Şimdi Ara

L3 belleğim açıldı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • biostan core3'u mu kapattin?4. cekirdegi kapatmissin core1234 diye gitmez core0123 diye gider.3. cekirdegi kapatmis olamazsin cunku 3. cekirdek bozuk olsa amd x3 diye satmazdi o aleti kimde duydun x3 x4 aldim cekirdeginin biri bozuk cikti diye?
  • @.45 ACP

hocam çok ezber konuşuyorsun o yüzden yanılıyorsun.
    birincisi benim biosumda o123 diye gitmiyor şu şekilde gidiyor
    Core 1 [enable] (Bunu değiştiremiyorum)
    Core 2 [enable]
    Core 3 [Disable]
    Core 4 [Enable]

Ayarları böyle yaptım ve prime95 programında hiçbir hata vermedi fifadan atma sorunu ortadan kalktı ve gayette 3 çekirdekli 6 mb l3 belleği olan bir işlemci göründü.

Sonra Core 3 ü enable yapıp asıl dediğin core 4 ü disable yapıp programa girdim ve prime 95 te hata aldım yani bu core 3 ün hatalı olduğu anlamına geliyor yani dediğin gibi core 3 bozuk diye core 4 ü kullanmama gibi bi olay olmuyor. şu da hata nın resmi. bunun ne anlama geldiğini de pek anlamadım doğrusu

L3 belleğim açıldı mı?

• ezbere konusmuyorum ben bu aletlerden kullandim kullaniyorum herkeste 0123 diye gider senin bios degisikmis.worker1'in penceresinde cpu0 yaziyor dikkat edersen.amd x3 satti 3. cekirdegi bozuk mu diyorsun sen simdi?ilginc dunyada gormedim.demek ki cekirdek acan anakartin olmasaydi 3. cekirdekten sorun mu yasayacaktin?bunu da dunyada gormedim milyon dolarlik aletlerle test edip satiyorlar ondan olsa gerek.su sekilde pencereleri acip bekletmeden bir resim atsana hangi worker hangi cekirdekmis?sonrasinda devam ettir bakalim gene gidecek mi yarim saatte filan?ram de test ediyor o alet acarken rame yuklenmeyen secenek small ffts var onu sec.prime95 haricinde occt diye bir test daha var onu yap.bende de linx hata veriyor ama ben 6 aydir kullaniyorum.acma isini iptal et default halde fifa11 acacak mi bakalim hani atma sorunu varmis ya 3. cekirdek yuzunden ondan miymis acaba?

L3 belleğim açıldı mı?

• hocam siz beni yine anlamadınız demek istediğim şu, amd 4 çekirdekli işlemcilerinde genelde 1 çekirdeğinde bozukluk olunca o çekirdeği kapatıp satışa sunar ya hani işte o kapattığı çekirdek bende 3. çekirdek yani ben hiç çekirdek açma işlemi gerçekleştirmediğim sürece default olarak 1. 2. ve 4. olmak üzere 3 sağlam çekirdekli işlemci oluyor ve sorunlu olan 3. çekirdek kapalı oluyor default sistemde fifadan atmıyor çnkü sistemin kendisnde 3. çekirdek kapalı 3. çekirdek kapalıyken l3 bellekli kullandığımda da fifadan atmıyor ama 3. çekirdek açıkken atıyor 4 çekirdek açıkken hata verdiği resmi yükledim aşşağıda, orda da 3. çekirdekte hata olduğunu görürsünüz . birde 4 çekirdeği small ffts testine soktuğumda 7. testlere filan geldi ve hiçbir hata vermedi bende durdurdum 4 çekirdek kullansammı kullanmasam mı bi türlü karar veremedim

L3 belleğim açıldı mı?

• tamam simdi oldu ayni seyden bahsediyormusuz yeni acilan cekirdek sorunlu diyormusuz ikimizde ama sen 3. ben 4. diyormusum.sen siralamaya gore 3 demissin ben 3'u saglam olduguna gore yenisine 4 diyorum.1-2-3 diye degil 1-2-4 diye paketleyip satmislar.smallffts yapinca daha uzun gitti diyorsun acaba diyorum ramlerine gerekli voltaji vermiyormusun kardesimin basina gelmisti 1.8v vermesi gereken ddr3 ramleri auto birakmis anakart da 1.5v vermis.ramlerin uzerinde ne yaziyor ram voltajinda ne yaziyor biosta auto ise elle gir.x3 cacheli olarak kullan bence 720 olur ben ilk ciktiginda alip bir sene kullanmistim gayet guzeldir.sorun ram voltaji ise ac x4 stres testi yerine fifa11 testi yap onda hata veriyordu nasilsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 6 Aralık 2010; 17:26:34 >
  • ram voltajında sorun yok hocam şimdi baktım sorun çekirdektede değil fifa da ya da ekran kartı sürücüsünde filan. çünkü çekirdekleri l3 belleği fln herşeyi kapatıp default yaptığım halde oyunda bi yerden sonra siyah çizgiler filn geçiyor o skor tablosu kararıyor 1-2 dk snrada yine oyundan atıyor çünkü diğer oyunların hiçbirinde 4 çekirdek bi atma bi sorun çıkarmıyor.
  • 4 çekirdek kullan, hesap basit gidiyorsun 138 TL verip amd athlon x3 işlemci alıyorsun eve geliyorsun 284 TL lik AMD PHENOM II X4 işlemcin oluyor.
  • ben bütün voltaj ayarlarını auto da kullanıyorum acaba 4 çekirdeği açınca voltaj düşük mü geliyor kemdim voltajla oynasam sorun hallolabilir mi
  • mantikli bir voltaj verirsen dedigin mumkun.stabil olacak diye 1.55v verirsen hic bir manasi yok alet isinir ugrasirsin.1.4v ver daha fazla da verme.fifa11 icin baska dosya bul ve baska oyunlarda da dene.
  • min 1.100 max 1.350 küsür oluyor kaça alayım?
  • cpu voltage bolumunde bu secenekler mi var cok az yav defaultu zaten 1.3 kusur.bazi anakartlarda cpuya voltaj iki ayri secenekten veriliyor biri az az gidiyor digeri 0.1 seklinde artiyor oyle bir sey olabilir bir bak yoksa da ugrasma auto kalsin.0.1 artisi bulursan 0.1 versen yeter 1.3 1.4 olur.ac cekirdegi prime95 haric hata almaya calis oyunlarda kullanimda filan ama oyunlar duzgun olsun bunun icin komple kapattiginda sorun cikarmadigini bildigin oyunlari secebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.