Şimdi Ara

Laptop Seçiminde Yardım Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, laptop almak istiyorum. Bu konu hakkında forumdan yorumları-tavsiyeleri okudum ama pek kararlı davranamadım herhangi bir model için. İnşaat Mühendisliği bölümünde okumaktayım ve temel olarak AutoCAD, Photoshop gibi teknik programları sorunsuz kaldırabilen bilgisayar istiyorum. Aynı zamanda müzik dinlerken internette işlemler yapabilmeliyim. Oyun konusunda ise Crysis, Battlefield gibi ağır oyunlar oynamıyorum yalnız Fifa Manager ve Football Manager hastalığım var bunları da yüksek database ile kaldırabilmeli bilgisayar. Son olarak komponentleri detaylı olarak bilmemekle beraber forum yardımıyla oluşturduğum listeyi yazayım.

Öncelikli olarak;
    -Lenovo Y580 59-332594
    -MSI GE60 0NC-065XTR
    Genel olarak da;
    -Lenovo Ideapad G780A
    -Asus A53SC-SX565R
    -Asus K53SD
    -Dell Inspiron B5110 B67F67
    -Lenovo Ideapad Z580

Bu şekilde not almışım. Bilgisayarlardan belli olduğu gibi bütçe yaklaşık olarak 1800 TL civarında. Beni uzun süre idare edebilmesiyle alakalı 2000 TL'ye kadar çıkabilir fakat çok zorlamak istemiyorum. Her şekilde öneriye açığım diğer markalarla da (HP, Samsung) alakalı. Şimdiden çok teşekkür ediyor, yardımlarınızı bekliyorum.

• Lenovo y580 ile msi ge60 arasında secim yapabilirsin .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Lenovo y580 ile msi ge60 arasında secim yapabilirsin .

Evet öncelikli olarak onları tercih ettim ben de kriterlerime göre. Sanırım en büyük kafa yoran iş ikisi arasında hangisini seçeceğim olacak.
  • Evet ben de kendim için düşünüyorum fakat bekleyeceğim biraz.Yeni modeli çıkarsa fiyatları düşebilir.Ama ben lenovoya yakınım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 29 Ağustos 2012; 22:18:10 >
  • http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-332661-u310-core-i5-3317u-17ghz-4gb-500gb-hdd+32gb-ssd-133-intel-hd-4000-cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61673

Bir de bu ürünü gördüm Vatan'ın %25 indirimlerinde makul bir fiyata geleceğini düşünüyorum ayrıca ssd desteği var bunu da değerlendirebilir misiniz diğer modellere göre nasıldır ?
  • lenovo seçimlerin içinde en mantıklısı msi çözünürlülük olarak bu programlarda kullanabileceğin birekrana sahip değil 15'' fhd ekran bu programlarda sorun demektir hd ya da 1600x900 olmalı 17'' olmasıyla lenovo g780 güzl bir seçenek aslında 1600x900 çözünürlülük ileriye dönük i7 işlemci daha uygun olurdu.Asus'unhttp://www.pcdepo.com/asus-k55vm-sx078d-notebook-urun7879.html?ref=akakce&v=1.34.3 buda olabilir sormadım ama oyun alışkanlığın varmı yoksa ekran kartının çok güçlü olmasına gerek yok eğer olsun dersen lenovo y580 en mantıklısı oluyor.

• Bu modeli tavsize ederim kuzenim için yeni aldım ve fiyatına göre gayet başarılı bir makina.

http://www.teknolojipazar.com/U12742,760,asus-k55vd-i5-3210m-4gb-500gb-156-vga-2gb-w7bas-notebook-asus.htm
  • Bu fiyata çizim programları için uygun bir seçenek değil önerdiğin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

lenovo seçimlerin içinde en mantıklısı msi çözünürlülük olarak bu programlarda kullanabileceğin birekrana sahip değil 15'' fhd ekran bu programlarda sorun demektir hd ya da 1600x900 olmalı 17'' olmasıyla lenovo g780 güzl bir seçenek aslında 1600x900 çözünürlülük ileriye dönük i7 işlemci daha uygun olurdu.Asus'unhttp://www.pcdepo.com/asus-k55vm-sx078d-notebook-urun7879.html?ref=akakce&v=1.34.3 buda olabilir sormadım ama oyun alışkanlığın varmı yoksa ekran kartının çok güçlü olmasına gerek yok eğer olsun dersen lenovo y580 en mantıklısı oluyor.

