Şimdi Ara

Laboratuvarda yetiştirilen etler için utanç verici gelişme! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yahu farz edelim ki 200 milyar olsun. Bu rakam sanki Dünya'nın 4 ayrı noktasına da eşit mi dağılıyor?

İnsanların anlamadığı şey şu, kimse size et yemeyin demiyor. Ama kontrolsüz ve düzensiz üretim dengeyi bozar. Bu herhangi bir konuda aynıdır. Eti fazla üretirseniz dengesizlik yaratırsınız. Arabayı fazla üretirseniz dengesizlik yaratırsınız.

Denge içinde yaşayan doğada eğer siz dengesizlik yaratırsanız reaksiyon olarak doğa bunu düzeltmeye çalışır. Bir süre sonra aynı İspanyol gribi gibi, Covid gibi, Ebola gibi çeşit çeşit virüs yüzünden nüfus azalır ve doğa o dengeyi sizin sevmeyeceğiniz şekilde sağlamaya başlar.

İneğin gazından ne olacak Allah yarattı onu diye safa da şunu söyleyeyim. O yaratılış efsanesinde inek doğada kendi şartlarında ürüyor, ölüyor veya avlanıyordu. Sen kontrollü şekilde ihtiyaç fazlası üretiyor, doğanın kaldırabileceğinden fazla kaynak ortaya çıkarıyor ve dengeyi bozuyorsun. Yani senin " o gazdan ne olur ki" dediğin şey aslında ağaçlardan, bitkilerden, doğal seleksiyondan çalıyor.

Yarın bir gün ısınma belası yüzünden aslında soğuk havaya ihtiyaç duyan, soğukta üreyemeyen şeyler senin sonunu getirecek bunu düşünmüyorsun.

Şu ülkenin geldiği durumu aslında buradaki yorumların çoğu anlatıyor. Okumak, araştırmak, anlamak, dinlemek, ulan acaba doğru söylüyor olabilir mi demek yok. Varsa yoksa zamanında aklına sokulan ilkel bilgileri ölene kadar savunup korumaya çalışmak.

• Tavuk ciğeri almaya devam:)

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

lise dönemlerimden ceza nın yüksek gerelim adlı bir parçası vardı hala aklımda kalmış tam olarak şöyle diyordu

“Ben mi katlettim, ben mi bomba attım?

Ormanları ben yakıp ben mi ağlattım?

Savaşı ben açıp acep ben mi mahvettim?

İşkence yapıp insanlığımı terkettim?

İşlemler üretip hayat mı zorlaştırdım?

Kitle imha silahları ben mi icat ettim?

Şöyle icab etti ben hep Rap yaptım

Her gün kifayetsiz ekip insan sattı

Kadrolaştık iyice kadrolaştırdılar memleketi

Kablolarla boğdular hep yüksek gerilim çemberi

Dertli gibi görünmekte usta olan şeytandır

Gerçek derdi olanı ezen ise insandır

Mercek altındayız gerçek üstü hayatlar ki

Gerçeklerden bahseden her düşünce hep mi bayatlar? “

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli arabalar ilk çıktığında km olarak ciddi az gidiyordu ve buna benzer muhabbetler yapılıyordu. Gerekli yatırımlar ile ilerlenemeyecek bir konu değil. Utanç duyulacak bir şey hiç değil.

Bugün kültür eti, normal etten 25 kat daha fazla karbon salınımı yaparken, 2 sene sonra 10 belki 2030'a kalmadan artık daha az salınım yapan bir seviyeye gelebilir. İlerleme olduğu sürece sıkıntı yok.

• Etin yapayı mı olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu yazı yapay et savunucularından mı fonlandı?

"sığır etinden -ki kendisi çevreye oldukça zarar veren bir gıda maddesidir"

Bu nasıl bir cümle, bu dünyaya zarar veren tek şey insan!

Editörün saplantılı fikirleri var. Donanım Haber e yakışmadı.

