Şimdi Ara

Laboratuvar Tipi Güç Kaynağı Bağlantı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Htpc bilgisayarımı 12v dc amaçlı olarak Geratech 305B marka 12V ile kullanmak istiyorum. Herşey hazır ancak güç kaynağının önünde yer alan "-", "GND","+" bağlantı tipini anlayamadım. Bilgisayar adaptörünün kablosunu kullanıyorum bağlantı için, o da normal kırmızı ve siyah (+/-) iki kablo şeklinde.

Artı ve eksi bağlantısı nasıl yapabilirim bilgisi olan var mı? - ve gnd birbirlerine bir metal ile bağlı gibi duruyor (Geratech 305B diye internetten ön görünümüne bakılabilir).

Yardımcı olan olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

• Güç kaynağınızda simetrik besleme özelliği var. GND 0 Voltu ifade ediyor. Çıkış 12volta ayarlıyken -12, 0, +12 şeklinde gerilim alırsınız. Yani siz gnd ile kırmızı ucu kullanın o zaman gnd - kutup işlevini görecektir. Voltmetreniz varsa emin olmak için önce gerilimi ölçün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Güç kaynağınızda simetrik besleme özelliği var. GND 0 Voltu ifade ediyor. Çıkış 12volta ayarlıyken -12, 0, +12 şeklinde gerilim alırsınız. Yani siz gnd ile kırmızı ucu kullanın o zaman gnd - kutup işlevini görecektir. Voltmetreniz varsa emin olmak için önce gerilimi ölçün.

Malesef, simetrik değil.
    Gnd ucunu kullanmanıza gerek yok. + ve - ucu kullanılacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Güç kaynağınızda simetrik besleme özelliği var. GND 0 Voltu ifade ediyor. Çıkış 12volta ayarlıyken -12, 0, +12 şeklinde gerilim alırsınız. Yani siz gnd ile kırmızı ucu kullanın o zaman gnd - kutup işlevini görecektir. Voltmetreniz varsa emin olmak için önce gerilimi ölçün.

Malesef, simetrik değil.
    Gnd ucunu kullanmanıza gerek yok. + ve - ucu kullanılacak.

Cihaz şu değil mi?

Laboratuvar Tipi Güç Kaynağı Bağlantı Yardım

• Gerçi şimdi fark ettim gnd ile eksi kutbu kısa devre etmişler, demek ki cihazın simetrik olanıyla ortak kasa üretimi yapılmış bu seride iptal edilmiş...
  • Bu cihazlarda gnd ortak uç olarak kullanılmıyor.

• Cihaz resimdekidir doğru.
    Cevaplarınız için çok teşekkürler.
    Sonuç olarak siyah kablo doğrudan - girişe, kırmızı kablo doğrudan + girişe bağlanıyor standart şekilde yani doğru anlıyorum değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adosero

Cihaz resimdekidir doğru.
    Cevaplarınız için çok teşekkürler.
    Sonuç olarak siyah kablo doğrudan - girişe, kırmızı kablo doğrudan + girişe bağlanıyor standart şekilde yani doğru anlıyorum değil mi?

Evet o şekilde kullanın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.