Anladım, sanırım Msi'dan vazgeçeceğim. Peki bu G780, Y580'e göre geride kalıyor sanırım. Asus'a da sıcak bakıyorum açıkçası. Dediğim gibi detaylı olarak çok bilmediğim için yorumlarınıza dayanarak seçim yapacağım. Oyun bağımlılığı konusunda da açıkçası Football Manager oynayacağımı söyleyebilirim. Onun dışında oyun yükleyeceğimi sanmıyorum bilgisayara. Bir de sormak istediğim şey, Y580 modelinin i7 işlemcili versiyonu işimi herhalükarda fazlasıyla görecektir tahmin ediyorum. Düşük bir ihtimal de olsa bir indirim bekleyerek imkanımı ona zorlayabilirim. Tabi bunun için i5 modelinden çok daha üstün olması gerekiyor. Teşekkür ederim.

• ConCarnage sağolsun bana bayaa yardımcı oldu ve Lenovo Y580'de karar kıldım. İçinde hangi işlemcinin olacağını indirimler ve maddi durum belirleyecek. Eğer başka öneri veren olursa açığım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasuedxzbl

ConCarnage sağolsun bana bayaa yardımcı oldu ve Lenovo Y580'de karar kıldım. İçinde hangi işlemcinin olacağını indirimler ve maddi durum belirleyecek. Eğer başka öneri veren olursa açığım.

Hocam Eylül'ün sonu gibi yeni modelleri çıkabilirmiş bu modellerin.Hem de bunların fiyatı biraz düşer.Ben de bundan almayı planlıyorum.Bakalım yeni çıkanı da hoşuma giderse de o da olabilir.Lenovo cok iyi cihaz.Millet Fhd degil diye kötülüyor ama "Vercenik53" arkadasımızın dediği gibi bu 15 inc ekranda hem gözü fazla yoruyor hem de çok fark yapmıyor.Ekran kartı zaten süper.İyi bir seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 30 Ağustos 2012; 22:35:48 >
  • quote:

quote:

ConCarnage sağolsun bana bayaa yardımcı oldu ve Lenovo Y580'de karar kıldım. İçinde hangi işlemcinin olacağını indirimler ve maddi durum belirleyecek. Eğer başka öneri veren olursa açığım.

Hocam Eylül'ün sonu gibi yeni modelleri çıkabilirmiş bu modellerin.Hem de bunların fiyatı biraz düşer.Ben de bundan almayı planlıyorum.Bakalım yeni çıkanı da hoşuma giderse de o da olabilir.Lenovo cok iyi cihaz.Millet Fhd degil diye kötülüyor ama "Vercenik53" arkadasımızın dediği gibi bu 15 inc ekranda hem gözü fazla yoruyor hem de çok fark yapmıyor.Ekran kartı zaten süper.İyi bir seçim.

Bir ay bekleyeceğiz desene..

• Hocam değer bence yani.Acele işe şeytan karışır.

• y580 i7li versiyon vatanda %25 indirimde 2030tl falan oluyor sanırım. msi alırsam ge60 i5li modeli, lenovo alırsam i7li 32gb ssdli modeli düşünüyorum bende. kararsız kaldım
  • quote:

Hocam değer bence yani.Acele işe şeytan karışır.

Bakalim bekleyecegiz artik. Tabi o zaman Vatan indirimlere devam eder mi bilemeyiz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç düşünme.
    Msi en iyisi ama tv'ye baglayıp oyun oynarım diyorsan lenovo tercih edilebilir.
  • quote:

quote:

Hocam değer bence yani.Acele işe şeytan karışır.

Bakalim bekleyecegiz artik. Tabi o zaman Vatan indirimlere devam eder mi bilemeyiz..

Bugun de indirim yapmış vatan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.