Şimdi Ara

### L E O N Kulübü ### (269. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.505
Cevap
27
Favori
332.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm leoncuların bayramın kutlarım, esenlikler dilerim....
  • 1,2 tsi leon sanırım sadece en alt donanımla style olarak satılıyor. buna fr ayarında donanım ekletmek mümkün oluyor mu ?
  • arkdaşlar yakın zamanda 2006 model leon 2.0 tdi dsg en full olanı aldım 160 binde suan.
    sorunum bu dsg şanzuman geri kaçırır eger hil holder yoksa burası tmm ama benim araçda hil holder var ve yokuşlarda hiç tutmadan geri kaçırıyor sorun neydedir aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • farozaa kullanıcısına yanıt
    Frene sonuna kadar basarsan çalışır, bir de vites boştayken çalışmaz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Frene sonuna kadar basarsan çalışır, bir de vites boştayken çalışmaz....

denedim o şekilde değişen bişey yok. acaba kapatılmış olabılırmı sistemden? böyle bişey mumkun mu?
  • farozaa kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum ama servise göster istersen....
  • Arkadaşlar seat leon almayı düşünüyoruzda.

2011 yada 2012 model

Seat leon 1.6 TDİ Copa Plus ile Seat leon 1.6 TDİ CR-Style arasındaki fark nedir ?

Tabi şimdi ki kullandığımız araba toyota coralla 2006 benzin lpg var. 250 kuruş ortlama yakıyor. Yakıt olarak çok abartı değişecek bir şey var mıdır ?

Ayrıca esp var mıdır bazılarında var bazılarında yok deniliyor çözemedim.
  • Raist_can kullanıcısına yanıt
    copa plus cr style eklenen ekstra donanımdır yani daha doludur, bi xenon far filan var.esp dsg viteslerde standarttı ama düz viteslerde paketle alınıyordu.Onu satıcıya sormak gerekir veya aracı gördüyseniz vitesin hemen arkasında esc yada esp düğmesinin bulunması gerekir , eğer asr varsa esp yoktur...Yakıt olarak daha düşük tüketecektir ben 4-5-6 lt aralığında gezindiğini biliyorum, kullanımı ve yol şartlarına göre değişir....
  • Peki yenisi çıkmasına rağmen 2. el fiyatları halen uçuk fiyatlarda olmasının sebebi nedir ? Esp olmaması çok kötü bence. Bakarım alacağımız arabada var mı yok diye ama 40 - 42 bin tl civarında kazasız bulmak nerde ise imkansız olmuş. Ya sağ çamurluk ya sol çamurluk kazalı yada 2 senelik araba 100 bin civarlarında. Bizim 2006 toyota bile 95 binde :D Wolswagen motoru kullanıyor ondan yana bir sıkıntım yok ama 3-4 senelik arabanın da 130 bin civarında ve 45 bin tl vermekde ne derece doğrudur bilemedim..
  • Raist_can kullanıcısına yanıt
    valla kesinlikle sana katılıyorum hocam; bu aralar maalesef fiyatlar uçtu. sadece leon değil ama, tüm marka ve modellerde var bu fiyat artışı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raist_can

Peki yenisi çıkmasına rağmen 2. el fiyatları halen uçuk fiyatlarda olmasının sebebi nedir ? Esp olmaması çok kötü bence. Bakarım alacağımız arabada var mı yok diye ama 40 - 42 bin tl civarında kazasız bulmak nerde ise imkansız olmuş. Ya sağ çamurluk ya sol çamurluk kazalı yada 2 senelik araba 100 bin civarlarında. Bizim 2006 toyota bile 95 binde :D Wolswagen motoru kullanıyor ondan yana bir sıkıntım yok ama 3-4 senelik arabanın da 130 bin civarında ve 45 bin tl vermekde ne derece doğrudur bilemedim..

2011 model 40.000 km deki aracimi gecen sene mayista 40.000 tl ye sattim. Arac 3bucuk ay satilik kaldi 41000 in altina vermek istemedim baya bir sure sonunda 40.000 e razi oldum. Ama 2014 geldi otv zamlandi doviz yukseldi , fiyatlar uctu . Simdi kazasiz temiz ayni araba 45 civarinda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbc

quote:

Peki yenisi çıkmasına rağmen 2. el fiyatları halen uçuk fiyatlarda olmasının sebebi nedir ? Esp olmaması çok kötü bence. Bakarım alacağımız arabada var mı yok diye ama 40 - 42 bin tl civarında kazasız bulmak nerde ise imkansız olmuş. Ya sağ çamurluk ya sol çamurluk kazalı yada 2 senelik araba 100 bin civarlarında. Bizim 2006 toyota bile 95 binde :D Wolswagen motoru kullanıyor ondan yana bir sıkıntım yok ama 3-4 senelik arabanın da 130 bin civarında ve 45 bin tl vermekde ne derece doğrudur bilemedim..