• Demir1357 kullanıcısına yanıt

tarif alayım.. ciddi diyorum  

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Hocam her kasapta yok tavuk ciğeri var mı deyince şöyle bi bakıyorlar neyse alıyorsun ciğerleri tavada soteliyorsun hocam

dışarda yemek yesen 200 gidiyor:)

• hintlilerle çinlileri ortadan kaldırsak 500 yıl rahatlarız böyle saçmalıklara gerek kalmaz

• Ben yapay et yemem asla. Eti, et olduğu için yiyorum zaten. Et yoksa, balık var, tavuk var, o da yoksa diyelim ot var.

Yapay et yiyeceğime, doğada yetişen doğal otlardan yerim. Bizim Türk toplumu olarak bu konuda da yemek kültürümüz ve çeşidimiz oldukça zengin.

Avrupa'nın bilmediği ot yemeklerimiz bile var :))

Isırgan çorbası, pancar çorbası, lahana dolması, cacık, imam bayıldı, sarma, biber dolması, kızartması, yoğurtlaması vs.. liste uzar gider.

Avrupalı düşünsün artık bunu:)

• Acaba helal mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 değil. Yapılan araştırmalar 11 milyarlık dünya nüfusunu besleyebilecek kapasiteye sahip olduğumuzu göstermiş, 5-6 sene öncesinin araştırması, hadi olsun şimdi 12-13.

Ama belli ülkeler obeziteyle boğuşurken belli ülkelerde temiz suya/gıdaya ulaşamadığı için vefat edenler var.

Nüfustan daha önemli sorunları var dünyamızın maalesef.

• Siz kim köpeksiniz de Allah tan iyisini yapmayı düşündünüz ki kuş kafalılar, Allah herşeyi mükemmel nizamda yaratmış, bakın o kadar enerjinin bile en güzeli güneş rüzgar akarsular var mı daha bedava sağlıklısı yok, ateyizler gelmeden kaçayım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Kendi imkanınla edeplice yersen bişey olmaz ama her öğün et yiyen büyük bir kitle var ulan ben ayda 2 kere kebap yiyorum yemiyorum hiçte öyle aman olsa da yesek demiyorum hele ki antep gibi yerde. Millet nefsinin köpeği olmuş o yüzden yapacak bişey yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yapay et ve arastirmacilari adina okurken utandim

• android seyfi A kullanıcısına yanıt

Yaratıldığı iddia edilen çoğu şeyde kusurlar mevcuttur. Kusursuz diye bir şey yok. İnsan da kusurludur, inek de Dünya da başka herhangi bir şey de...

• Konuya yine cehalet yüklü komplo teorileri yazılıp çizilmiş. Üzücü olansa bunların yazılmış olması değil, beğenilip desteklenmiş ve yukarı çıkarılmış olması.

Konuya gelirsek üzücü bir gelişme olmuş. Umarım yakın bir zamanda maliyet ve karbon ayak izi sorunlarını çözerler de çevreci-yeşil, ucuz ve zararsız ete erişebilir milyarlarca insan. İşin karbon ayak izi kısmını geçersek ben sırf damak zevkimiz için yılda milyarca hayvanın kesilip öldürülmesine yani katledilmesine de üzülüyorum. Biraz bunun için de destekliyorum açıkçası. Kesip yediğimiz o ineğin, koyunun, kuzunun hücre olarak, can olarak bizden farkı yok. Onların damarlarında da kan dolaşıyor, onların da bıçak darbesi yediklerinde canları acıyor, onlar da korkuyor. Açıkçası sırf bunun için bile desteklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 31 Mayıs 2023; 12:55:17 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

lab eti üretmek için hücre kullanmaları gerekiyor. ineğe yazık oluyor diyorsun ama hücreyi görmezden geliyorsun. yazık değil mi hücreye? o da canlı.  

• Kilosu daha ucuz olursa bundan alırız:)

• Allah'ın işine karısmayın basak işiniz yokmu dengesızler dünyanın dengesını bazduuz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.