor !

#风水# #風水# #풍수# #ฮวงจุ้ย_ศาสตร์# #ಫೆಂಗ್‌_ಶೂಯಿ# #ఫెంగ్_షుయ్# #பெங்_சுயி# #ફેંગ_શુઇ# #फेंग_शुई# #فینگ_شوئی# #فينج_شوي# #فنگ_شویی# #פנג_שווי# #Фэншуй# #Фън_шуй# #Феншуй# #Фенг_шуи# #Φενγκ_σούι# #Phong_thủy# #Hung-cui# #Fengsuo# #Fengsuj# #Fengšui# #Fengshui# #Feng-šuej# #Feng_Şui# #Feng_syui# #Feng_šuej# #Feng_Shui# #Feng_shui#

30 yıldan daha fazla bir süre kuzeye bakan bir apartman dairesinde yaşamış vede yaşamaya devam eden biri olaraktan

eğer günün birinden müstakil bir ev yapma fırsatım olsaydı diye düşündüm
    ve 30 küsür yıl + 40 saatlik bir grafik çalışması ile ortaya bir taslak çıkardım !
    her türlü proje eleştirisine ve yeni ve farklı yorumlara açığım önerilerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 22 Nisan 2017; 8:3:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SEO-Uzmanı

quote:

ev projem ;) ev planı ; ev projesi ; floor plan ; kendi ideal evinin projesini kendin yap ! :)

-^- güney cepesi -^-
    kuzeye bakan bir evde 40 yılla yakın yaşanmışlığın deneyimi ile çizdiğim yeni proje

-v- kuzey cepesi -v-
    http://www.homestyler.com/ adresinde profesyonel anlamda ücretsiz free çizim desteği veriyor !

#风水# #風水# #풍수# #ฮวงจุ้ย_ศาสตร์# #ಫೆಂಗ್‌_ಶೂಯಿ# #ఫెంగ్_షుయ్# #பெங்_சுயி# #ફેંગ_શુઇ# #फेंग_शुई# #فینگ_شوئی# #فينج_شوي# #فنگ_شویی# #פנג_שווי# #Фэншуй# #Фън_шуй# #Феншуй# #Фенг_шуи# #Φενγκ_σούι# #Phong_thủy# #Hung-cui# #Fengsuo# #Fengsuj# #Fengšui# #Fengshui# #Feng-šuej# #Feng_Şui# #Feng_syui# #Feng_šuej# #Feng_Shui# #Feng_shui#

30 yıldan daha fazla bir süre kuzeye bakan bir apartman dairesinde yaşamış vede yaşamaya devam eden biri olaraktan

ve 30 küsür yıl + 40 saatlik bir grafik çalışması ile ortaya bir taslak çıkardım !
    her türlü proje eleştirisine ve yeni ve farklı yorumlara açığım önerilerinizi bekliyorum

1 - ebeveyn banyosu oda içinde olması saçma nedeni koku ve nem (bu sistemi kafasız mimarlar çıkarttı)
    2 - çift banyo olayı saçma çünkü kombi veya şohben aynı anda 2 banyoya sıcak su vermez
    3 - salondan odalara giriş saçma nedeni evde yaşayana yazık
    4 - banyoya küvet ve duş teknesi konması saçma nedeni gereksiz maliyet sonradan oluşan pislik çirkin görüntü
    5 - 10 m2 oda aptallığın önde gideni nedeni (yatak + çalışma masası + sandalye + dolap + petek) insan geçecek yer kalmaması
    6 - binada balkonsuz ev köpek kulübesi olur
    7 - 9 m2 mutfak bekar evine benzer 13m2 nin altı gece kondu işidir

30 yıl sonra benim dediklerimi anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 23 Nisan 2017; 3:53:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

quote:

quote:

-^- güney cepesi -^-

-v- kuzey cepesi -v-

1 - ebeveyn banyosu oda içinde olması saçma nedeni koku ve nem (bu sistemi kafasız mimarlar çıkarttı)
    2 - çift banyo olayı saçma çünkü kombi veya şohben aynı anda 2 banyoya sıcak su vermez
    4 - banyoya küvet ve duş teknesi konması saçma nedeni gereksiz maliyet sonradan oluşan pislik çirkin görüntü
    5 - 10 m2 oda aptallığın önde gideni nedeni (yatak + çalışma masası + sandalye + dolap + petek) insan geçecek yer kalmaması

