|
Lamba niye kapalı iken yanar? (2. sayfa)
-
-
-
Merhaba.
Parlamanın neden fotosunu attınız anlamadım.
Merdiven dayayarak lambanın duyunu açın.
100nF-400v bir kutupsuz kondansatörü gelen enerji kablosuyla birlikte (paralel) vidalayın.
Tamamdır.
Önceden şalteri indirmeyi unutmayın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar 3 sorunum var umarım bilen yardımcı olan biri çıkar.
1- MR16 halojen ampul patlayınca yerine led ampul aldım. Taktığımda ışık açma kapama düğmesine tepki vermiyor. sürekli yanıyor. bunu neden yapıyor olabilir?
2- dimmerli G9 halojen ampulüm patladı yerine yine dimmerli led taktım. ancak o da takıldığı anda otomatik olarak yanıyor. dimmeri açtığımda ise ışığı yükseliyor ve cızırtı yapıyor.
3-dimmerli R7s ampulüm halojendi o da patladı. onun yerine de dimmerli led aldım. o da takıldığı anda otomatik yanıyor. dimmeri açtığımda ise şimşek çakar gibi çok hızlı yanıp sönüyor.
bunların sebebi nedir? çözümü var mıdır? yoksa tüm ampuller çöp mü oldu?
-
fizikle ilgilidir lamba gün içinde depoladığı fotonları kapandıktan kısa bir süreliğine yansıtır fosforesans olayını araştırarak daha detaylı bilgi alabilirsin.
-
Arkadaslar benzer bir sorunda bende var. Elektrikli scooterin ön led lambasi kapaliyken kısık kısık surekli yaniyor hic sönmuyor.actigimda ise normal parlaklikta guzelce yaniyor.kapatinca kisik yanmaya devam.sebebi nedir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X