Şimdi Ara

laptop kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bır suredır kullanmadıgım laptobum actıktan bır sure sonra kapanmaya basladı tamırcıye goturdum temızlesek duzelr dedı olmadı sonrada ekran kartı yandı dedı bugun orada bıraktım yarına ekran kartı takacaklar ama aklıma 2 sey takıldı gercekten ekran kartından boyle bırsey olur mu bıde ya daha basıt bır sorunu varsada adam ekran kartı takdım deyıp gırdırırse ve adamla bıraz pazarlık sonucu 140 lıraya anlastın bu 1gb ekran kartı ıcın ucuz mu acaba 550v modeldı

• beyler yardımcı olurmusunuz
  • ekran karti yansa, laptop kapanmaz,mavi ekran verir. Guvenli kipte baslatabilirsin zaten.
    Arkadasin basligi var, ekran kartim gumledi diye. Orayi bir incele derim.
    Fanda sorun olabilir. Islemcinin yaydigi isiyi disari atamiyordur, isi belli bir degeri gecerse, cihaz kendini kapatir.
    termal macunda sorun olabilir. Core tempi bir yukleyip, isi degerlerine bakar misin? genelde 2 cekidekte toplam 100 dereceyi gecmemeli.
    Temizletmissin zaten orayi pas geciyorum
    hddden de yapabilir. hdtune gibi bir programla diskin sagligini kontrol etmek lazim.
    Biosu/ve butun donanimlari/guncellemeni/tavsiye ederim. Bios guncelleme/risklidir ama. Ekran kartini guncelle ozellikle.
    ekran karti bana mantikli gelmedi acikcasi.
    Birde bu servisler adami somuruyor. Ben toshiba kullaniylrum, servis laptopu sokmek icin dahi dunyanin parasini istiyor. Daha telefonda konusurken 350tllik fatura cikarttilar. Sorun, bilgisayarin asiri yavaslamasi ve takilip cokmesiydi.
    wd black 720 gb. 7200rpm disk, t7700 islemci ve 2 gb. ram takviyesi ile sorunu cozdum. Hem de en iyi donanimlari kullandim ve toplamda 300tl civarina bu isi bitirdim. Servize kalsaydim, bu kalemlerle en az 600tl isteyeceklerdi. Ekran karti en zor degisen parcadir. Cok az anakart buna izin verir. Islemci,ram,hdd degistirmek gibi degildir. iyi arastirmak lazim.
    Size kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eyw kardesım sagolasın bakalım yarın gıdıcem ne olucak laptopuda oraya bıraktım ıns bırsey olmaz gercı ıcınde ne oldugunu falan bılıyorum
  • Kimseye bilmeden laf söylemek istemem ama bu bahsettiğin tipik bir uyanık esnaf vakası gibi görünüyor. türkiyedeki bilgisayarcıların çoğu bu haltı yiyor malesef. çok az markada ekran kartı degişimi yapılabilir ve bu kartları temin etmek kolay degil, sadece 1 yer bu kartları ithal ediyor türkiyede ve 140 tl 1gb kart için neredeyse bedava diyebilirim. 256mb mmx girişe sahip laptop ekran kartlarını 150 liradan satıyorlar hele ki dolarda yaşanan çılgın artışı da hesaba katarsak 140 lira sıfır bir kart için hakikaten bedava..

Şimdi bu bilgisayarcının yapabileceği ihtimalleri sıralayalım;

Ekran kartına ufak basit bir cihazla ısı vericek yerine oturmayan chipset bacaklarını tekrar kaynatıcak, sorun çözüldü diyecek ama bu sadece 2-3 haftanı kurtarıcak, sonra yine aynı hata devam.. ( Sıfır maliyet bir işlem 50 lira bile fazla )

Komple temizleyip, termal macunu yenileyecek yaptım tamir ettim diyecek. (şanslıysan sadece sorun buysa yırtarsın)

Hiçbirşey yapmayacak, bir ihtimalle degiştirilebilir bir ekran kartın varsa biryerden çıkma bir kart bulup onu takıcak. ( sana uyumlu 2.el bir kart bulmak türkiyede pazarda taze Tayland eriği bulmak kadar imkansız bu arada )

Bazı bilgisayarcılar resmen terörist, senin ekran kartı oksitlenmiş o yüzden ısınıyor abi temizledim geçti ver 100 lira diyenini duydum ben. düşün oksitlenmek-ısı-ekran kartı falan alakaya gel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 23 Ocak 2014; 5:42:11 >

• hanibana H kullanıcısına yanıt
    Bu ekran kartı anakarta entegredir muhtemelen değişse bile fazla sürmeyecektir yine sıkıntı verir mxm slotlu olsa sorun olmazdı.Ekran kartı olduğunu nerden çıkarı benim işyeri müdürümün erçelik leptopu vardır 6 bilgisayarcıya götürdü görüntü problemi vardı hepsi ekran kartı dedi yapamadılar bana verdi ekrana görüntü veren fleks kablolarda sıkıntı olduğunu fark ettim temassızlığı giderdim düzeldi ekran kartında hiçbirşey yoktu gereksiz masraf çıkaracaklardı yanlış teşhis olabilir onu demek istiyorum.
  • https://store.donanimhaber.com/3c/49/21/3c4921cbc68b525cfb4d640e100ab218.png

beyler an itibarı ıle laptobum duzeldı eve geldım yalnız taktıkları ekran kartında bır sorun mu var bir bakarmısınız eskı ekran kartım 1 gb 550v modeldi
     laptop kapanma sorunu

• Bu leptopun üst modellerinde hd4650 kullanılıyordu senin yanan kartın çipine uyuyordu onu takmış sorun görünmüyor sende
  • peki 1 gb lık model takmıs degıl mı???
  • Dxdiagda toplam bellek gösteriyor gpu-z programını kur orada ne kadar kapasitede olduğu yazar ama ekran kartınız normal şartlarda 1gb 128 bit ekran kartıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 23 Ocak 2014; 21:32:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.