Şimdi Ara

Lacoste Saatte Kronograf Özelliğinin Çalışmaması Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • amazon.de’den Lacoste marka 2010824 barkod numaralı bir saat aldım. Bu, kronograf özelliği olan bir saat. Ürün daha elime geçeli 1 gün bile olmadı. Ancak saatin kronograf özelliği gözlemlediğim kadarıyla çalışmıyor. Şöyle ki saatin sağ üst tarafında ve sağ alt kısmında olmak üzere iki tane buton var.
    Sağ üst butona basıp bıraktığımda hiçbir şey olmuyor. Aynı tuşa uzun bastığımda ise saatin içindeki küçük yuvarlaklardan en üstteki bir süre hızlıca hareket edip yaklaşık 1-2 saniye sonra duruyor.
    Sağ alt butona basıp bıraktığımda veya uzun süre bastığımda hiçbir şey olmuyor.
    Acaba cihazda gerçekten fabrika kaynaklı bir sorun mu var? Bu arada cihazı bir 10 dakikadır kurcalıyorum. Eğer 10 dakikada bozulacaksa ben niye 550tl(türkiyedeki satış fiyatı 1060tl) verdim ki? Bu haliyle pazardaki 25tl’lik saatlerden ne farkı var?

Edit: Saat tam olarak şu:https://www.amazon.de/Lacoste-Herren-Armbanduhr-2010824-blau/dp/B01276LXBE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1519239131&sr=8-1&keywords=2010824

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neonadamm -- 21 Şubat 2018; 21:53:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir saatçiye gösterin, bazen buton veya çarklar takılmış olabiliyor. Eğer kırık bir parça yoksa kolaylıkla halledilir.
    Şimdi diğer cevaplara gelelim:
    Yurtdışından yarı fiyatına alınca yurtiçindeki 2 sene ücretsiz servis garantisini kullanamıyorsunuz. Bu da ucuz işin işin riski oluyor.
    Ama en kötü senaryoda sabırlı olup iade ederseniz biraz kargo masrafı ödeyerek ürünü değiştirtebilirsiniz.
    Son olarak Lacoste bir saat markası değil, moda markası. Diğer moda markaları gibi onlar da bu ürünün kasa, quartz mekanizması ve silikon kayışını Çin'de 5 dolara (aslında 5 dolar bile değil ama neyse...) yaptırıp 110 küsür Euro'ya çakıyor.
    Gerçek işi saat olan kaliteli bir ürünü bu fiyata almak mümkün:
    35-80 Euro arasına Timex Weekender ve Timex Expedition'lar var. Yine 110 Euro'nun altına Seiko 5 otomatik saatler var.
    Seiko Quartz Chrono'lar var.
    Casio Edifice'ler, Orient'ler var...

• Evet, saati en yakın zamanda bir saatçiye göstereceğim. Hocam bir de kutunun içinden çıkan kağıtlarda 2 years limited international warranty yani 2 yıl sınırlı garanti yazıyor. Peki bu ürünün Türkiye Lacoste garantili olduğunu gösterir mi?

Ve Lacoste’un saatlerini sanırım İsviçreli lüks saat üreticisi Movado üretiyor. Zira Movado’nun kendi sitesinde ve diğer sitelerde bu tarz şeyler yazıyor. Ayrıca ürünün Çin’de üretildiğini sanmıyorum çünkü ürünün barkodu 761 ile başlıyor ve 760-769 arası kodlar İsviçre’ye ait. Yani ürün İsviçre’de üretilmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz araştırınca mekanizma için Japanese Quarz olduğuna dair ibareler var.
    Movado ile üretim ve dağıtım lisanslama anlaşmaları olduğunu görüyorum:
    https://www.movadogroup.com/brands/lacoste.cfm

Burada uluslararası garanti şartları ve servis formu var:
    https://www.movado.com/on/demandware.static/-/Library-Sites-movado/default/dw222c6223/content-assets/manuals/pdfs/lacoste/LAC-13-018_WarrantyService.pdf

Yine de kargo ücreti ödemeden önce Türkiye'de Lacoste'u aramanızı öneririm, ardından Amazon ile irtibata geçebilirsiniz. Garantiden hiçbirinden sonuç alamazsanız saatçiye açtırın derim.

Üretim yerine gelince barkod, parçaların üretim yerini göstermez. Montaj olabilir.
    Sonuçta Movado çok pahalı bir marka, kendi saatine koyduğu mekanizmanın bu fiyalara satılabilmesine imkan olmadığından dışarıdan alınmış parçalar görüşümü koruyorum.
    Son olarak birçok farklı sitede negatif yorumlara baktığımda saatin kolaylıkla su aldığı ve ansızın durabildiğine dair şikayetlere rastladım. Bilginize...

• Aradan biraz zaman geçti fakat aradan geçen zamanda neler olduğunu buraya da aktarayım istedim.

Saati alıp 2 farklı saatçiye gösterdim ve 2 saatçi de saatten kaynaklı bir sorun olduğunu doğruladı. Yani cihazdan kaynaklı bir problem gerçekten varmış. Lacoste Türkiye ile görüşme gereği görmedim. Zira yaşadığım yerde Lacoste mağazası vs. yok. Yine kargo işleriyle vs. uğraşmam ve muhtemelen kargo ücretini kendi cebimden vermem gerekecekti.

Amazon’un “22 Mart’a kadar iade/değişim işlemlerini başlatabilirsiniz” yazısını görünce hemen atladım tabii.

1 Mart akşamı amazon.de’den görevli bir hanımefendiyle live chat aracılığıyla görüştüm. “Saatte bir hata var, kronograf özelliği çalışmıyor değişim işlemleri hakkında bilgi alabilir miyim” der demez, hanımefendi ürünün hasarlı çıkması dolayısıyla özür dileyip değişim işlemlerini hemen başlattı ve yeni saatin hemen ertesi gün kargo şirketine verileceğini söyledi. Bakın adamlar tek bir cümle ile bozuk saati onlara göndermemi beklemeden hemen yeni saati kargoluyorlar. Bence Türkiye’de böyle bir hizmetle karşılaşmak çok zor. Hanımefendi ayrıca bozuk olan saati 30 Mart’a kadar Amazon’a göndermem gerektiğini ve bunu nasıl yapacağımı ayrıntılı şekilde anlattı, her türlü kargo ücretini onların karşılayacağını söyledi. Tek yapmam gereken kargo faturasını onun söylediği e-mail adresine göndermekmiş.

1 Mart akşamı bu live chat ile değişim işlemini başlattım.

2 Mart sabahı yeni saat MNG Kargo’ya teslim edilmiş.

9 Mart günü de kapıma gelecekmiş. Bir gecikme olmamasını umuyorum. (Bu arada bozuk saat gönderilirken Aramex ile 14 günde gelmişti bu sefer MNG Kargo ile 9 günde gelecek umarım)

Bozuk saati de yeni saat geldikten sonra göndermeyi düşünüyorum açıkçası.

• Teşekkürler bilgilendirme için.
    Amazon yine yapmış yapacağını.
  • Veee mutlu son. Yeni saat tahmini süreden 2 gün önce yani 7 Martta elime ulaşmıştır. Saatte hiçbir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Amazon’a sevgilerle..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seiko saat takvim sorunu
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.