Bildirim
Kyk yurdu ve diğer yurtlar hakkında bilgi verebilecek var mı ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Up -
3 yıl KYK’da kaldım. Uzun olacak ama hepsini anlatayım.
Öncelikle KYK yurtlarının fiziki imkanları şehirden şehire yurttan yurda değişiklik gösterir. Son yıllarda yapılan yurtlar hakkını verelim cidden lüks. Ankara üniversitesi içinde öyle olduğunu düşünüyorum.
Ben hazırlık artı lisans toplam 5 yıl üniversite okudum. Hazırlıkta Burdur merkezde okurken kaldığım KYK genel yurttu ve odaları 6 kişilikti. Tek kelimeyle berbattı. Ancak lisansa geçince 2 yıl 3 kişilik odaları olan yüksek standartlı KYK yurdunda kaldım, tuvaleti, banyosu odanın içindeydi ve her gün temizlikçi görevliler tarafından temizleniyordu.
Yataklar artık bazalı. Türkiye’deki tüm KYK yurtlarında bazalı sisteme geçildi diye biliyorum bende bazalı yataklarda kaldım hazırlık senem hariç. Ranzalar kaldırıldı, tekli yataklar artık.
KYK yurtlarında elektrik, su, doğalgaz, internet faturası yoktur. Ödediğiniz aylık yurt ücretine bunlar dahildir. Yemek konusu ayrı ona birazdan değineceğim. Aylık yurt ücreti ben 2016’da yurttan ayrılırken yanlış hatırlamıyorsam 200 tl civarıydı. Yurttan yurda farklılık var ama eminim şu an 300 üzeridir.
Yemek konusu şöyle. Devlet size her gün sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere iki kere belirli tutarda yemek fişi veriyor. Kalanını kendiniz ödüyorsunuz. En son hatırladığımın üstüne ne kadar zam yaptılar bilmiyorum ama tahmini olarak sabah kahvaltısı 5-6 tl, akşam yemeği 10 tl olmuştur. (Benim zamanımda sabah 3.5, akşam 6.5 gibi bir şeydi.)
Örneğin, kahvaltıda peynir, zeytin, domates, ekmek, çay, patates vs. aldınız. Kasaya geldiniz, tabağınıza aldığınız bu şeylerin fiyatları toplanıyor. (Hepsinin kendi fiyatları var, bir kalıp peynir 75 kuruş gibi) Tabağınız toplamda 7 lira yaptı diyelim devletin size verdiği fiş hakkı 6 lira. Aradaki 1 tl farkı o anda siz ödüyorsunuz kasaya. Akşam yemeği içinde aynı şey geçerli.
Vejeteryan konusu çetrefilli, akşam yemeklerinde 5-6 çeşit yemek çıkıyordu diye hatırlıyorum ama her gün aşırı güzel yemekler olmazdı. Yemeği beğenmezsek dışarıda yiyorduk, o artık size kalmış. Ama genel olarak yemek konusu tatmin eder. Çeşit çok çünkü.
KYK'ların tümünün son giriş saati vardır. Giriş yaparken parmak izinizle geçersiniz ve tüm sistem buna oturuyor. Genelde bu saat 12 oluyor, 11 olan da var. Benimki 11'di mesela. Bu saatten sonra giriş yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz, güvenlik içeriye almazsa tutanak tutarlar. 3 defa tekrar edildiğinde yönetmeliğe göre yurttan atılma cezası veriliyor. Ama ben böyle bir şeyin kimsenin başına geldiğini duymadım.
İzin alma konusu KYK'da çok basittir, akşam saat 10'a kadar internet üzerinden alınabiliyor. Örneğin dışarıdasınız ve yurda giriş saatine yetişemeyeceğiniz ortada. Veya dışardayken gezmek tatlı geldi bir arkadaşınızda kalacaksınız o gece. Telefonunuzdan E-Devletle sisteme giriş yapılıp kalacağınız adresi girin ve izni alın. Adresi sallasanız bile olur. Tabi bu durumda ertesi sabah 5'e kadar yurda giremezsiniz.
İzin almadan geceyi dışarıda geçirmek sıkıntılı, ertesi gün adınızı anons ederler, yine tutanak tutulur. Bu başıma geldi. Tekrarları halinde yine atılma söz konusu.
