Şimdi Ara

LAPTOP'A UBUNTU KURUCAM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ajan Simit

quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

quote:

quote:

quote:

Linux'ta exe dosyaları çalışmadığı için virüs gibi bir dert yok. Ayrıca ben Laptop'uma Ubuntu kurdum Windows Vista'dan çok daha hızlı. Adem369 virüs bulaşsa bile başka dosyalara etki edemez. Kesinlikle Pardus, Mint gibi sistemlere bulaşmadan Ubuntu kur.

bi tarafından sıkmışsın diyorum, sadece.

Bir işletim sisteminde executable çalışmıyorsa, ona işletim sistemi denmez zaten. Windows'ta .exe dir, linux'ta uzantı ismi başkadır. (linux executable ları otomatik olarak tanıyor diye biliyorum, uzantıya bakmadan dosya yapısından)

Belki siz denk gelmediniz daha, ancak hangi programı yüklemeye kalksam "sudo" yada "su" komutlarını kullanmam gerekti. Eee bu yükledigim programlardan birinin icinde virüs olsa, iş bitti demektir.

Ubuntu windows'tan herzaman hızlı degil. İlk açılış vb. daha hızlı bu konuya katılıyorum. Ancak çok sayıda program açtığımda, windows un program öncelik yönetimi çok daha iyi. Ubuntu'da mouse tıklamalarına tepki alamazken, windows'ta böyle bir sorun yaşanmıyor.

Pardus'a bulaşma demişsin de. Pardus bence özellikleri yönünden ubuntu'dan çok daha güzel. Belki ubuntu daha kararlı olabilir. Ancak pardus daha güzel bir arayüz, ve değiişik özellikler sunuyor.

Exe dosyasını indirip çalıştırmayı denesene.

Pardus KDE kullanıyor Ubuntu ise Gnome. Pardus hiç birşey sunamıyor . Ne zaman Gnome'ye geçerler o zaman Pardus kullanırız.

Bir işletim sisteminde executable çalışmıyorsa, ona işletim sistemi denmez zaten. Windows'ta .exe dir, linux'ta uzantı ismi başkadır. (linux executable ları otomatik olarak tanıyor diye biliyorum, uzantıya bakmadan dosya yapısından)

Şu cümleyi bir daha oku arkadaşım.
    Linux un .exe uzantılı dosyaları çalıştırması gerekmiyor. Linux'un da kendine has çalıştırılabilir dosyaları var. O dosya virüs içeriyorsa virüs yersin. .Exe uzantılı dosya türü tek çalıştırılabilir dosya türü degil.

KDE bence gnome dan daha başarılı. En azından windows a daha çok benziyor ve kullanımını daha kolay buluyorum. KDE de kalmasını tercih ederim.

KDE Gnome yanından geçemez.

Ayrıca Linux hakkında hiç bir bilginin olmadığını kanıtlamış oldun. Linux'un yapısı gereği virüs başka dosyalara etki edemez. Piyasadaki virüslerin çoğu exe uzantılı ve Linux exe uzantısını ÇALIŞTIRAMAZ.

Kardeş, ben sana ne desem boş. Hala .exe dosyası diyorsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Linux'ta exe dosyaları çalışmadığı için virüs gibi bir dert yok. Ayrıca ben Laptop'uma Ubuntu kurdum Windows Vista'dan çok daha hızlı. Adem369 virüs bulaşsa bile başka dosyalara etki edemez. Kesinlikle Pardus, Mint gibi sistemlere bulaşmadan Ubuntu kur.

bi tarafından sıkmışsın diyorum, sadece.

Belki siz denk gelmediniz daha, ancak hangi programı yüklemeye kalksam "sudo" yada "su" komutlarını kullanmam gerekti. Eee bu yükledigim programlardan birinin icinde virüs olsa, iş bitti demektir.

Ubuntu windows'tan herzaman hızlı degil. İlk açılış vb. daha hızlı bu konuya katılıyorum. Ancak çok sayıda program açtığımda, windows un program öncelik yönetimi çok daha iyi. Ubuntu'da mouse tıklamalarına tepki alamazken, windows'ta böyle bir sorun yaşanmıyor.

