Şimdi Ara

LAN Dosya Transfer Hızları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Büroda mevcut kablolu ağ sisteminde 1 ana makine 3 terminal mevcut. Makineler switch ile birbirine bağlı. Terminal ve ana makine arası dosya transfer hızını test ettim (net meter adında bir programla). Neticede ana makineden indirdiğim 150 MB'lık bir dosyada yazılım en fazla 20mbps gösterirken, aynı dosyayı terminalden ana makineye 75 mbps ile gönderebiliyorum. ana makineye yüklü kullandığımız muhasebe programı da terminallerde geç tepkiler veriyor, yer yer yavaşlıyor.

Makineler arası performans farkından ya da donanımsal bir şey midir yoksa firewall antivirus gibi bir yazılımdan mıdır bu ilginç sonuç? Switch yerine router kullansak daha mı iyi olur?

Bu resim ana makineden dosya çekerken........................ Bu resim de ana makineye terminalden dosya gönderirken..

• bu gibi farklarin bir cok sebebi olabilir..anti virüs sistemleri,guvenlik duvarlari, o anki trafik durumu,terminallerin ethernet kablo uzunluklari ve kaliteleri cevrede sinyalleri bozan aygıtlar,switch in kalitesi...vs.vs vs normal...
  • bu konu yararlı olacak gibi benim acımdan.

bende netmaster cxc kablomodem ve onun yanınada netmaster wds router var. şikayetci oldugum nokta. kablosuz olarak dosya transveri beni cıldırdıyor.

700 mb lık bir filmi 7-8 dk ancak transfer ediyor. bu kadar surmesi dogalmı arkadaslar. (sanırım saniyede bir mb gonderiyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atlasi

bu konu yararlı olacak gibi benim acımdan.

bende netmaster cxc kablomodem ve onun yanınada netmaster wds router var. şikayetci oldugum nokta. kablosuz olarak dosya transveri beni cıldırdıyor.

700 mb lık bir filmi 7-8 dk ancak transfer ediyor. bu kadar surmesi dogalmı arkadaslar. (sanırım saniyede bir mb gonderiyor)

vericiye olan uzaklıgın ve kullancıgın alicinin kalitesi ve konumu anten cıkıs oranlarina gore bu deger degiskenlik gosterir...ama sn 1mb civarinda ise cidden cok dusuk...

• quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

quote:

Orijinalden alıntı: atlasi

bu konu yararlı olacak gibi benim acımdan.

vericiye olan uzaklıgın ve kullancıgın alicinin kalitesi ve konumu anten cıkıs oranlarina gore bu deger degiskenlik gosterir...ama sn 1mb civarinda ise cidden cok dusuk...

laptop routerın dibinde hemen. yinede degisen birsey yok. zaten masa ustu pc den cekiyorum dosyayı oda kabloyla baglı routera zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.