Bazı forum ve teknoloji sitelerinde Laptop pillerini ayda bir veya haftada bir kere tamamen boşaltıp (%0 değerine çekip) sonra tekrar tamamen (%100 seviyesinde) doldurmamız gerektiğini okudum. Bu durumun piller açısından faydalı olduğu, pillerin ömrünü biraz daha uzattığı bir çok yerde dile getirilmiş. Ancak benim kafama takılan ve bu konu hakkında hiç bir şey bilmediğim ufak tefek bazı şeyler var;
- Benim laptopum hiç bir zaman tam anlamıyla %0 seviyesine düşmüyor, daha doğrusu kendisi zaten bu duruma izin vermeden kritik pil seviyesi olan %9 doluluk seviyesine gelir gelmez kendisini kapatıyor ( yanılmıyorsam eğer bu durum uyku modu yada başka bir şey tam olarak bilmediğim için emin değilim )
- Ben bu ayarı %9 dan %0 seviyesine çekersem laptop pilim tamamen boşalır mı? (%0)
- Ama böylesine bir durumda laptop pili zarar görür mü? Nasıl ki bir bilgisayar birden bire hiç beklenmedik bir anda kapatılınca hata raporu oluşturuyorsa, bu pil olayında da bu ve buna benzer bir sorun olmaz mı ? Pil kendi içinde ani bir refleks oluşturmaz mı ? Bunun sonucu olarakta pil kullanılmayacak duruma gelmez mi? Yada ömrü uzatalım derken tam tersi bir durum oluşmaz mı?
Lütfen görüşlerinizi bildiriniz, bu gibi konularda hiç bir şey bilmiyorum ama aynı zamanda da elimdeki ürünü tam manasıyla hakkını vererek doğru bir şekilde kullanmak istiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme