Şimdi Ara

Laptop Arayanlara Tavsiyeler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
7
Favori
4.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ips özelliği sunan TN panelmiş?

Laptop Arayanlara Tavsiyeler

Laptop Arayanlara Tavsiyeleramazon
    Asus Vivobook 15 X1504ZA-NJ180 Intel i5-1235U 16GB Ram 512GB SSD Intel Iris Xe Graphics 15.6" Full HD FDOS Taşınabilir bilgisayar
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0DCYYFMYC/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A27MUG5DBGGEC9&psc=1

• Uzun araştırmalarım sonucu aşağıdaki ürünü alacağım. Fiyat takibim devam ediyor.

Tercih nedenim ddr5 ram, alttan aydınlatmalı klavye, alüminyum kasa kalitesi, type c şarj olması.

Ama kafama takılan üründe tek kanal 16 gb ram varmış, bu durumda intel iris xe grafik kartı nasıl aktif olacak?

amazon
    Lenovo ThinkBook 16 21KH001ETR i5-1335U 16GB 512SSD 16 FullHD+ FreeDOS Taşınabilir Bilgisayar
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CRHNF7VH/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A3F2PU5I8O58FP&psc=1
  • Cemented kullanıcısına yanıt

Üründe 2 ram+2 ssd yuvası var..

Belki tek 16 gb değil 8gb+8gb olabilir.

Öyle değilse 16gb yanına ilerde +8gb takarsınız.

24 gb Ddr5 cihaz+Xe grafik kartı uçar..

Xe aktif değilse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 21 Ocak 2025; 14:0:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt

Satıcıya sordum bellek yuvası 1x16 dediler. Bende dediğiniz gibi yapabilirim.

Tavsiyeniz üzerine ddr5 ramli ürünlere baktım hep. Dediğiniz gibi, uzun yıllarda kullanmayı düşündüğüm için artık eski teknoloji ddr4 almak mantıklı değil.

ama bütçe meselesi bunlar. Ama bütçeyi biraz daha zorlayıp bu ürünü alacağım sanırım. Siz bu ürünü kasımda paylaşmışsınız 21.500 fiyat varmış o zaman. Acaba bir daha kampanya olur mu yoksa 24.799 iyi midir? Ayrıca 6 taksit var bu fiyata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemented -- 22 Ocak 2025; 20:50:13 >

Kasım'da stok nedeniyle efsane Kasım olayına 21.500 di.

2025 yeni vergiler geldiği için bırakın 21-22yi indirim bile zor gözüküyor.

Bir ihtimal okullar karne tatili zamanı şuan iyi olur.

Yaza doğru karne hediyesi ve O zaman dolar çıkar ayni fiyat kalır.

Bence beklemek yerine almak mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 22 Ocak 2025; 0:7:26 >

Şu ürün nasıldır acaba? Acer konusunda ön yargılıyım aslında ama ürün çok uygun fiyatlı. Tek eksiği alttan aydınlatmalı klavye. Lenovo ile nerdeyse iki katı fiyat farkı var, buna değer mi bilemedim şimdi. Bu Acer'e 1000 tl civarı 8 gb ddr5 ram daha alınabilir. iris kart aktif olur.

www.hepsiburada.com
    Acer Aspire Lite AL16-51P-580H Intel Core i5 1235U 8GB 512GB Fiyatı
    https://app.hb.biz/INdZDYWy5qqB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemented -- 23 Ocak 2025; 10:24:33 >

Şuan 14.000 TL ve 2 Ram slotu var.

Xe grafik birimi varmı..

2 ram takılınca aktif olur mu? Ona emin değilim

16gb ram yani +8gb size maliyeti 10.000 olacak!!

Bütçe Thinkbook yetmiyor herhalde!!

O varken bunu almazdım.ama 22-24.000 bulmak zor diyorsanız xe grafik birimi 16gb olunca aktif oluyor mu diye sorun öyle alın!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 23 Ocak 2025; 13:42:13 >

Bütçe olarak 24 bin çıkabilirim. Bu Acer'ı görünce 14 bin + 8 gb ram 1000 tl 15.000 civarı xe grafik birimli olur diye düşünmüştüm. Ürün yorumlarında xe aktif oluyor diye yazmışlar ama firmaya sormadım.

"16gb ram yani +8gb size maliyeti 10.000 olacak!!" bunu anlayamadım? mevcut 8 gb var + bir 8 daha koyarsam xe aktif olacak diye düşünmüştüm.

Ama sizin yukarda paylaştığınız laptoplar şimdi kafamı karıştırdı. Özellikler aynı gözüküyor (ram hariç) ama fiyat neden bu kadar yüksek ???

24-25-26 bandına çıkacaksam Acer zaten almam direk Lenovo alırım.

• Lenovo LOQ 15IAX9I Intel Core i5 12450HX 16GB 512GB SSD Arc A530M Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 83FQ000UTR

Bu Lenovo LOQ için 24000 lira nasıl fiyat?

• iş amaçlı kullanmak için 35bine kadar windowslu ne önerirsiniz? Arkadaş için lazım freedos istemiyor zaten şirket karşılayacakmış ondan çok takılmadı.

• steven_stiffler kullanıcısına yanıt

Fiyatının Ucuz olma sebebi oyunlar hala Nvidia ile uyumlu.

O Ekran kartı 4gb ram sahip, Nvidia 4gb olsa dahi ondan daha iyi performans gösteriyor.

Intel arc Ekran kartlı laptop almayın!

