Şimdi Ara

Lanet Olası Zedi Oynayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler zedi berbat derecede kötü oynuyorum ama çok botlarla maç attım normale de çok girdim. Takım her seferinde feedliyorsun diyor. Takımda zed var diye yani ben maçı sen çevirirsin falan diyorlar ama bende tık yok.

Yahu Lux,Jax,Garen,Xin,Try,Heim,Lb,Tris harici oynayamıyorum.

• Agir lowsun kardes h.o . Saka bi yana zed zor car. Ben elmas halimle beceremiyorum xd

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oynamak zorundasın zaten oynamayanı dövüyorlar değil mi
  • Ben yasuo harici oynayamıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oynama sende zaten trnin %70 i ya zed ya da yasuo oynuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deimos. kullanıcısına yanıt
    O kadar kişi beceriyorsa ben niye beceremiyorum anlamıyorum. Yahu Lb,Lux gibi şampiyonlarda gerçekten iyiyim ama gel gör ki zed oynayamıyorum o kadar para verip aldık oysaki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Crazy

O kadar kişi beceriyorsa ben niye beceremiyorum anlamıyorum. Yahu Lb,Lux gibi şampiyonlarda gerçekten iyiyim ama gel gör ki zed oynayamıyorum o kadar para verip aldık oysaki

iade edebilirsin
  • Smite- kullanıcısına yanıt
    İade hakkı yok Ama dursun arada sırada iyi oynuyorum
  • Lane eziliyorsan w ile çok adam dürtmeden q ile farm yap kule altı kaçacak minyona q at işte.Armor pen gir her türlü kombo yaparsın zatene aşırı zor bi çar değil xd
  • neden zorladığı anlamış değilim. git iyi olduğun karakterlerle oyna.

örneğin ben adc ve jung' da pek başarılı olamadığımı farkettim. son zamanlarda sup olarak kasıyorum ve takım feeder, low olmadığı sürece win aldırıyorum
  • Bi keresinde bi kişi için yazmıştım.Allah tan notlarım da kayıtlıydı.
    Baya uzun ama okursan gerçekten işine yarıyacağını düşünüyorum.

