Şimdi Ara

Laptop CPU overclock Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar işlemcim t6400 ve ben overclock yapmak istiyorum en azından denemek. biostan yapamıyorum izin vermiyor laptop. hangi programı kullanmalı ve nasıl yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim

• hocam laptop oc yapma biraz riskli heleki yaz aylarında ve ekstra bir soğutma yoksa baya bir riski var
    sonuçta küçücük bir fan soğutuyo işlemciyi biraz daha yüklenince kavrulur cpu
    ben olsam yapmam çok büyük risk
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenism

arkadaşlar işlemcim t6400 ve ben overclock yapmak istiyorum en azından denemek. biostan yapamıyorum izin vermiyor laptop. hangi programı kullanmalı ve nasıl yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşım dizüstü bilgisayara yaz veya kış,hiç bir koşulda hızaşırtma tavsiye edilemez.Bileşenleri sağlıklı soğutman pek mümkün değil.Mümkün olsada o artık masaya bağımlı bir masaüstü olur.
  • valla bende laptopta bu işe kalkıştım altında soğutucusu var baya işe yarıyo o/c yaparkende altını açıp vantilatörle soğutmayı düşünüyorum
    laptopta maalesef bios desteklemiyo sabit konudaki programlarda çok eski gibi geldi
    güncel sürümlerini kullansam veya konudakilerle yapsam bi değişiklik olurmu
  • ısınma problemi yok laptopun sıcaklık değerleri hep 45-50 derece arası serediyor. azda olsa bi denemek isteri açıkcası
  • Riske girmeye deymez
  • Bendede sorun yok bi yardımcı olsanız riske girme diyeceğinize.
    Arkadaşım bende işlemciyi o/c yapmak istiyodum ama biostan olmuyo araştırdığım kadarıyla
    Dün kalkıştım bu işe baya heveslenmiştim daha yeniyim yani.
    Sonra ekran kartına yöneldim 8600gs var rivaturnerla o/c yapmayı denedim yararı oldu şaşırdım baya. GTA 4ü 15 fps le oynarken 28 e çıkardı.
    Şu ana kadarda bi ısınma problemi olmadı ama sen yinede önlemini al.
    Oyun için istiyosan ekran kartını dene derim.
  • dostum buldum ama ben yapamadım laptopun anakartını tanımadı
    http://download.chip.eu/tr/ClockGen-1.0.5.3_149822.html
    burda modellere göre yazıyo sen araştır istersen
    http://www13.plala.or.jp/setfsb/
  • rivatunerde overclock olmuyor ekran kartım. desteklenen driver yok diyor. bunu da anlayamadım acıkcası
  • valla bende yapamamıştım 2. girişimde tanıdı çokta bi yararı olmamış aslında son yamadan kaynaklanıyomuş bide dox driver yükliyince baya hızlandı
    o verdiğim clockgenide yapamadım işlemciden garip sesler gelmeye başladı ekran karardı korktum kapadım orda beklememmi lazımdı acaba
  • set fsb yada clockgen adlı programları deneyebilirsin
  • overclock bios üzerinden yapılamıyor laptoplarda. windows tabanlı programlarda ya çalışmaz ya da hata verir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.