A530 dengi Nvidia 2060 ve yukarısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 25 Ocak 2025; 5:36:8 >
  • Oyun oynanmayacak, sadece Office kullanılıp internete girilecek, arada film izlenir vs. Hangi modelleri tavsiye edersiniz? Dubai'den alınacak.

Şu nasıl mesela?

Laptop Arayanlara Tavsiyelerwww.amazon.ae
    ASUS Vivobook 16" WUXGA Notebook Intel Core i7-1355U 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris Xe Graphics Indie Black - Intel Core i7-1355U (Deca-Core) - Intel Iris Xe Graphics - 16" WUXGA Display - 1TB
    https://www.amazon.ae/dp/B0DFJ3C764?social_share=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_MM516F6QQWYAG6FXZPBT&starsLeft=1&skipTwisterOG=1&newOGT=1

• 3:2 ekranlı laptop alın.

• Herkese selamlar,

Annem için uygun fiyatlı bir laptop arayışına giriştik. Kendisi internete girer, internette facebook vs gibi sitelerden oyun oynar, dizi vs izler. Bana kalsa onun için en uygunu tablet almak ancak ille laptop diye tutturuyor.

Onun en büyük kriterleri ekranın büyük olması (sanırım uygun fiyatlı 17 inç ekranlı laptop yoktur. Dolayısıyla 15,6 ve 16 seçenekleri kalıyor sanırım) ve sesinin yüksek olması (bu alınıp kullanılmadıktan sonra nasıl anlaşılabilir hiç bir fikrim yok)

Benim bunlara ekleyebileceğim, nispeten uzun ömür için 16GB ram veya ram eklenebilmesi, klavye aydınlatma ve nispeten daha sağlam olabilmesi adına aluminyum kasa olabilir.

Uzun ömürlü olabilecek uygun fiyatlı laptop önerileriniz neler olabilir acaba? Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ederim

Pazarlama hilesi mi, nedir bunun anlamı?

• Office ve genel kullanım için laptop arıyorum. (BAE/Dubai) Bütçe: 4000 AED/40.000 TL Oyun oynanmayacak, sadece Office kullanılıp internete girilecek, arada film izlenir vs. Hangi modelleri tavsiye edersiniz?

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Özellikler arasında TN panel diyememişler, pazarlama stratejisi olabilir. Uzun uğraşlarım sonucu öğrendim bende bunu. TN panelden kesinlikle uzak durmalı o yüzden listemden çıkardım bu notebook'u.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemented -- 28 Ocak 2025; 15:50:25 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Bende sizin gibi aynı özelliklerde laptop bakıyordum. Bir süredir araştırıyorum. Sonuç olarak aşağıdaki ürüne karar verdim.

Buna karar vermemde nedenler,

DDR5 Ram,

TypC şarj olması

Thunderbolt 4 portu olması

IPS panel

Alttan ışıklandırmalı klavye

Üst Kasa alüminyum(böylece çanta taşınırken maus falan koyduğunuzda ekrana baskı olmaz)

Çift kanal ram ile intel İris xe grafik kartının çalışması

Benim alcağım tek kanalda 16 gb ram var bir de bunun çift kanal çalışan 32 gb ramli modeli var. Satıcı firma, ilave rami kendi takıyormuş, garanti bozulmuyor.

Ben şubat kampanyası bekliyorum, 2000 bin falan indirim olursa hemen alacağım. Aralık fiyatı 21,5-22,5 bin tl civarıymış

amazon
    Lenovo ThinkBook 16 21KH001ETR i5-1335U 16GB 512SSD 16 FullHD+ FreeDOS Taşınabilir Bilgisayar
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CRHNF7VH/ref=ox_sc_act_title_4?smid=A3F2PU5I8O58FP&th=1

amazon
    Lenovo Thinkbook 16 21KH001ETR32 Intel Core i5-1335U 32GB 512GB SSD 16" WUXGA Freedos Gri Taşınabilir Bilgisayar
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0DJV6P3JN/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A3F2PU5I8O58FP&psc=1

Bunlar da işimizi görecektir, ama Dubai'den alacağım için şu modeli gözüme kestirdim. 7nm işlemci daha iyi tabii ama gerekli mi bilmiyorum (gerçi 10nm Core i7 işlemci Core Ultra'dan daha hızlıymış). Bütçe 40.000 TL.

Laptop Arayanlara Tavsiyelersharaf dg uae
    Lenovo ThinkPad E16 Gen 2 (2024) AI PC – 1st Series / Intel Core Ultra 7-155U / 16inch WUXGA / 512GB SSD / 16GB RAM / Shared Intel Arc Graphics / Windows 11 Pro / English & Arabic Keyboard / Black / Middle East Version – [21MA001SGR]
    https://uae.sharafdg.com/product/lenovo-thinkpad-e16-gen-2-2024-laptop-1st-series-intel-core-ultra-7-155u-16inch-wuxga-512gb-ssd-16gb-ram-shared-intel-arc-graphics-windows-11-pro-english-arabic-keyboard-black/?promo=3396308

Fiyat olarak sizinkinden epey fazla (38000 TL), oyun oynamayacağım için güçlü bir grafik kartına gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 28 Ocak 2025; 16:27:54 >

• arkadaşlar maximum 50 k bütçe ile ne önerirsiniz amacım rtx 4060 bir model ve ağırlıklı oyun olucak yada bekle rtx 5050-5060 daha iyi olucakmı dersiniz birde sorunsuz bir model olmasını istiyorum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.