2011 model 40.000 km deki aracimi gecen sene mayista 40.000 tl ye sattim. Arac 3bucuk ay satilik kaldi 41000 in altina vermek istemedim baya bir sure sonunda 40.000 e razi oldum. Ama 2014 geldi otv zamlandi doviz yukseldi , fiyatlar uctu . Simdi kazasiz temiz ayni araba 45 civarinda.

Çok haklısınız valla. Ama bu kadar para vermek gerçekten doğru değil. Yani 45 bin yerine 38 falan verip Citröen C4 2012 yeni kasa modelinden almak daha mantıklı geliyor. Siz ne düşünürdünüz ? Hem daha ucuz hemde bence seat leonu aratmayan bir araç olduğunu düşünüyorum. Seat leon piyasada biraz araştırdım ve yedek malzeme sıkıntısı olduğu söylenildi.

Söylediğim araba linki örnek olarak ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sarpel-den-2011-model-citroen-yeni-c4-1.6-hdi-92-hp-comfort-169655395/detay

• 2012 model seat leon fr bende almayı düşünüyorum. fakat 2.el piyasasındaki artış beni düşündürmüyor değil, kime sorsam bunlara galericiler de dahil kasım aralık ocak gibi al diyorlar. bende kış aylarını bekliyorum ama ilanlara da göz atmadan yine de edemiyorum. umarım dedikleri gibi biraz olsun piyasa rahatlar. yoksa 45-50 arası vermek mantıklı mı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: audioslave

2012 model seat leon fr bende almayı düşünüyorum. fakat 2.el piyasasındaki artış beni düşündürmüyor değil, kime sorsam bunlara galericiler de dahil kasım aralık ocak gibi al diyorlar. bende kış aylarını bekliyorum ama ilanlara da göz atmadan yine de edemiyorum. umarım dedikleri gibi biraz olsun piyasa rahatlar. yoksa 45-50 arası vermek mantıklı mı bilmiyorum.

Ben de geçen ay aldım hocam 2012 Leon FR.

9800 km'deydi, bi-xenon far, orjinal ayak dayama, orjinal kol dayama mevcut araçta. Sadece arka tampon sürtmeden dolayı serviste orjinaliyle değişmiş şekilde aldım. Onun dışında kaza, hata, boya yok.

Araçta

bi-xenon + sunroof varsa 47-48.000
    Sadece bixenon varsa 46-47.000
    Her ikisi de yoksa max 45.000

ederi vardır. Fazlasını sakın ama sakın verme.

1 senedir bu aracı takip ediyorum. Fiyatlar hiçbir zaman düşmedi. Düşecek diyenlere aldanma. İhtiyacın var ise almaya bak. İnan bana daha da artacak fiyatlar

Bu da aracım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 22 Ağustos 2014; 11:52:33 >

• [C_a_N_e_R] kullanıcısına yanıt
    Allah kaza bela vermesin İnşallah, aracınız çok güzel. alırsam bende fb plaka yapmayı düşünüyorum :)
    herkes tek bir şey diyor ötv zammından ötürü 2.el piyasası çok yüksek. ben bu aracı yeni sayılır 2-3 aydır takip ediyorum. 50bin tl nin üzeri fiyat çekenler de var. şu an için elimdeki aracı çıkarmak ve kışı beklemekten başka çarem yok gibi. bekleyip görecez bakalım. hayırlı olsun tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: audioslave

Allah kaza bela vermesin İnşallah, aracınız çok güzel. alırsam bende fb plaka yapmayı düşünüyorum :)
    herkes tek bir şey diyor ötv zammından ötürü 2.el piyasası çok yüksek. ben bu aracı yeni sayılır 2-3 aydır takip ediyorum. 50bin tl nin üzeri fiyat çekenler de var. şu an için elimdeki aracı çıkarmak ve kışı beklemekten başka çarem yok gibi. bekleyip görecez bakalım. hayırlı olsun tekrardan.