İzin günleriniz yılda 75 iş günü ile sınırlı (Farklı olabilir diğer KYK'larda) Dediğim gibi iş günü. Haftasonları veya üniversitenin tatilde olduğu günler dahil değil. Böyle olunca epey bir gün çıkıyor.
Giriş saati bittikten sonra dışarıya çıkmanıza izin verilmez, çok ekstrem bir şey gereklidir. Adam sevgilisinin yanına gidebilmek için gecenin bir vakti hasta numarası yapıp ambulansla falan çıkıyordu.
Özel yurtlar tamamen birbirinden ayrılıyor. Kız ve erkeğe aynı binada daireler kiralayan apart da var, öğrenci geceyi dışarıda geçirince aileyi arayan da. O konu hakkında pek bilgim yok özel yurtta kalmadım.
Umarım tüm sorularınızı cevaplamışımdır. Başka bir şey varsa sormak istediğiniz sorun. Son olarak hayatınızın en güzel yılları başlıyor değerini bilin. Ben çok özlüyorum üniversite hayatımı.
-
Istisnasiz her gun kuru fasulye ya da nohut pilav ve makarna bulunuyor.Vejetaryen birisi sıkıntı yasamaz bence.Cogu zaman sebze yemegi de oluyor zaten.En cok tavuk cikar arada da et.
Disari cikmak saat 11den sonra yasak evet ama her kyk da o kadar ciddi davranmaz bazilari esnek davranıyor 11den once disari cikmis birisi gece 3te de gelse iceri alinabilir.Kykdan kykya degisir bu.Kesinlik yok isterde hic almayadabilir.
Ustte arkadas diger seyleri anlatmis zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 14 Ağustos 2019; 19:10:50 > -
ankara üni kazandıysan onun ana kampüsü gölbaşında, başka kampüsü varsa ve de ordaysan merkezdeki yurtlara gidersin onlar bunun gibi değil; gölbaşındaki yurt 4 kişilik erkek yurdu üninin içinde gibi bişey, 285 tlydi bu sene aylık; temizlik diğer yurtlara göre sık yapılıyor oda içersinde banyosu var, çamaşırhanesi gayet büyük, 1500 1600 kişilik olduğundan yemek çeşidi diğer yurtlara göre biraz daha fazla
bizdede gece 1de de 3 te de girenler vardı, abartmadığın(defa olarak) sürece kapıda bırakmazlar, kızılaydan gölbaşında zaten 1 saat yetişicem diye adam akıllı dışarda takılamazsın ondan şey yapmıyorlar sanırım
bide şuan sabah 4, akşam 8,5 tl hakkın var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biezard jer -- 14 Ağustos 2019; 22:14:58 > -
Hocam bu izin alma olayı haftasonları da mı geçerli? Ben cuma akşamı evime dönüp pazar akşamı tekrar yurda dönmeyi planlıyorum. İzin almak zorundaysak 2 günlük mü alıyoruz yoksa her gün tekrardan almak zorunda mıyız? -
Hayır, toplu olarak alabilirsin. Ama yurda kaç gün hakkın olduğunu sor. Dediğim gibi bizde haftasonlarını izin hakkından düşmüyorlardı. -
Hocam merhabalar. Ankara gibi bir büyükşehirde yurt çıkma olasılığı nedir? Öğrenci fazla olduğundan zor olur mu? -
Tamamen yurt kontenjanlarına ve yapılan talebe bağlı bir durum, kesin bir şey söyleyemem.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
3 yıl KYK’da kaldım. Uzun olacak ama hepsini anlatayım.