30 yıl sonra benim dediklerimi anlarsın

soru cevap

ebeveyn banyosu saçma bir fikir derken merak ettiğim bu yorumu bekar birisi mi yapıyor !?
    ayrıca koku olayına gelinir ise ! bazı ebeveyn banyolarını apartman hava bacasına bağlıyorlar hava bacasının bile 50cm2 olmadığı binalarda o banyo veya WC den zaten hayır mı gelir !? iyi bir havalandırma durumu olmayınca bırak banyoyu normal oturma odası bile yemek kokar bir hale gelir !

2 - çift banyo olayı saçma çünkü kombi veya şohben aynı anda 2 banyoya sıcak su vermez !

çift banyo olması aynı zamanda her ikisininde kullanılacağı anlamına gelmiyor zaten ! :)

bir evin içindeki tüm bölümlerin adlarını bir listeye yaz hangi alanı ne amaçla kullandığına bir bakarsan zaten
    koridor diye bir şeyin ara geçiş olayının ötesinde ve koridor duvarların bir evin en işlevselsiz alanı ! eski yapılarda buna fazla önem verilmediği ortada ! yeni projede salon ortak yaşam alanı anlamıyla birleşik

banyo sağlık açısında bir zorunluluktur ! kimi sıcak suya uzanıp rahatlamayı sever bu bir tercih meselesi

yatak dediğin topu topu 2 metre kare alan alıyor ! yeni mobilyalarda hem yatak hem masa olan ürünler var !
    yatak odası desen wc masası yerine zaten ebeveyn banyosu var !

sağ üst köşe balkon, ve sol üst köşe balkon ! :)

merak ettim şu an sizin mutfak kaç metre kare !?

• ben çoğunu yaşadım hatta oturduğum evin mutfağı 9m2

odalara giriş salondan oluyor

vitra duş teknesi koyduğuma bin pişmanım

evin odaları 12m - 12m2 - 18m2 bana küçük geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 23 Nisan 2017; 13:49:7 >
  • quote:

ben çoğunu yaşadım hatta oturduğum evin mutfağı 9m2

küçük geliyor derken eşyalardan kullanım alanı dar mı !?

yani bina içindeki kolonlar yüzünden istediğim gibi yerleştiremedim mi demek istiyorsunuz !?
  • quote:

quote:

yani bina içindeki kolonlar yüzünden istediğim gibi yerleştiremedim mi demek istiyorsunuz !?

kolon molon yok (balkon kapısı + pencere + petek + masa + sandalye + dolap ve kapısı) 12 m2 yetmiyor

oda büyüklüğü 14m2 altı ise hikaye
  • quote:

quote:

quote:

kolon molon yok (balkon kapısı + pencere + petek + masa + sandalye + dolap ve kapısı) 12 m2 yetmiyor

oda büyüklüğü 14m2 altı ise hikaye

• Sen sığdırmaya çalışıyorsun gerçek benim dediğim gibidir

Tokide gördüğüm tüm daire tipleri hepsinin mutfak salon balkon oda ölçüleri sizinki gibi

A Tipi
    B Tipi
    C Tipi
    FG Tipi
    DG Tipi
    RR Tipi
    L Tipi
    G Tipi
    SRS Tipi
    MNM Tipi
  • quote:

Sen sığdırmaya çalışıyorsun gerçek benim dediğim gibidir

Tokide gördüğüm tüm daire tipleri hepsinin mutfak salon balkon oda ölçüleri sizinki gibi

