Şimdi Ara

Laptop Sıcaklığı / EasyNote TS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • I7, 8gb, 2 gb GT540 model packardbell TS laptopun core sıcaklıkları yaklaşık 70-80 derece arası ki bu sistem masaüstündeyken, sadece chrome açık ve bir oyun yüklüyorum, bir de yazılım siliyorum. Bu sıcaklıklar normal mi ? Duyulabilir bir fan sesi var, baya sıcak hava üflüyor.

touchpad ve onun sağ tarafı göreceli olarak sıcak, el deymeyecek kadar değil ama yine de sıcak.

Acaba böyle güçlü sistemler hep böyle mi yoksa bende bir sorun mu var ?
    Ayrıca fan hızını kontrol etmek packard bell 'de mümkün mü ?
    HP'de coolsense tarzı bir seçenekle fan hızı ayarlanabiliyormuş sanırsam.

• benim şuanki sistemin i5 6gb ram 2gb 540m chrome torrent porgramı vs açık sıcaklık şuan 47 derece seninki çok fazla ben o sıcaklıklara oyun oynarken ulaşıyorum
  • oyunda 85 i falan görüyor. Acaba bi sıkıntı mı var, bu iade için bi sebep olabilir mi ?
  • Kuzenım 7-8 aydır packard bell kullanıyor ve kendisi bana almamı önermişti i5 özelliklı 8 gb ram 2 gb ekran TS44HR-616TK modelini onun gazına gelip almıştım. Aynı sorun bendede oluyordu.... Laptopta boştayken sadece bir face açtığımda alt taraf baya ısınıyordu ve sizinde bahsettiğiniz gibi touchpad ve sağ tarafı yakmıyacak derecede olsada ısınıyordu ve buda benı rahatsız edıyordu. Hele bır oyun oynamaya kalksam laptop ızgara gibi ısınıyor touchpada dokunmak ımkansız hale gelıyordu. Önce kuzenımın normaldır olur telkınlerıyle 1 gun kullandım dayanamadım gıttım soğutucu aldım 50 tl bayılıp gene soğumadı o sıcaklığı hep hıssedıyordum. 1.500 Tl para saydığım makinada rahat bir şekılde chat bıle yapamayacaksam neyleyım ben o notebooku ? Sonuç olarak ürünü kullandığımın 4.günü aldığım yere (bimeks)e götürdüm ordakilere üründen memnun olmadığımı bildirdim ve iade ettim. Şuan kuzenımde aynı sorun devam edıyor ancak iade edemedığınden sıcak sıcak kullanıyor laptopu. Size tavsiyem eğerki koşulsuz iade şansınız varsa ürünü iade etmenızdır. Her notebook ısınır derler... Evet asus ve dell'de kullandım laptopun altı ısınıyordu azda olsa ancak üste vurup benı rahatsız edıcek bır sıcaklığı bır tek packard bell'de yaşadım.

• Havaların sıcak,işlemcinizin i7 ve fanların tozlanmış olma ihtimali nedeniyle bunu yaşıyor olabilirsiniz.
    Elektrik süpürgesiyle bütün delikleri çektirin öncelikle.
    Ayrıca oyunlarda 85 derece normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewAqePrince

