Şimdi Ara

Laptop güç sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus K56C model ultrabook kullanıyorum.Üstüne çay dökene kadar herhangi bir sorun yoktu.Çay dökülmesinden sonra laptop'u bataryasını ve kablolarını da söküp 3 gün boyunca açmadım . 3 gün sonra bataryasız fişe takarak laptobumu çalıştırabiliyordum. Fakat bir sorun vardı. Laptop video izlerken veya video oyunu oynarken belli bir süre sonra kendini kapatıyordu. Aradan belli bir süre (2-3 hafta) geçtikten sonra batarya ile laptop çalışır duruma geldi. Halen bu güç sorunu devam ediyordu. Donanım üzerinde herhangi bir sorun olup olmadığını test etmek için BurninTest programını indirdim ve 15 dk'lık bir test yaptım .Testin sonucunda donanım üzerinde herhangi bir sorun çıkmadı. Sizce ne olmuş olabilir ?. Ek olarak laptobun video oyunu oynarken aşırı ısındığını belirteyim.Laptobun altında fanlı harici soğutma kullanıyordum fakat o da çay dökülmesi sonrası düzgün çalışmıyor hale geldi.

• SpeedFan yazılımı ile sıcaklık ölçümü yaptım. Antivirüs ve firefox browser programı açık iken İşlemci sıcaklığı 55 C'di. Bunların üstüne video oyunu açarak bir ölçüm yaptım değerler şöyle : Gpu fan : 4600 RPM GPU:76C Core0:85C Core1:83
  • Temizlenmesi lazım çalışıyor ama şase yapabilir. Yada cihazı yakabilirsin. Ondan sonra bi yorum yapılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çay içine girdiyse açılıp temizlenmeli
    bu şekilde uzun süre kullanılmamalı
    kesin olarak sorun çıkarır denemez ama işi sağlama almak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.