Şimdi Ara

Laptop bilgi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben online oyun oynuyorum ve 2 pc im var biri masaüstü diğeri laptop
    Laptoptada ben bataryayı çıkartıp adaptöre takılı kullanıyorum batarya ölmesin diye vede zaten performası düşüyor laptop bataryada iken
    kısa bir süre önce garantiye verdim adaptörle birlikte pcyede aldılar 15 gün içinde yeni adaptörler geri verdiler ama 1 ay sürmedi adaptör gene arızalandı ve Allahtan garantinin süre vardı geri gönderdim
    şimdi size sorum laptop batarya takılı iken şarj aletide takılı olsa bir sorun olurmu ve bu arızların sebebi bataryasız kullanmam mıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mc1989

Arkadaşlar ben online oyun oynuyorum ve 2 pc im var biri masaüstü diğeri laptop
    Laptoptada ben bataryayı çıkartıp adaptöre takılı kullanıyorum batarya ölmesin diye vede zaten performası düşüyor laptop bataryada iken
    kısa bir süre önce garantiye verdim adaptörle birlikte pcyede aldılar 15 gün içinde yeni adaptörler geri verdiler ama 1 ay sürmedi adaptör gene arızalandı ve Allahtan garantinin süre vardı geri gönderdim
    şimdi size sorum laptop batarya takılı iken şarj aletide takılı olsa bir sorun olurmu ve bu arızların sebebi bataryasız kullanmam mıdır.

Bataryasız kullanmanız en sağlıklısı. Doğru olanı yapmışsınız. Ancak evinizdeki elektrikte bir problem olabilir. Voltaj değişiklikleri adaptörünüze zarar veriyor olabilir. Ayrıca adaptör üstüne ayak koymak gibi bir alışkanlık var (bunu genel olarak söylüyorum), bu da adaptörlere zarar veren önemli unsurlardan biri.

Kullanıcı hatası gibi durmuyor. Bilgisayarınızı doğru kullanıyorsunuz.

• Adaptörü kullanma konusu çok sıkıntılı bir mesele. Bunun tartışmaları çok yapılır. Herkese göre ayrı bir kullanımı vardır. Kimisi adaptör takılı olarak kullan der, kimisi çıkar öyle kullan der.

Benim Casper laptobum var 4 senelik. Oda arkadaşımın da Asus laptobu var 3 senelik. O sürekli bataryayı çıkararak kullandı, arada bir batarya takılıydı. Ben bataryayı şu ana kadar hiç çıkarmadım. Sonuç: Asus laptobun batarya takılı olmadığı halde kullanılmasına rağmen şuan bataryanın ömrü %70 bitmiş durumda. Pil maksimum 20 dk dayanıyor. Benim Casper laptobun batarya hep takılı kullandığım halde batarayanın ömrü %25 gitmiş durumda. 1 saat rahat dayanıyor.

Ama bunun tam aksini kanıtlayanlarda olacaktır. Çünkü var öyle durumlar. Batarya takılı kullanıp 6 ay sonra ömrü btenlerde duydum. Dediğim gibi sıkıntılı bir mesele. Her türlü vakayı yaşayabilirsiniz. Çünkü burda bataryanın ömrünü tamamen onu kullanan kişinin etkinlikleri belirliyor.

• Ben şu zamana kadar hep batarya takılı halde kullandım hiç bir problem olmuyor. Aylardır laptop adaptörle birlikte fişe takılı. Elektrikler gittiğindede iyi oluyor çat diye kapanmıyo bir yere gidincede hiç bir şarj problemi yaşamadım.
  • 2009 dan beri kullandigim bir laptop vardir. Hep batarya takili fişte kullandim. Sonuc 2 dk dayanmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bataryayı bir köşeyede koysanız gene bozuluyor. ceptelefonumun bataryası vardı köşeye koydum 6 ay sonra sarj olmadığını fark ettim.

95 den kalma leptop var bataryası halen calışıyor 15 dk üzerinde 1 cizik yok cünkü plastiği cok sert cizilmiyor. 2013 model leptop var bataryası 4 ay önce bitti klavye yeri aşındı boyası cıktı ..ne varsa eskilerde vamrış ... cin malı öldürdü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 23 Haziran 2013; 3:33:19 >
  • Bakın dediğim gibi aynı şekilde kullanıp tam tersi sonuçlar alan kişiler var. Bu batarya olayı şans işi gibi birşey.
  • Böyle bir yazı buldum

Siz değerli GG üyelerine, notebook adaptörleri hakkında bilgiler paylaşacağım.

