Şimdi Ara

Laiklik/Halkçılık sorusunu açıklıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sen kahin misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alyosa

Sen kahin misin?

https://www.youtube.com/watch?v=Ae0qP-q3L88

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quickdzc -- 24 Mart 2014; 13:03:17 >
  • quickdzc Q kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

osmanlı laik bir ülkeydi o zaman( qapaq)

Halkçılık rahat olun

Hala Osmanli laik bir ulkeydi diyenler var. Arkadasim orda Osmanli laik bi devlet demiyor. O zaman zaten laik diye bi kavram yoktu dunyada ama dunya ile Osmanlinin durumuna bakarsak Osmanli laik davranmis oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VitalyVita

quote:

Orijinalden alıntı: heyhamz

koca forumda milliyetçilk diyen bi ben varım sanırım

Hocam bende milliyetçilik dedim soruya genel pencereden bakarsak Atatürk orada ''bizim milletimizin hoşgörülü olduğu'',''başka milletlerin yapmadığını BİZİM MİLLETİMİZİN yaptığını'' söylüyor.

Ters köşe olabilir çok insan.

adamsın
  • devletçilik olacak fatih ilk altın parayı bastıran padişah osmangazide osmanlıyı kurmuş
  • Cevap milliyetçilik olacak, paragrafın özellikle son cümlelerinde 2-3 cümle arkası arkasıya başka milletlerin bunu yapmadığını , Türk milletinin bunu yaptığını söylüyordu.
  • Orada herkese lâikliğe atladı ama cevap milliyetçilik olmalı. Türk milletinin dine hoşgörüsünde dünyada eşi benzeri olmadığı gibi bir anlam çıkıyordu. Dinle devlet işlerinin ayrılmasından çok millet kavramı yüceltilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quickdzc

Atatürk konuşmasında Laiklik ilkesinden bahsediyor , Diyor ki ecdadımız osmanlı bile zamanında Laik davranmıştır.

O zaman senin dilinden sorayım. Osmanlı halkçı bir devlet miydi? Ya ülke hanedanın ortak malıdır anlayışına ne demeli?

Şeriat kanunlarına göre yönetilen bir devlet nasıl laik oluyor ? Osmanlı padişahları bile şeyhülislam fetvalarına bakıp kararlarını şekillendiriyor.
  • Ülke hanedanın ortak malıdır diyen bir devlet nasıl halkçı oluyor?

ya da gayrimüslim halktan ek vergi alan devlet?

cevap bekliyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.