A Tipi
    B Tipi
    C Tipi
    FG Tipi
    DG Tipi
    RR Tipi
    L Tipi
    G Tipi
    SRS Tipi
    MNM Tipi

bu proje 120metrekare

toki ev projeleriyle alakası bile yok !
  • * güncelleme tuğla konusunda araştırma yaparken bulduğum mantık açısında var olan tuğla ısı iletimi yalıtımı noktasında 2 kat daha verimli olan bir uygulama ;
    ileride ev yapma fırsatım olursa bunu kullanmayı düşüne bilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 6 Mayıs 2017; 12:52:15 >
  • Vay arkadaş yav. hayaller bile fakir inan ki buraya girince şöyle villa, malikane, köşk tarzı bir şey bekledim.
    milletçe ne hale geldik. inşallah beklentilerinin de ötesinde bir şeylere kavuşursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratynn

Vay arkadaş yav. hayaller bile fakir inan ki buraya girince şöyle villa, malikane, köşk tarzı bir şey bekledim.
    milletçe ne hale geldik. inşallah beklentilerinin de ötesinde bir şeylere kavuşursun.

minimalist bir yaklaşımınız yoksa maksimumize bir gidişatınız olamaz !

eğer yapı malzemeleri konusunda birazcık merakınız olsa zaten en sağlıklı en iyi izolasyon malzemesi
    doğal kesim taştan yapılan duvardır. ama ekonomi dünyasında yaşıyorsanız ekonominiz sınırlıysa

yaşadığınız yerin artılarını eksilerinin farkındaysanız !
    şunlar şöyle bunlar böyle olsaydı daha iyi olur diye biliyorsanız.
    daha iyi koşullarda yaşamak bu kadar kolaydır !

hayal fakiri olmak değil !
    doğaya geri dönüş anlamıyla topraktan her aldığın metrekarenin hakkını vere bilmek önemlidir.
    yoksa gönlü zenginlerden değil ; malı fazla, içi boş olanlarda olur insan !

• quote:

Sizinki kullanışsız olmuş gecekondu işi ben köye bile yaptırmam
    İlerde para olursa köye ev yaptıracağım

115 m2 (Ytong dan yapmayı düşünüyorum)

aradığım özellikler
    1 - Duvar malzemesi kesinlikle ytong olacak nedeni sessiz, yanmaz ve yalıtımlıdır (Köpük ve tuğla iki defa işçiliğe para vermek enayilik)
    2 - Mutfak kesinlikle en az 20 m2 olacak
    3 - Oturma odası en az 20m 2 olacak
    4 - Odalar en az 20 m2 olacak
    5 - Tavan ve tabanda en az 5 cm köpük olacak

inşaat sektöründeyim, benden tavsiye, kare mahaller en kullanışsız ve rahatsız mahallerdir, bütün odaları kare yapıp çıkmışsın, mimarlar odası görse toplu istifasını verir :). gecekondu işi dedğin ise standart amerikan tipi bir ev. geniş giriş holü, yemek odası vesairesi ile. böyle kare odalar uzun vadede insanın boğar, duvarlar üzerine üzerine gelir. özetle: seninki çok gecekondu işi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thythy -- 3 Haziran 2017; 12:57:46 >

• thythy T kullanıcısına yanıt
    bende 11 yıldır inşaat sektöründeyim kare oda en kullanışlı odadır

Yatak - Çalışma masası - dolap + sandalye koyduğunda en kullanışlı alanı göreceksin

dikdörtgen olsa olsa yatak ve dolabı koyabileceğin tek seçenek var

ayrıca 35-40 m2 olan yerlerde kare alan kullanışsızdır
  • quote:

* güncelleme tuğla konusunda araştırma yaparken bulduğum mantık açısında var olan tuğla ısı iletimi yalıtımı noktasında 2 kat daha verimli olan bir uygulama ;

onla uğraşacağına direkt ytong yap (ısı - ses - yangın 3ü bir arada olsun 2. defa işçiliğe para verme)

• quote:

quote:

* güncelleme tuğla konusunda araştırma yaparken bulduğum mantık açısında var olan tuğla ısı iletimi yalıtımı noktasında 2 kat daha verimli olan bir uygulama ;

onla uğraşacağına direkt ytong yap (ısı - ses - yangın 3ü bir arada olsun 2. defa işçiliğe para verme)

izolasyon açısından verimli olduğu ortada ama lakin sağlık açısından küf sorunu ortaya çıkardığı da ortada !

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.