Adaptör; şehir şebekesindeki 220Volt olan dalgalı (AC) akımı notebook için gerekli olan doğru akıma (DC) çeviren elektronik araçtır.Adaptörler AC akımı tam olarak DC akıma çeviremezler, yani bir osilaskopa baglayıp detaylı olarak sinyal çıkışlarını izlerseniz DC akımda gizlenen AC akımları görebilirsiniz. Adaptör AC akımı ne kadar düzgün bir şekilde DC akıma çevirebiliyorsa o kadar kalitelidir ve tabiyki buda daha kaliteli elektronik malzeme, daha üstün teknoloji ve daha fazla maliyet demektir. Piyasadaki ucuz ve garantisiz adaptörlere iş görür gözüyle bakmayınız. Yani ucuz etin yahnisi pek hoş olmaz .

1- Eğer kalitesiz yada sıradan bir adaptör kullanırsam notebookuma ne gibi zararları olur ?

Notebookunuzun bataryasına ihtiyacından fazla yada eksik volt-amper yani watt gönderir ve buda bataryanıza direk gözle görünür zarar vermesede pil hücrelerine zamanla zarar verir, ömrünü kısaltır. Yani bataryanızı bozar.
    ( Bu arada Volt x Amper = WATT işin elektronik formülüdür. )

2- Başka bir notebook adaptörünün ucu benim notebookuma uyuyor, kullansam zararı olurmu ?

Mutlaka notebookunuzun orjinal adaptörünü yada orjinale yakın muadil olanını kullanınız. Bilgisayarınızın altında yazan volt-amper-watt değerleri ile birebir aynı olan adaptörü kullanınız.
    Aynı marka bile olsa uç girişi aynı diyerek farklı adaptörleri kesinlikle notebookunuza takmayınız. Volt- Amper değerlerinin 1 birim farklı olması bile beklemediğiniz sonuçlar doğurabilir. Örneğin; notebookunuzun aşırı ısınmasına sebep olabilir ve bu aşırı ısınma sonucu adaptörünüz ufak çaplı bir bomba gibi patlayabilir ve notebookunuza veda etmenize sebep olabilir ve size fiziksel aynı zamanda maddi zararlar verebilir.

3- Orjinal adaptör yerine muadil adaptör kullanmak ne kadar doğru ?

Aslında orjinal adaptör demek; tam anlamıyla üzerine düşen görevi - işlevi yapabilen demektir. Yani sadece bir yerde yada bir marka adı altındaki ürün orjinaldir diye bişey söylemek açıkcası pek mantıklı değildir.
    Eğer ki muadil olarak aldığınız adaptör, orjinali ile ayni volt-amper değerlerinde ise ve adaptörün asıl görevi olan AC - DC doğrultma işini tam olarak yapıyorsa güvenle kullanabilirsiniz.

4- Yeni bir adaptör aldım ve bilgisayarımı şarj ediyor, başka bir şeye bakmama gerek varmı ?

Volt-amper değerleri tam uyuşuyor, adaptörünüz anormal şekilde ısınmıyor, dikkatle dinlediğinizde adaptörden vınlama vb sesler gelmiyorsa içiniz rahat bir şekilde kullanıma devam ediniz.

5- Adaptörümü hangi ortamda ve nasıl kullanmalıyım ?

Adaptörünüzü kullanırken dikkat etmeniz gerekenler;

1- Adaptörü mutlaka kuru, nemsiz, elektrik kablolarıyla dolu olmayan, manyetik alan olmayan, temiz bir ortamda kullanınız.
    2- Adaptörün kablosuna nazik davranınız.
    3- Notebook adaptör girişine farklı cisimler sokmayınız ve temiz tutunuz.
    4- Adaptör ucu notebooka takılı iken ucu sağa sola çevirmeyiniz, zorlamayınız. Şayet yaparsanız uçtaki pinlerin kırılmasına sebep olabilir ve elektrik kaçağına sebep olabilirsiniz.Buda ya notebooka yada size zarar verir.
    4- Mutlaka topraklamalı priz kullanınız. Bu sayede hem notebookunuzu hemde kendi sağlığınızı güvenceye almış olursunuz.
    5- Adaptörün kablosu kırılmış veya kopmuş ise rastgele bantlama yapmayınız. Bu tarz durumlarda en güzeli kabloları lehimleyip üzerinde silikon veya plastik eriterek orjinale yakın bir yalıtım sağlamaktır.

