Şimdi Ara

Laptop kendi kendine kapanıyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar. Benim eniştemde toshişba marka bi laptop var. Biraz eski bi laptop 2 senesini doldurdu. Garantisi bitti. Şimdi bu laptopun çok aptal bir sorunu var. Donanım mı yazılım problemi mi tam kavrayamadım ama sanırım donanım. Çünkü laptopla herhangi bir işlem yapmadan sadece açık bırakmakla bile bi anda hiçbir uyarı vermeden kapanabiliyor. Bunun sorunu ne olabilir, pil falan da yerine tam oturuyor ama bazen hiç uyarı çıkmadan şak diye kapanıyor. Bunun nedenleri ne olabilir?

• Tekrar sistem yüklemeni öneriyorum. Eğer yine devam eder ise çok ince bir temassızlık olduğunu düşünüyorum...
  • 2 sene oldu diyorsun.Bu kapanmayı şarzda iken de yapıyor mu?Çünkü pil ömrünü tüketen laptoplar şarza takmadan hiç çalışmayabiliyorlar.
    Eğer devamlı şarzda kullanıyorsan tam şarz etmediği bir anda ufak bir temas sorununda da diyebiliriz kapatıyor olabilir.
  • ısınma problemi olma ihtimali tozlanmadan vs olabilirmi diyede düşünüyorum arkadaşlar ..!!
  • o ZAMAN everest ve benzeri programlarla sıcaklık değerlerini kontrol et
  • laptop ömrü hayatı boyunca sürekli şarjda kullanıldı ve kullanılmaya da devam ediyor :).
    sistem geri yüklemeyi benim laptopum olsa 30 kere yapardım. eniştemin laptopu ve formata karşı bi alerjisi var. format atmaktansa yazılım kalıntılarıyla uğraşmayı tercih ediyor. tabii bu durumda zaten donanımsal olarak şimdilik zayıf kalan alet full ferformansla çalışamadığından iyice sinirleri bozuyor. zaten garantisinin bitmesine bi ay kala harddiski bad sector olup da değişmeseydi 2 yıldır format atılmıyor olurdu :).

bi sıcaklık durumlarını ölçeyim, bana mantıklı geldi. belki fanın arasına giren bi toz vardır ve bu toz cpu'nun soğumasını engelliyordur. bilgisayar da önlem olarak kapanıyordur. teşekkürler arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.