Öncelikle KYK yurtlarının fiziki imkanları şehirden şehire yurttan yurda değişiklik gösterir. Son yıllarda yapılan yurtlar hakkını verelim cidden lüks. Ankara üniversitesi içinde öyle olduğunu düşünüyorum. Ben hazırlık artı lisans toplam 5 yıl üniversite okudum. Hazırlıkta Burdur merkezde okurken kaldığım KYK genel yurttu ve odaları 6 kişilikti. Tek kelimeyle berbattı. Ancak lisansa geçince 2 yıl 3 kişilik odaları olan yüksek standartlı KYK yurdunda kaldım, tuvaleti, banyosu odanın içindeydi ve her gün temizlikçi görevliler tarafından temizleniyordu. Yataklar artık bazalı. Türkiye’deki tüm KYK yurtlarında bazalı sisteme geçildi diye biliyorum bende bazalı yataklarda kaldım hazırlık senem hariç. Ranzalar kaldırıldı, tekli yataklar artık. KYK yurtlarında elektrik, su, doğalgaz, internet faturası yoktur. Ödediğiniz aylık yurt ücretine bunlar dahildir. Yemek konusu ayrı ona birazdan değineceğim. Aylık yurt ücreti ben 2016’da yurttan ayrılırken yanlış hatırlamıyorsam 200 tl civarıydı. Yurttan yurda farklılık var ama eminim şu an 300 üzeridir. Yemek konusu şöyle. Devlet size her gün sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere iki kere belirli tutarda yemek fişi veriyor. Kalanını kendiniz ödüyorsunuz. En son hatırladığımın üstüne ne kadar zam yaptılar bilmiyorum ama tahmini olarak sabah kahvaltısı 5-6 tl, akşam yemeği 10 tl olmuştur. (Benim zamanımda sabah 3.5, akşam 6.5 gibi bir şeydi.) Örneğin, kahvaltıda peynir, zeytin, domates, ekmek, çay, patates vs. aldınız. Kasaya geldiniz, tabağınıza aldığınız bu şeylerin fiyatları toplanıyor. (Hepsinin kendi fiyatları var, bir kalıp peynir 75 kuruş gibi) Tabağınız toplamda 7 lira yaptı diyelim devletin size verdiği fiş hakkı 6 lira. Aradaki 1 tl farkı o anda siz ödüyorsunuz kasaya. Akşam yemeği içinde aynı şey geçerli. Vejeteryan konusu çetrefilli, akşam yemeklerinde 5-6 çeşit yemek çıkıyordu diye hatırlıyorum ama her gün aşırı güzel yemekler olmazdı. Yemeği beğenmezsek dışarıda yiyorduk, o artık size kalmış. Ama genel olarak yemek konusu tatmin eder. Çeşit çok çünkü. KYK'ların tümünün son giriş saati vardır. Giriş yaparken parmak izinizle geçersiniz ve tüm sistem buna oturuyor. Genelde bu saat 12 oluyor, 11 olan da var. Benimki 11'di mesela. Bu saatten sonra giriş yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz, güvenlik içeriye almazsa tutanak tutarlar. 3 defa tekrar edildiğinde yönetmeliğe göre yurttan atılma cezası veriliyor. Ama ben böyle bir şeyin kimsenin başına geldiğini duymadım. İzin alma konusu KYK'da çok basittir, akşam saat 10'a kadar internet üzerinden alınabiliyor. Örneğin dışarıdasınız ve yurda giriş saatine yetişemeyeceğiniz ortada. Veya dışardayken gezmek tatlı geldi bir arkadaşınızda kalacaksınız o gece. Telefonunuzdan E-Devletle sisteme giriş yapılıp kalacağınız adresi girin ve izni alın. Adresi sallasanız bile olur. Tabi bu durumda ertesi sabah 5'e kadar yurda giremezsiniz. İzin almadan geceyi dışarıda geçirmek sıkıntılı, ertesi gün adınızı anons ederler, yine tutanak tutulur. Bu başıma geldi. Tekrarları halinde yine atılma söz konusu. İzin günleriniz yılda 75 iş günü ile sınırlı (Farklı olabilir diğer KYK'larda) Dediğim gibi iş günü. Haftasonları veya üniversitenin tatilde olduğu günler dahil değil. Böyle olunca epey bir gün çıkıyor. Giriş saati bittikten sonra dışarıya çıkmanıza izin verilmez, çok ekstrem bir şey gereklidir. Adam sevgilisinin yanına gidebilmek için gecenin bir vakti hasta numarası yapıp ambulansla falan çıkıyordu. Özel yurtlar tamamen birbirinden ayrılıyor. Kız ve erkeğe aynı binada daireler kiralayan apart da var, öğrenci geceyi dışarıda geçirince aileyi arayan da. O konu hakkında pek bilgim yok özel yurtta kalmadım. Umarım tüm sorularınızı cevaplamışımdır. Başka bir şey varsa sormak istediğiniz sorun. Son olarak hayatınızın en güzel yılları başlıyor değerini bilin. Ben çok özlüyorum üniversite hayatımı. |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X