NOTEBOOKU KESİNLİKLE BATARYAYI ÇIKARTIP DİREK ADAPTÖRLE KULLANMAYINIZ !
    Adaptör tam doğrultma yapamadığı için notebookunuzun anakartına ve diğer bileşenlerine zarar verebilir.

Adaptörün içini açmayınız.

Herkeze iyi alış-verişler dilerim. İyi günler...

• sonunda da uyarmış

NOTEBOOKU KESİNLİKLE BATARYAYI ÇIKARTIP DİREK ADAPTÖRLE KULLANMAYINIZ !
    Adaptör tam doğrultma yapamadığı için notebookunuzun anakartına ve diğer bileşenlerine zarar verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nekroses

Ben şu zamana kadar hep batarya takılı halde kullandım hiç bir problem olmuyor. Aylardır laptop adaptörle birlikte fişe takılı. Elektrikler gittiğindede iyi oluyor çat diye kapanmıyo bir yere gidincede hiç bir şarj problemi yaşamadım.

Ama ben oyun oynuyorum online batarya takılıyken performas düşüyor ve fpsler geç geliyor Point Blank oynayan varmı bilemem ama geç fps demek öldün demek :D
  • Batarya takılıyken windows güç yönetimini açıp yüksek performans ayarını seçmeyi dene birde. Performans sorununu çözecektir diye düşünüyorum.
  • Sağol yaptım oldu güç planımış tasaruftaymış yüksek performans yaptım deniyecem şimdi oyunda bilgi için tekrar teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc1989

quote:

Orijinalden alıntı: Nekroses

Ben şu zamana kadar hep batarya takılı halde kullandım hiç bir problem olmuyor. Aylardır laptop adaptörle birlikte fişe takılı. Elektrikler gittiğindede iyi oluyor çat diye kapanmıyo bir yere gidincede hiç bir şarj problemi yaşamadım.

Ama ben oyun oynuyorum online batarya takılıyken performas düşüyor ve fpsler geç geliyor Point Blank oynayan varmı bilemem ama geç fps demek öldün demek :D

O pingten'de kaynaklanıyor olabilir ya da laptop sıcaklığından hatta batarya buna sebep olabilecek en son şeylerden. Bende'de aşırı FPS düşmesi vardı içini açtım havalandırdım geri kapadım düzeldi laptop. Yani neden oladuğu hakkında en ufak bir fikri yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazlotus11

Batarya takılıyken windows güç yönetimini açıp yüksek performans ayarını seçmeyi dene birde. Performans sorununu çözecektir diye düşünüyorum.

başka bir laptopta denedim oldu artık benim pcinin gelmesini bekliyeceğim
  • Çözülmesi de lazımdı zaten. Windows, batarya gücüyle çalışırken otomatik olarak tasarrfu moduna alıyor işlemciyi ve ekran kartını. O yüzden kasma sorunları olmuştur sistemde.
  • Bataryanın çıkarılıp bataryasız kulanım hakkında birkaç bilgi paylaşayım.

Laptop unuzu aldığınızda piliniz tam %50 dolu olarak gelir bu laptop pilinin ölmemesi içindir raf ömrü bu sayede uzar ama siz tam dolum yapar yada boş bırakırsanız laptop bataryası giderek tembelleşir ve hücrelerin artık ölmesine sebep olur. Şöyleki bataryayı çıkarmak bir çözümdür ama %50 doluyken cıkarmak en doğrusudur. Full dolu yada Full boş çıkarılan bataryayla fişte takılı olan batarya arasında pek fark yok. Bataryayı öldüren döngüdür. Siz fişdeyken yetmediği yerde bataryadan kullanır buda %100 uncu hücrede bir döngü yapar doldur boşalt gibi her hücre 1000 dolumluktur bu donguyu tamamladığında ömrü biter ve şarjınız %99 tutmaya başalar. Bunu yeni laptoplarda dolduğunda sistem olarak gücü keserek çözüm bulmuşlar. Sizde böyle bir sistem varmı bilmiyorum ama tam dolu olduğunda batarya dolum ışığı sönüyorsa %100 den sonra şarj etmiyor demektir haftada bir doldur boşalt yapmakta fayda var.

Eğer bunu desteklemiyosa bende çıkarılması taraftarıyım. Dediğim gibi %50 de ram ömrü çok uzundur bataryanın. Altı olabilir ama üstü olmasa iyi olur.

Kolay Gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.