Şimdi Ara

Laptop donma problemi ... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
55.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BulletStorm

quote:

Orijinalden alıntı: Echeyakee

quote:

quote:

MERHABA ARKADAŞLAR HEMEN HEMEN YENİ SAYILCAK Bİ ALETİM VAR.. YANİ ALALI 8-9AY OLUYOR..

ACER ASPIRE 5755G

İNTEL CORE İ5
    NVIDIA GT540M
    4GB RAM
    500GB HDD
    LAPTOP VAR...

BAŞIMA GELEN OLAYDA... NEDENİNİ HİÇ ANLAMADIĞIM DONMA OLAYI... AMA ÖLE İKİ SANİYE FİLAN DEĞİL... BİR DONUYOR HİÇ BİR ŞEY ETKİ ETMİYOR... HİÇ BİR KOMUT... HATTA LAPTOPUN KAPAĞINI KAPIORUM HALA ÖLE KALIO... SADECE POWER TUŞUNA BASILI TUTARAK KAPATIP YENİDEN AÇINCA ÇALIŞIR HALE GELİYOR..
    ONDA DA EN BAŞTA WİNDOWS KAPATILAMADI İŞTE OLAĞAN ŞEKİLDE BAŞLATIN GÜVENLİ MOD FİLAN SAYFASI GELİYOR...

AMA BELLİ BİŞE AÇINCA FİLAN OLMUYOR BU İŞ... İNTERNETTE DİZİ İZLERKEN BİR ANDA DONDU... BİRAZ ÖNCEDE MÜZİK DİNLERKEN DONDU... VE HOPARLÖRDEN VIZZ ŞEKLİNDE Bİ SES GELİYOR HİÇ DURMADAN DONDUĞU ANDA... ANİDEN TAK DİE DONUYOR... BU SON AY OLMAYA BAŞLADI... 3-4 DEFA BAŞIMA GELDİ.. YA VİDEO İZLERKEN YA DA MÜZİK DİNLERKEN.. DOSYALARIMI TARATTIM VİRÜS BULUNAMADI.. HDD DE 130GB BOŞ YER VAR... NEDİR SORUN ? ISINDIĞI İÇİN OLABİLİR DERSENİZ DONDUPU SIRALARDA HİÇ ISINMIYOR ... DİZİ SONUÇTA SADECE.. BİDE BUTUN BU ANİ DONLAMARDA ORTAK TEK ŞEY BİTTORRENT.. AMA FARKLI DOWNLOADLAR..

LÜTFEN YARDIM EDİN ???

Sorun psu yeni bir psu al

o ne?

Ekran kartinin altindaki fan

hmm.. sence ısınan ekran kartım mı işlemcim mi ? kafam karıştı şimdi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

MERHABA ARKADAŞLAR HEMEN HEMEN YENİ SAYILCAK Bİ ALETİM VAR.. YANİ ALALI 8-9AY OLUYOR..

ACER ASPIRE 5755G

İNTEL CORE İ5
    NVIDIA GT540M
    4GB RAM
    500GB HDD
    LAPTOP VAR...

BAŞIMA GELEN OLAYDA... NEDENİNİ HİÇ ANLAMADIĞIM DONMA OLAYI... AMA ÖLE İKİ SANİYE FİLAN DEĞİL... BİR DONUYOR HİÇ BİR ŞEY ETKİ ETMİYOR... HİÇ BİR KOMUT... HATTA LAPTOPUN KAPAĞINI KAPIORUM HALA ÖLE KALIO... SADECE POWER TUŞUNA BASILI TUTARAK KAPATIP YENİDEN AÇINCA ÇALIŞIR HALE GELİYOR..
    ONDA DA EN BAŞTA WİNDOWS KAPATILAMADI İŞTE OLAĞAN ŞEKİLDE BAŞLATIN GÜVENLİ MOD FİLAN SAYFASI GELİYOR...