Pardus'a bulaşma demişsin de. Pardus bence özellikleri yönünden ubuntu'dan çok daha güzel. Belki ubuntu daha kararlı olabilir. Ancak pardus daha güzel bir arayüz, ve değiişik özellikler sunuyor.

Exe dosyasını indirip çalıştırmayı denesene.

Pardus KDE kullanıyor Ubuntu ise Gnome. Pardus hiç birşey sunamıyor . Ne zaman Gnome'ye geçerler o zaman Pardus kullanırız.

Şu cümleyi bir daha oku arkadaşım.
    Linux un .exe uzantılı dosyaları çalıştırması gerekmiyor. Linux'un da kendine has çalıştırılabilir dosyaları var. O dosya virüs içeriyorsa virüs yersin. .Exe uzantılı dosya türü tek çalıştırılabilir dosya türü degil.

KDE bence gnome dan daha başarılı. En azından windows a daha çok benziyor ve kullanımını daha kolay buluyorum. KDE de kalmasını tercih ederim.

KDE Gnome yanından geçemez.

Ayrıca Linux hakkında hiç bir bilginin olmadığını kanıtlamış oldun. Linux'un yapısı gereği virüs başka dosyalara etki edemez. Piyasadaki virüslerin çoğu exe uzantılı ve Linux exe uzantısını ÇALIŞTIRAMAZ.

Kardeş, ben sana ne desem boş. Hala .exe dosyası diyorsun.

Güzel kardeşim anlamıyor musun? Linux'un kendi geliştirdiği bir executable uzantısı var. Windows ortamında yazılan virüsler linux'a sökmeeez.

• ubuntu 11.04 gerçekten çok başarılı yaklaşık 1 ay kullandım. Açık kaynak sistemler teknolojinin esas lokomatifi olduğunu göz ardı etmemek gerek. Sıkıntıdan, yetersizlikten veya korsan yazılım kullanmak istememekten dolayı linux kullanımı büyük oranda artışta. Kurulumda hiç bir sıkıntı yaşamadım ve direk güncel sürümü yükledim. Program deposu baya bi gelişmiş durumda. Linuxa has oyunlar yetersizliği bir gerçek, ama wine benzeri programlar ile bir çok oyun oynanabiliyor, hatta warcraft oynarken windowstan daha iyi bir performans aldım, ama oyunlardan windows performansını beklemek hata olur. Linux un flash performansını beğenmedim; gerçi html5 ile flash ölüm döşeğine girdi hayırlısı ile.
    Linuxta beğendiğim ve windows ta olmayanlar:
    çok performanslı bir masaüstü
    4 masa üstünü tek bilgisayarda ve baya iyi bir performansla kullanılabilmesi
    Chromium web tarayıcı: böyle hızlı bir şeye rastlamadım :)
    Linux un daha çok uzun bir yolu var ve hızla gelişiyor.
    En önemli farlılık ise yardımsever ve deneyimli linux topluluğu

.exe farklı binary executable farklı şeyler. her işletim sistemi kendine has komutlar ile çalışır. yani windows ta kendini sistem dosyalarını silen komuta sahip bir program linuxta sadece çöplük olur(hiç Türkçe bilmeyen bir Rus un Türkiye ye tatile gelmesi gibi :) ).
    linuxta virüs olmaz demek doğru olmaz ama su anki haliyle linux yeterli bir korumaya sahip ve bir antivürüse ihtiyaç duymaz, yine de her şeyin kullanıcı da bittiğini unutmamak gerek.linux ta komut kullanma zorunluluğu evet bir gerçek ama hiç bilgisayar kullanmayan biri o komutu yazmayı öğrenmesi windows ta indir klasörüne indirdiği dosyayı bulmasından daha kolay(tecrübe ile sabit).

Sonuç olarak zevk,ihtiyaç doğrultusunda değerlendirmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedream -- 18 Temmuz 2011; 23:33:27 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.