Evet bilgisayarı tamire vermiştim ama fan hızlandırma kurmuşlar programla baya gürültülü çalışıyor şuan oyunlarla işim kalmadı o yüzden fanı kısmak istiyorum da nasıl yapacağım?
Hangi programı kurmuşlar
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-98B36D602
Hangi programı kurmuşlar
adını bilmiyorum ama çokça kez duymuştum şuan bilgisayarda yüklü değil fakat çalışma hızı hala aynı
laptopların fan hızı düşürülmüyor genelde, bende laptop kullanıyorum çok araştırdım fakat bulamadım.Bazı markalar bazı modellerinde izin veriyorlar sadece, oyun laptoplarında oluyor o da.Eğer ağır program, oyun kullanmıyorsan fanın pinini sökebilirsin iptal olmuş olur fanın.Fanı iptal edersen laptop ısınacaktır, ısı çok yükselirse kapanmamak için performansını düşürür.En kötü kapanır ama onun içinde 2 saat falan çalışması gerekir.Böyle kullananlar var, ama senin tercihin.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-98B36D602
laptopların fan hızı düşürülmüyor genelde, bende laptop kullanıyorum çok araştırdım fakat bulamadım.Bazı markalar bazı modellerinde izin veriyorlar sadece, oyun laptoplarında oluyor o da.Eğer ağır program, oyun kullanmıyorsan fanın pinini sökebilirsin iptal olmuş olur fanın.Fanı iptal edersen laptop ısınacaktır, ısı çok yükselirse kapanmamak için performansını düşürür.En kötü kapanır ama onun içinde 2 saat falan çalışması gerekir.Böyle kullananlar var, ama senin tercihin.
önceden bu kadar gürültülü değildi ama
Bilgisayarlar eskidikçe daha çok ısınırlar, burada fan temizliği--termal macun falan filan diyorlar hikaye hepsi. benim fanlarım tertemiz macun kaç kere değiştirdim ama yine ısınıyor laptop.Isınıncada fanlar soğutmak için kuduruyor.