Şimdi Ara

Laptop'da Ekran Donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar , 2 yildir sorunsuz kullandiğim laptop'umda son 2 gündür sinir bozucu bir sorun yasiyorum ve yardiminizi rica ediyorum.Laptop 1,6 Ghz Pentium M işlemcili 512 Mb Ram , 128 Mb ATI ekran kartına sahip.2 gündür herhangi bir kurulum yada registry degisikliğide yapmadim ancak sadece oyun oynarken 5 dk. içinde ekran donuyor laptop kitleniyor ancak düğmeden reset atarak bu durumdan kurtulabiliyorum.Virüs,spyware taramalarini yaptim(mcafee) öyle bir soruna benzemiyor , internetde yada müzik dinlerken windows ta herhangi bir sorun yaşamiyorum sadece oyun oynarken böyle oluyor acaba neden ltf. yardim !
    Sencer

• zamanla işletim sisteminize dolan Virüs ve trojenlerden dolayı yavaşlama kaynaklanabilir,Ayrıca Günümüzde 512 ram pek kullanılmamakta, en düşük 1gb ram kullanmanızı ram upgrad"i yapmanızı tavsiye ederim.
  • ama virüs trojan ve spyware taramalarinda birşey çıkmadı , en son windows mechanic yükleyip onunlada tüm ufak tefek registry düzeltmelerini yaptim.Bu ram ile daha önce oynayabildiğim oyunlari açamıyorum ki yani ram yetmemesi söz konusu değil.
  • 1) Laptopların kısıtlı soğutmaları uzun zamanlar sonunda işlevlerini tam yerine getiremiyebiliyor,toz dolması,ömrünü tüketmesi vb... nedenlerden ötürü bu tip aksaklıklar çıkarabiliyor. Özellikle bu soğutma sistemlerinin laptopun altında olması durumu dahada vahimleştiriyor ancak şuan için başka bir çözüm yok.

Yük altında iken sıcaklık değerlerini kontrol ediniz ve laptopunuzu daima düz bir zeminde kullanınız asla yatak,yumuşak yüzey vb yerlerde kullanmayınız fanın işlevini kısıtlarsınız.

Orthos ve Speedfan adlı programları yükleyin ve orthosdan cpu ya "Small Stress Cpu" yaptırın ve speedfan dan ise aynı zamanda sıcaklık değerlerini kontrol edin. Normalde 4-5 saat denemeniz gerekebilir ancak 1 saatlik bir deneme de artık sıcaklık daha fazla yükselmiyorsa yeterli olur.

2) Bunun dışında Virüs-trojan-spyware bulaşmış olabilir arama yaptırdım diyorsunuz ancak nod32 yada kaspersky kullanmanızı öneririm.

3) İşletim sistemini yeniden yüklemenizi öneririm.

4) Son seçenek olarak bileşenlerden birisi artık ömrünün tükenmesini hatırlatıyor olabilir..

• quote:

Orjinalden alıntı: ArdaR

zamanla işletim sisteminize dolan Virüs ve trojenlerden dolayı yavaşlama kaynaklanabilir,Ayrıca Günümüzde 512 ram pek kullanılmamakta, en düşük 1gb ram kullanmanızı ram upgrad"i yapmanızı tavsiye ederim.

Ben böyle düşünmüyorum.Hala 512 mbyte ram kullanıyorum.Pek çok uygulamada yeterli.
  • Laptop 3 yasinda , bu kadar erken mi çökecekti :(
  • -Nod32 ile de tarama yaptirdimbugün hiçbirşey bulamadi.
    -Sorun fanda ise niye sadece oyun oynarken donma oluyor windows uygulamalarinda asla böyle bişey olmuyor ki?
  • fanla alakalı üfledigi yer tıkanmıştır toshiba notebook var ondada öyle eger fan hiç durmadan dönüyorsa kesin fandandır çünkü sogutmaya çalışıyor ama sogumuyor fanı bi dinle biraz çlaıştır bilgisayarı eger hiç durmuyorsa sende hiç durma fanı temizle
  • Fanı nasıl temizleyebilirim?Yani ters çevirip laptopun içini mi açayim?yoksa ne bileyim hava tutsam mesela etkili olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sencori -- 14 Eylül 2007; 18:43:31 >
  • evet ayww

bilenler bu leptop temizliğini nasıl yaparız?

Benim fanda da sürekli ses var

Eskiden yoktu

nasıl fanı temizleriz

teşekkürler
  • evet yokmudur fan temizliği nasil yapilir bilen arkadaşar ltf. yardim ya yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik
  • evet ayww
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.