Evet 50.000 fiyat çekenlerin zaten satmaya niyeti yok. Bir enayi çıkarsa veririm mantığındalar. Yani satmaya meyilli değiller. Onları direk es geç. ÖTV'ye indirim gelmeyeceği için artık piyasa oturdu. Yani bundan sonra bir aracın fiyatı sadece model yılı düştüğü için azalacak. Onun dışında ÖTV ile ilgili bir indirim söz konusu değil. Aracınızı satın ve yeni arabanızı bi an önce alın bence. Bu arad GS'liyim

• ötv indirimi gelse ne olur ?
    eskiden % 40'dı şimdi 45.
    yani sıfır arabada 2 bin tl filan fark eder. bu da hiç bir şey.
    ötv indirimi gelecek çünkü hükümet beklediğinin aksine vergi kaybına uğradı ve sektör babaları bastırıyor, ekonomi olumsuz etkileniyor ama % 5'lik indirim pek bir şey ifade etmiyor, indirim olursa yine % 40 olacaktır.
  • quote:

quote:

quote:

Çok haklısınız valla. Ama bu kadar para vermek gerçekten doğru değil. Yani 45 bin yerine 38 falan verip Citröen C4 2012 yeni kasa modelinden almak daha mantıklı geliyor. Siz ne düşünürdünüz ? Hem daha ucuz hemde bence seat leonu aratmayan bir araç olduğunu düşünüyorum. Seat leon piyasada biraz araştırdım ve yedek malzeme sıkıntısı olduğu söylenildi.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sarpel-den-2011-model-citroen-yeni-c4-1.6-hdi-92-hp-comfort-169655395/detay

2-3 sene icinde satmayi dusunmuyosaniz c4 daha mantikli duruyor, seat 2. Elde citroene gore daha iyidir diye dusunuyorum ama ben olsam 112 hp ve 6 ileri olanlardan dusunurdum . Ayrica her iki araci da kullandim, 112 hp lik hdi motor tdi den daha ustun bence, hem tuketim hem de performans olarak. Bunun disinda Leonun daha ustun olabilecegi yonler arka koltuk diz mesafesi ve surus dinamikleri/yol tutusu olabilir. Ben olsam daha uygun fiyatli ve daha az yakitli oldugu icin c4 alirdim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

2-3 sene icinde satmayi dusunmuyosaniz c4 daha mantikli duruyor, seat 2. Elde citroene gore daha iyidir diye dusunuyorum ama ben olsam 112 hp ve 6 ileri olanlardan dusunurdum . Ayrica her iki araci da kullandim, 112 hp lik hdi motor tdi den daha ustun bence, hem tuketim hem de performans olarak. Bunun disinda Leonun daha ustun olabilecegi yonler arka koltuk diz mesafesi ve surus dinamikleri/yol tutusu olabilir. Ben olsam daha uygun fiyatli ve daha az yakitli oldugu icin c4 alirdim.

Evet haklısınız fakat sizin e-hdi paketlerinde manuel vites yok. Malum peder bey otomatik vites istemiyor. Open astra ecoflex cosmo da aynı fiyat leonla.. Kararsızlık kötü ama böyle giderse C4 ideal gibi geldi. Çokta üstün bir şey almaya gerek yok. Sonuçta öyle çok gezdiğimiz falan yok. Maçta işten eve. İş de git gel 10 km ancak.

Ayrıca merak ettiğim bir konu dizel arabaları düşük devirde kullanırsak mı az yakıyor yoksa yüksek devirde kullanırsak mı ? Ben düşük devirde kullanırsak turboya geçmediğinden daha az yakıt yakacağını düşünüyorum. Fakat bu düz yol değilde yokuş yukarı olunca motor sıcaklığı yükselmekte. Buna dikkat ettim. Bu tarz şeyleri deneyen yada fark eden var mdıır ? :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet haklısınız fakat sizin e-hdi paketlerinde manuel vites yok. Malum peder bey otomatik vites istemiyor. Open astra ecoflex cosmo da aynı fiyat leonla.. Kararsızlık kötü ama böyle giderse C4 ideal gibi geldi. Çokta üstün bir şey almaya gerek yok. Sonuçta öyle çok gezdiğimiz falan yok. Maçta işten eve. İş de git gel 10 km ancak.

Ayrıca merak ettiğim bir konu dizel arabaları düşük devirde kullanırsak mı az yakıyor yoksa yüksek devirde kullanırsak mı ? Ben düşük devirde kullanırsak turboya geçmediğinden daha az yakıt yakacağını düşünüyorum. Fakat bu düz yol değilde yokuş yukarı olunca motor sıcaklığı yükselmekte. Buna dikkat ettim. Bu tarz şeyleri deneyen yada fark eden var mdıır ? :)

Dusuk devirde giderken arac zorlaniyorsa (yani yokus yukari yada ani gaza yuklenmelerde ) daha cok yakar, eger zorlanmiyorsa yani duz yol yada yokus asagi sabit hizda daha az yakar . Oyuzden olabildigince duz yol ve yokus asagi giderken dusuk devir , yokus yukari giderken ya da hizlanirken maksimum torkun alindigi devirlerde kullanmayi tercih ettim hep (bu dizel leonda 1500-2500 devir araligidir)
    Ayrica c4 un e-hdi olmayanlari da leondan daha az yakar, soyledigim duz vites normal hdi motor olanlardi.

• 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.