Şimdi Ara

laptop için soğutucu önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acer marka 2 yıl evel aldığım laptopum son zamanlarda aşırı ısınıp kapanıyo. altına soğucu alayım dedim ama çok çeşitli fiyatlarda farklı ürünler karşıma çıktı. ucuz ama kaliteli önerisi olan var mı? saygılar..

• Soğutucu almadan önce fanlarını temizlettirmelisin. 2 yıl boyunca biriken tozlardan dolayı isiniyordur...
  • tamirci mi temizlemeli illa ki? yoksa kendim temizleyebilir miyim? yani zor mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalukkk -- 8 Ağustos 2010; 22:40:50 >
  • Makinayı sokebilirsen kendin de yaparsın. Sana bağlı. Tamirciye bırakmadan önce süpürge ya da kompresor yardımıyla bir miktar tozu dışarı atabilirsin. Bu sırada çubuk vb yardımıyla fanin asiri hızla dönmesini engelle. Ama açıp temizlemek kadar etkili olmayacaktır..
  • teşekkür ederim. sağolun. yarın deneyecem..
  • Sonucu buraya yaz. Temizlikten önceki/sonraki sıcaklık degerlerini Everest programı ile ölçebilirsin..
  • ok, yazarım kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalukkk -- 8 Ağustos 2010; 23:56:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sisteme soğutucu önerisi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vatan da güzel soğutucalar var..80-120 arası bişi alıcaksan al..bende almayaı düşünüyorum bendede acer var..alüminyum ve çift fanlı olmasına dikkat et..marka olarak zalman ı önerebilirm
  • arkadaşlar bnde aldım acer 5738zg için ama hi biişe yaramadı everest ile ölctüm 6 saatlik need for speed undercover da görev yönetticisine bakıyorum performans iki cpu icin de %100 e yaklasıo 6 saat kastım laptopu suna kadar gördüüm en yüksek sıcaklık 76 derece alacaksan fanlar büyük olsun ve fanın ve işlemcinin altına gelsin
  • http://www.vatanbilgisayar.com/cradia-crc-101s-cradia-flex-aluminyum-notebook-sogutucu---gumus/productdetails.aspx?I_ID=39664

Bir de Zalman NC2000 diyorlar ama fanın boyutu küçüldükçe etkisi azalıyor ve gürültü seviyesi artıyor. Tabii ki kalitelidir fakat 120 liraya değer mi araştırmak lazım.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc2000-zm-nc2000-notebook-sogutucusu-siyah/productdetails.aspx?I_ID=37839

Üstte verdiğim Cradia modeli 22 cm'lik fana sahip. 440 RPM'de dönüyor ve 100 CFM kuvvetle üflüyor. 1 adet USB portu var ve USB işgal etmemiş oluyor. En güzel özelliği de bilekler için eklentisi olması ve kendisinin de çeşitli pozisyonlara ayarlanıp kullanılabilmesi. Çok fazla eğilip bükülmeye gerek kalmıyor.

• önerileriniz için teşekkürler. şehir dışına çıktığımdan henüz ne fanları temizleyebildim ne de soğutuculara bakabildim. en kısa zamanda sonuçları yazacağım.
  • ben 8 adet fandan kendım yaptımen iyisi kendi yaptıgını kullanmak yardımcı olabilirim
  • mrb!bende de aynı sorun acer aspire 5738zg oyun oynarken 105 dereceyi bulup kapanıyor.bios güncellemesi gerekmiyormuş ,acerin sitesinde kontrol ettim. cihazı açıp fanları temizlemeye karar verdim ama bu sefer de bilgi yetersizliğinden yarı yoldan döndüm.üst kapak ile klavyeyi çıkardım ama arkasını getiremedim.eğer açıp temizleyen varsa lütfen resimli destek versin?fanı çok gıcık yerdeymiş:((
  • arkadaşlar mw2 shift oyarken sıcaklık 80-85 derece civarında soğutucu kullansak tahminen kaça iner ? işe yarar mı yani ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.