Arkadaşlar merhaba, Konular arasında arama yaptım ama doyurucu bir bilgi alamadım oyuzden tekrar sormak istedim. Azonce diz üstü bilgisayarımı kullanıyordum ve durduk yere bir anda tam anlamıyla kapandı. Tık yok alette. Adaptör arızalandı diyeceğim ama üzerinde batarya takılıydı adaptöre birşey olsa bataryadan çalışmaya devam ederdi diye tahmin ediyorum. kapandıktan hemen sonra adaptörü bilgisayardan söktüm. Batarya ile açmayı denedim. Herhangi bir hareket olmadı. Bataryayı söktüm adaptör ile açmayı denedim gene bir sinyal yok (normalde adaptörü taktığımda fişe takılı ışığı yanardı o da yanmadı) Sonra ikisini birden taktım gene hareket yok. Bu tip sorunlara çeşitli cevaplar verilmiş, kimisi anakart kimisi ekran kartı yanmıştır kimisi de adaptörde sorun vardır demiş (adaptörde olsa batarya ile çalışır diye düşünüyorum ama o da çalışmıyor.) Anakart veya ekran kartının yandığını düşünürsek, verilerimi kurtarma şansım nedir? Kim nasıl nekadar yapar bu işi? Şimdiden teşekkür ederim. İyi geceler.
geçmiş olsun,aynı sorun sorun bendeki benq marka laptoptada oldu,götürdüm tamirciye kısa devre fln var dediler 120tl aldılar yaptılar laptopu,2 ay sonra yani 1-2 hafta önce yine aynı sorun oldu bu sefer başka bilgisayarcıya götürdük anakart yanmış dedi,yine yarın başka bilgisayarcıya götürcem sorunu neymiş bakalım,şayet yüksek maliyet tutarsa parçalayıp satacam artık parçalarını...
muhtemelen anakartta bi problem oluşmuştur, rahat olun bilgilerinize hiç bişey olmamıştır, tamir için gittiğiniz yerde hdd deki bilgilere zarar vermeyin diye söyleyin veya hdd i sökün başka bi bilgisayara bilgileri aktarın.
Harddiskte problem olduğunu sanmıyorum, dolayısıyla verilerinize bir şey olmamıştır. Sorun büyük ihtimalle anakartta.