AMA BELLİ BİŞE AÇINCA FİLAN OLMUYOR BU İŞ... İNTERNETTE DİZİ İZLERKEN BİR ANDA DONDU... BİRAZ ÖNCEDE MÜZİK DİNLERKEN DONDU... VE HOPARLÖRDEN VIZZ ŞEKLİNDE Bİ SES GELİYOR HİÇ DURMADAN DONDUĞU ANDA... ANİDEN TAK DİE DONUYOR... BU SON AY OLMAYA BAŞLADI... 3-4 DEFA BAŞIMA GELDİ.. YA VİDEO İZLERKEN YA DA MÜZİK DİNLERKEN.. DOSYALARIMI TARATTIM VİRÜS BULUNAMADI.. HDD DE 130GB BOŞ YER VAR... NEDİR SORUN ? ISINDIĞI İÇİN OLABİLİR DERSENİZ DONDUPU SIRALARDA HİÇ ISINMIYOR ... DİZİ SONUÇTA SADECE.. BİDE BUTUN BU ANİ DONLAMARDA ORTAK TEK ŞEY BİTTORRENT.. AMA FARKLI DOWNLOADLAR..

LÜTFEN YARDIM EDİN ???

Sorun psu yeni bir psu al

o ne?

Ekran kartinin altindaki fan

hmm.. sence ısınan ekran kartım mı işlemcim mi ? kafam karıştı şimdi

Hdd'in bence...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anakart tamiri

quote:

kullanıcı hatası diye faturayı sokup vericekler elime :)

cihazın içini açtın mı, açıp bir yerine hasar mı verdin, yoksa hiç açmadın mı,
    eğer açıp bir yerine zarar vermediysen garantiye göndere bilirsin. bir yerine zarar verdiysen servis kabul etmez.
    ayrıca senin cihazının ısından kaynaklı chip arızası var. oda senin yapabileceğin bir şey olduğunu zannetmiyorum işinde uzman, deneyimli bir servise götürmeni şiddetle tavsiye ederim. eğer garanti den bir sonuç alamazsan ben sana bir servis adresi vereyim orayla görüş derdine derman olacaklardır.

aletin hiç bi yerine dokunmadım :) ankaradan aldım ama istanbulda yaşıyorum..

ozaman laptopunu servise götür en dogrusu bu

• quote:

quote:

quote:

quote:

eğer açıp bir yerine zarar vermediysen garantiye göndere bilirsin. bir yerine zarar verdiysen servis kabul etmez.
    ayrıca senin cihazının ısından kaynaklı chip arızası var. oda senin yapabileceğin bir şey olduğunu zannetmiyorum işinde uzman, deneyimli bir servise götürmeni şiddetle tavsiye ederim. eğer garanti den bir sonuç alamazsan ben sana bir servis adresi vereyim orayla görüş derdine derman olacaklardır.

ne dicem götürüp ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne dicem götürüp ?

burada yazdıklarını kopyala istersen :))))
    şikayetin neyse onu söyle, eminim yardımcı olacaklardır.

• sonuç nedir?
  • Aynı sorun benim asus k52j de de var

• dostum aradan 2 sene geçmiş ama merak ettim son olarak ne yaptın ? laptobun halen donuyor mu ? bu sorun çok önemli bir mevzu . ve hiçbiryerde malesef çözüm bulabilmek mümkün değil. ?
  • aynı sorun bendede mevcut servise yolladım hiç bir sorun yok batarya değerleriniz düşmüş değişmesi gerek dendi bende değiştirtmedim çünkü sorun batarya yokken prizdeykende oluyor. ve donma problemi hala devam ediyor. siz çözüm bulabildiniz mi?

• laptopda donma problemi bendede oluyor. Önce Wifi gidiyor ve ardından bilgisayar donup kalıyor. power düğmesinden kapatıp açtığımda anca kendine geliyor. Aygıt sürücüsünden ağ bağdaştırıcıyı (broadcom) devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirince internet geliyor. Bu prroblem win10 a geçince olmaya başladı. Problemin Windows10 ve broadcom 802.11n wifi ağ bağdaştırıcıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bu Sorun Acer 5755g nin kullanmış olduğu NVIDIA GeForce GT 540M ekran kartından kaynaklanmaktadır...  

Zamanla ekran kartı çipinin altındaki top lehim ayakları Aşırı sıcak ve soğuk ilişkisinden dolayı

soğuk lehime düşüyor. Veri yolları arasında kopmalar ve temasızlıklar oluyor bu yüzden laptopta donmalar kilitlenmeler ve benzeri durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çözüm için : Ekran Kartı çipi değişecek yada sökülüp lehim topları tazelenecek yani Reballing işlemi yapılacak yada aygıt yöneticisinden NVIDIA GeForce GT 540M ekran devre dışı bırakılacak... En azından cihaz Intel(R) HD Graphics 3000 ekran kartını kullanarak yoluna donmalar olmadan devam edecektir.

Tecrübe ile sabittir.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.