arkadaşlar işlemcim t6400 ve ben overclock yapmak istiyorum en azından denemek. biostan yapamıyorum izin vermiyor laptop. hangi programı kullanmalı ve nasıl yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim
hocam laptop oc yapma biraz riskli heleki yaz aylarında ve ekstra bir soğutma yoksa baya bir riski var sonuçta küçücük bir fan soğutuyo işlemciyi biraz daha yüklenince kavrulur cpu ben olsam yapmam çok büyük risk
quote:
Orijinalden alıntı: egemenism
arkadaşlar işlemcim t6400 ve ben overclock yapmak istiyorum en azından denemek. biostan yapamıyorum izin vermiyor laptop. hangi programı kullanmalı ve nasıl yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşım dizüstü bilgisayara yaz veya kış,hiç bir koşulda hızaşırtma tavsiye edilemez.Bileşenleri sağlıklı soğutman pek mümkün değil.Mümkün olsada o artık masaya bağımlı bir masaüstü olur.
valla bende laptopta bu işe kalkıştım altında soğutucusu var baya işe yarıyo o/c yaparkende altını açıp vantilatörle soğutmayı düşünüyorum laptopta maalesef bios desteklemiyo sabit konudaki programlarda çok eski gibi geldi güncel sürümlerini kullansam veya konudakilerle yapsam bi değişiklik olurmu
ısınma problemi yok laptopun sıcaklık değerleri hep 45-50 derece arası serediyor. azda olsa bi denemek isteri açıkcası
Riske girmeye deymez
Bendede sorun yok bi yardımcı olsanız riske girme diyeceğinize. Arkadaşım bende işlemciyi o/c yapmak istiyodum ama biostan olmuyo araştırdığım kadarıyla Dün kalkıştım bu işe baya heveslenmiştim daha yeniyim yani. Sonra ekran kartına yöneldim 8600gs var rivaturnerla o/c yapmayı denedim yararı oldu şaşırdım baya. GTA 4ü 15 fps le oynarken 28 e çıkardı. Şu ana kadarda bi ısınma problemi olmadı ama sen yinede önlemini al. Oyun için istiyosan ekran kartını dene derim.