Şimdi Ara

Laptop öneri 950 TL ye vatandan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önerizelirini bekliyorum üstadlar vatandan...

• kusura bakma da bunun için buraya yazmana pek gerek yok gibi. açarsın vatanın sitesini, zaten sayılıdır adamların elindeki çeşit, ayarlarsın filtreyi 500-999 aralığına. bakarsın ordan

yine de senin için bu çok zor adımları tek tek takip ettim

950 tl ve altı hepsi celeron veya atom vs işlemciye sahip. bütçeni 49 tl artırabilirsen 999 tl ye bu var :http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-g50-70-core-i3-4010u-17ghz-4gb-500gbsshd-156-int-w8-notebook.html?srt=UP#ozellikler

illa vatandan diyorsan 1000 altında en iyi bunu gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 15 Şubat 2015; 1:41:32 >

• Saolun hocam onu bende qördüm sadece o fiyatlara daha iyi seçim sunabilir misiniz diye sormak istedim saqolun :)
  • bundaki pentium işlemci linkteki i3 den daha iyidir u ile biten i3 işlemciler tırt baya n serisi pentiumlar gibi
    http://www.teknolojikapinda.com/indirimli-laptop-modelleri/lenovo-ideapad-g510-59-412786-notebook

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-2020M-vs-Intel-Core-i3-4010U

• Ama hocam i3'de Intel hd 4400 var pentium'da Intel hd graphics var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisiylede bişi oynanmaz zaten önemli olan günlük işleri sıkıntısız yapması minimum gtx 840 olucakki oyun oynayasın ağız tadıyla
  • evet karşılaştırmada pentium kazandı demiş ama bu sonucun en önemli sebebi i3'lerde turbo boost olmamasından dolayı ve pentium olanın tekil işlemci hızı daha yüksek olduğundan tek işlemci'de daha yüksek skor almış olması. onun dışında i3 u olan ya öndedir ya da eşitlerdir bakarsanız. e günümüzde de çift çekirdek desteklemeyen yazılım kalmamıştır herhalde. bu durumda pentium bi üstünlük sağlamayacaktır. benchmarklarda da tek çekirdek olanlarda pentium'un, diğerlerinde az da olsa i3 u'nun geçtiğini göreceksin.

ayrıca ikisi de çift çekirdek ama i3 u olan hyperthread, yani 4 mantıksal işlemci var. bu da artı performans demek.

ayrıca i3 u olan daha yeni, bundan dolayı da avx, avx2.0, aes gibi yeni ve daha etkili kod çözücüleri içerdiklerini görürsün. ayrıca stabil çalışma olarak da i3 u olanın çok daha iyi olacağını düşünüyorum. tabii bu benim fikrim/tahminim, deneme fırsatım olmadı. hem aynı performansta olduklarını varsaysak bile i3 u daha az enerji tüketerek yine öne geçecek benim gözümde bu hem bataryayla çalışma süresini uzatır hem de evde kullanacaksanız elektrik faturanıza iyi gelir

ayrıca dahililerde hd4000 ve sonrasını küçümsememek lazım. özellikle 4400 ve 4600 epey iyi aslında, dahili ve paylaşımlı olmalarına rağmen.

son olarak da, i3 u istemez isen, pentiuma düşmektense amd a8 6410 işlemciye yönelebilirsin. i3 m li modellerle pentium arasında, ama pentium'dan üst, i3 m'li modele yakın performansı vardır. hatta i3 u'dan da hallicedir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20000 TL'ye kadar Laptop Tavsiyesi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.