Şimdi Ara

LAPTOP ADAPTÖRÜNDEN SES GELMESİ (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Notebook'u alalı 2 ay oldu ASUS AC ADAPTER PA-1121-28 modelinde şarj cihazı kullanıyorum. Kulağımı yaklaştırdığımda dikkatlice dinlediğimde (prize takılıyken ve cihaz şarj oluyorken) içinden çok ufak bi cızırtı sesi geliyor. ancak dışardan duyulacak şekilde değil sadece kulağımı yaklaştırıp dikkatli dinlediğimde fark ediyorum. Aynı notebook ve adaptörü kullanan arkadaşımda ise böyle bir sorun yok.

neden kaynaklanıyor olabilir. bir kere yaklaşık 40cm yükseklikten düşmüştü fakat bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum. ileride bir probleme yol açar mı bunu öğrenmek istiyorum.

Garantisi devam ediyor.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Adaptöründen Ses Gelmesi

Laptop kullanıcıları, şarj aletlerinden gelen sesler konusunda sıklıkla endişelenmektedir. Bu sesler, "adaptörden ses gelmesi", "laptop şarj aletinden ses gelmesi" veya "şarj aletinden ses gelmesi" olarak da bilinmektedir.

Bu seslerin birkaç olası nedeni vardır:

• Elektromanyetik Gürültü: Adaptörler, elektrik akımının dönüştürülmesi sırasında elektromanyetik gürültü üretebilir. Bu ses, özellikle gece veya sessiz ortamlarda duyulabilir.
    • Bobin Vızıltısı: Adaptörlerdeki bobinler, akımın dönüştürülmesine yardımcı olur. Bu bobinler, gerilimdeki değişikliklere tepki olarak titreşebilir ve bu da vızıltı sesine neden olabilir.
    • Fan Gürültüsü: Bazı adaptörler, aşırı ısınmayı önlemek için fanlar içerir. Bu fanlar, özellikle adaptör uzun süre çalıştığında ses çıkarabilir.
    • Geçici Devre Arızaları: Adaptörlerde zaman zaman geçici devre arızaları meydana gelebilir. Bu arızalar, cızırtı veya patlama gibi yüksek seslere neden olabilir.

Çoğu durumda, adaptörden gelen sesler zararsızdır ve endişe nedeni değildir. Ancak, aşağıdaki durumlarda bir teknisyene danışmanızı öneririz:

• Ses anormal derecede yüksek veya keskinse
    • Ses sürekliyse veya zamanla kötüleşiyorsa
    • Adaptör aşırı ısınıyorsa veya duman çıkarıyorsa

Adaptörden gelen sesi azaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

• Adaptörü zeminden veya diğer yüzeylerden kaldırın, böylece havanın serbestçe dolaşması sağlansın.
    • Adaptörü doğrudan güneş ışığına veya ısı kaynaklarına maruz bırakmayın.
    • Adaptörü düzenli olarak temizleyin ve üzerindeki toz veya kalıntıları alın.
    • Adaptörü uzun süre aşırı yüklenmemiş olarak kullanın.
    • Arızalı veya hasarlı adaptörleri kullanmaktan kaçının.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up up up
  • "yüksek frekans" diye tabir edile bir sestir bazı insanlar duyamazken bazı insanlar duyabilir.Bazı şarj cihazı ve adaptörlerden bu ses gelebilir.

Mesela tüplü televizyon çıkardığı sesi herkes duyamaz ama ben tüplü televizyon açıldığını 5m den duyabilirim. Bu ses te yüksek frekans bi sestir.
  • mulobbo kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, peki bunun için teknik servise götürmeye değer mi ? yani bu bir problem değil mi sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slugg

teşekkürler hocam, peki bunun için teknik servise götürmeye değer mi ? yani bu bir problem değil mi sizce?

bence gerek yok

bir kaç kişiye daha dinletin onların duymadıklarını göreceksin dinleteceğin kişiler senin ailenden olmassa daha iyi olur

ama yinede sevise götüreyim derseniz götürebilirsiniz
  • Coil whine bu işte

Transformator bobinlerinden biri veya ikiside aradaki boşluk nedeniyle titriyor buda bu sesi oluşturuyor sorun yok Benim eski modem adaptörü de yapıyordu aynısını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    hocam şirketteki hp adaptörlerinede baktım hepsinden bu sesi duyuyorum kulağımı yaklaştırdığımda.

bu gibi işlere hakim birine danıştım oda sizin gibi bobinlerdeki boşluklardan dolayı dedi.

asus teknik servisine götür biraz çirkeflik yap değiştirirler dedi

yorumunuz için teşekkür ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ses sorunu
    2 ay önce açıldı
    USB'den ses çıkışı (yardım)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulobbo

"yüksek frekans" diye tabir edile bir sestir bazı insanlar duyamazken bazı insanlar duyabilir.Bazı şarj cihazı ve adaptörlerden bu ses gelebilir.

Mesela tüplü televizyon çıkardığı sesi herkes duyamaz ama ben tüplü televizyon açıldığını 5m den duyabilirim. Bu ses te yüksek frekans bi sestir.

Hocam doğru bir tespit yapmış ayrıca o sesin kaynağıda kondansatörlerdir. Aynı bende tüplü tv açıldığında o sesi duyarım ayrıca benim şarj cihazımdanda geliyor öyle bir ses yani sıkıntı yapılacak bir şey yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.