Bak şimdi yaklaşık 170k zed i olan ve zed vs zed,zed vs Yasuo da bana hava atan diamond ve Gold arkadaşlarımı yenmiş ve lol u sadece zed le adam ezip zevk almak için oynuyan birisi olarak sana anlatıyım.Dostum önce zed i iyi anlaman gerek.Zed tam bi mobility ve anlık hasar hero sudur.Bunları iyi kullanmak zorundasın.Ayrıca kırılgan olsada w nun verdiği mesafe katetme ve ulti nin hedeflenemzlik özelliği ve yer değiştirme mekanizması sayesinde oldukça yüksek savunma ve kurtulma becerisine sahip bir şampiyondur.Evet yanlış duymadın.Tankları filan geç.Jungle de 3 kişi tarafından sıkıştırılıp sağ kurtulabilecek nadir şampiyonlardandır zed.Neyse şimdi gelelim anlık hasar özelliğine elemanın.Dostum zedin en büyük kozu tabi ki ultisidir ama biz adam kesmek için herzaman 80 saniye bekliyecek değiliz.Bu yüzden WEQ kombosu biraz daha öne çıkar.Öncelikle bu komboda ustalaşmalısın.Yani bi kere bu komboyu max 0.5 saniye işinde gerçekleştirebilmelisin.Tabi gölgeyi doğru yere atmak yani boşa atmamak önemlidir.Eğer rakibe değilde boşa atarsan bi anda 2 q ve bir e boşa gider.Tabi w da.Neden tüm skiller boşa gidiyo ben w atar adamın gitceği tarafı kestirmeye çalışır ona göre q atarım filan diyebilirsin.Bak şimdi.Birincisi zed in q sunun genişliği çok küçük.Yani iki küçük minyon Yanyana duruyoken birine atsan diğerine gelmiyebiliyor.Ayrıca rangeside 925.Şimdi bi hesaplama yapalım.W muzun rangesi 700(golgenin kapladığı mesafe de dahil.)Geriye kaldı 200.Şimdi den golgeyi attın ve e yaptın.Sence adam ne yapar.Geri çekilir dimi.Adam geri çekiliyo.Sen tahmin yürütüyosun şuraya gider buraya gider.Tabi bu arada adam senin yani Zed in q menzilinden çıktı.Artık onun hasarını unut.Sana kaldı hareket eden bi adama incecik atış genişliği olan bi q tutturmak.Hadi tutturdun ve verdin diyelim bi hasar.Şimdi gelelim gerçek komboya.Adam farm yapıyo filan ileri geri klasik lol hareketleri.Sen enerjinin dolu olmasına dikkat ediyorsun çünkü min 165 enerji lazım sana.Neyse doğru anı yakaladın bastın komboyu(doğru an en önemlisi)WEQ.Olanları anlatayım. W adama gitti ve e attın.Hatta e nin casttime ı olmadığı için bi görüntü saçmalığı oluyo ama hasarda bi sıkıntı yok.Neyse adam e yi yedi ve slowlandı.Tabi sen bu arada q yuda attın.Senden çıkan q yolda.Golge gittiği anda o da fırlatıcak q yu.Adam yavaşladı zaten.Q nun ve w nun ulaşması yaklaşık 0.3 saniye.W ulaştıktan sonra zaten rakip dibinde oluyor ve gölgenin q su da adama vuruyor.Bu arada senin q da adama ulaşıyor.Bak şimdi noldu. Senin qve gölgenin q ve e si.Kaç etti. 3 dimi.Buna bide yıldırım kabiliyetini ekle.Noldu nu anlatıyım mı.Sanki tek bi skille %60 can indirmiş gibi bir can barı görürsün rakirte.Tabi rakibin durumu daha feci.Düşündüğü şey şu.Noluyo lan.Karşıdakinin profesyonel veya high elo olma ihtimalinin düşüklüğünü düşünürsek adamın ne oluyo lan dur Bi Dakka diyip toparlanması filan.Şu an adam ya hunharca kaçış skilline abanıyo ya da korunmak için neyi varsa.Baktı mazlum bi şekilde yürüyerek kaçmaya çalışıyo ya da ne bilim kendine güvendin.Dön gölgene vur bi auto attack eğer pasifinde uygunsa zaten adam pert.Diycen ki demesi kolay.Bu kadar basit olmamalı.Zaten değil.Dediğm gibi rakip çok önemli ayrıca komboyu tam tutturabilmek en önemlisi.Denenmiş be görülmüştür.Tank mank affetmez.Can yakar.Şimdi gelelim Ulti kullanmaya.Beni Zed e aşık eden.Hayatımda gördüğüm en iyi düşünülmüş karakter yeteneği.Yani hala diyorum bu adamın aklına nasıl gelmiş.😵
    Öncelikle şunu söyliyim zed in u sunu temel olarak hasar vermek için kullanırsın ama bunun yanında paçayı kurtarmak ya da skill dodge lamak için ya da hepsini birden bi arada yapmak için kullanabilirsin.Zaten 3.dediğim olduğunda ona plays diyolar genelde.Şimdi gelelim kullanışa.Hasar verme dedik ve bu işin en kolay olanı.Zed r nasıl yazınca Google ya zaten her yerde var.En kolay olanı bu.Be çok kere yalnız takılan adc,apc,jungle ye /all dan mesaj atıp seni kesmeye geliyom diye gidip kestiğimi hatırlıyom.Neyse ben diğer amaçlarını anlatıyım.Dediğim gibi Zed in ultisinde hedeflenez olma gibi bi özellik var.Biz bunu boşa harcayamayız.Yani oyun içinde her anda gözümüzü dört açmalıyız.Baktık adam bize
    Kombosunun en temel skillini atıyo.Yani açıyım bunu.Örnek olarak twisted fate.Adam baktık sarı kartını seçti.Yani belli basacak stunu atacak q yu. Zaten w nunoasif gelmese böyle bişey kalkışmaz.Zaten bunlar olunca biz gg.Sen tabi mal mal beklemiycen.Sarı kartı fırlattımı bas ultiyi.Boşa gitti stun.Adam ne yapacağını şaşırdı.Tüm oynayışını stun üzerine kurmuştu.Tamam adama u yı attın.Stundan kurtuldun.Gerisi bildiğin zed ultisi.Bunu dediğim gibi karşına gelen tüm şampiyonların temel skilleri ni dodgelemek için kullanmalısın.Ya da ultileri için. Yasuo q,ahri e,Zed weq kombosu.Veigar e,r Syndra ulti,Darius ulti Yazamıycak kadar çok yani.Hatta bütün herolar içim bişey yazılabilir.Yani şöyle düşün.Bi şampiyon sana bi skill kullanıp tutturduğunda sen aha da b** u yedim diyosan bu onun ölümcül skilli dir.İşte bunları boşa çıkartmaya çalış.Şimdi de sıra w ve r nin yer değiştirme mekaniği.Burda da önemli olan yer değiştirmenin zamanı.Yani Zed leblanc la beraber oyundaki en beyin yaka hero.W,R ve flash sayesinde 1,5 saniye içinde 3 anında olmak üzere 4 kere yer değiştirebiliyor.Tabi karşıdakinin de beyin kazan.Ama şu var ki burda anlatılacak bişey çok yok.Tamamen senin hayal gücüne kalmış ne zaman golgerinle yer değiştireceğin nereye flash veya w atacağın.Ama yer değiştirmeyi skillshotlardan kurtulmak için veya rakipten uzakta güvenli bi mesafe de konumlanabilçek için kullanmak mantıklı.
    Benden bu kadar.Gerisi sana kalmış.El çabukluğun,hızlı ve doğru düşünmen felan falan seni ustalaştırır

• arada bir sıkılıp normal oyunda zed oynaya biliyormuyum diye deniyorum sonuç

• Lb oynayıp zed oyniyamamak? Oynamaktan kastin nedir hocam

• Zed easy bea sormuyorum ama smartcast oynuyosun dımı ? yanı manuel oynarsan gg akıcılık istiyor ça® :D
  • StrongWind kullanıcısına yanıt
    LB aldığımda alemlere akıyoruz takımla birlikte. LB ile tek sıkıntım farm kasamıyorum onun haricinde iyiyim. Zed için aynı şeyleri diyemem dedim Solo oynayayım geçtim karşıma Cait geldi. Beni ağlattı resmen yani klavyeyi yumruklamaktan ellerim ağırdı.
  • Zed cok kolay ulti e q yap bir de duz vurus sikistir rakip carry en fazla %10 canla kaliyo

• Basit hero az beyin yorman lazim

• Sevinmen gereken yerde üzülüyorsun.
    Ayrıca Zed oynamak istiyorsan
    Lee Sin
    Vayne
    Yasuo
    Thresh'i harika oynaman lazım.
    Eğer şu 5'liyi oynayabilirsen kimse bileğini bükemez.

• Ben bu yazıyı hatırlıyorum alıntı yapimde bendede kalsın

• StrongWind kullanıcısına yanıt
    Dedim ya birine yazmıştım.Notlarım da kayıtlı duruyodu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.