Kuzenım 7-8 aydır packard bell kullanıyor ve kendisi bana almamı önermişti i5 özelliklı 8 gb ram 2 gb ekran TS44HR-616TK modelini onun gazına gelip almıştım. Aynı sorun bendede oluyordu.... Laptopta boştayken sadece bir face açtığımda alt taraf baya ısınıyordu ve sizinde bahsettiğiniz gibi touchpad ve sağ tarafı yakmıyacak derecede olsada ısınıyordu ve buda benı rahatsız edıyordu. Hele bır oyun oynamaya kalksam laptop ızgara gibi ısınıyor touchpada dokunmak ımkansız hale gelıyordu. Önce kuzenımın normaldır olur telkınlerıyle 1 gun kullandım dayanamadım gıttım soğutucu aldım 50 tl bayılıp gene soğumadı o sıcaklığı hep hıssedıyordum. 1.500 Tl para saydığım makinada rahat bir şekılde chat bıle yapamayacaksam neyleyım ben o notebooku ? Sonuç olarak ürünü kullandığımın 4.günü aldığım yere (bimeks)e götürdüm ordakilere üründen memnun olmadığımı bildirdim ve iade ettim. Şuan kuzenımde aynı sorun devam edıyor ancak iade edemedığınden sıcak sıcak kullanıyor laptopu. Size tavsiyem eğerki koşulsuz iade şansınız varsa ürünü iade etmenızdır. Her notebook ısınır derler... Evet asus ve dell'de kullandım laptopun altı ısınıyordu azda olsa ancak üste vurup benı rahatsız edıcek bır sıcaklığı bır tek packard bell'de yaşadım.

Teşekkürler yorumun için, o zaman ben yarın bir şansımı deneyeyim. Satarken güler yüzlüydüler, bakalım geri alırken nasıl olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Havaların sıcak,işlemcinizin i7 ve fanların tozlanmış olma ihtimali nedeniyle bunu yaşıyor olabilirsiniz.
    Elektrik süpürgesiyle bütün delikleri çektirin öncelikle.
    Ayrıca oyunlarda 85 derece normal.

Daha bugün aldım aleti, tozlanmış olmasın bir zahmet.
    85 derece oyunda tamam, ama masaüstünde 45 civarı olmasını beklerim ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzooml

quote:

Kuzenım 7-8 aydır packard bell kullanıyor ve kendisi bana almamı önermişti i5 özelliklı 8 gb ram 2 gb ekran TS44HR-616TK modelini onun gazına gelip almıştım. Aynı sorun bendede oluyordu.... Laptopta boştayken sadece bir face açtığımda alt taraf baya ısınıyordu ve sizinde bahsettiğiniz gibi touchpad ve sağ tarafı yakmıyacak derecede olsada ısınıyordu ve buda benı rahatsız edıyordu. Hele bır oyun oynamaya kalksam laptop ızgara gibi ısınıyor touchpada dokunmak ımkansız hale gelıyordu. Önce kuzenımın normaldır olur telkınlerıyle 1 gun kullandım dayanamadım gıttım soğutucu aldım 50 tl bayılıp gene soğumadı o sıcaklığı hep hıssedıyordum. 1.500 Tl para saydığım makinada rahat bir şekılde chat bıle yapamayacaksam neyleyım ben o notebooku ? Sonuç olarak ürünü kullandığımın 4.günü aldığım yere (bimeks)e götürdüm ordakilere üründen memnun olmadığımı bildirdim ve iade ettim. Şuan kuzenımde aynı sorun devam edıyor ancak iade edemedığınden sıcak sıcak kullanıyor laptopu. Size tavsiyem eğerki koşulsuz iade şansınız varsa ürünü iade etmenızdır. Her notebook ısınır derler... Evet asus ve dell'de kullandım laptopun altı ısınıyordu azda olsa ancak üste vurup benı rahatsız edıcek bır sıcaklığı bır tek packard bell'de yaşadım.

Teşekkürler yorumun için, o zaman ben yarın bir şansımı deneyeyim. Satarken güler yüzlüydüler, bakalım geri alırken nasıl olacak.

Rica Ederim . Nerden aldınız ürünü ? Büyük ihtimalle daha dün aldıysanız geri alırlar

• quote:

quote:

quote:

Rica Ederim . Nerden aldınız ürünü ? Büyük ihtimalle daha dün aldıysanız geri alırlar

Electroworld'den aldım.

• Değiştirin,sıfır alet okadar ısınmaz elinizde kalır oyun açın kapanır makine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Değiştirin,sıfır alet okadar ısınmaz elinizde kalır oyun açın kapanır makine.

Yarım saat kadar Modern Warfare 3 oynadım, 85 lere geldi sıcaklık ama hiç kapanmadı.
    İlginçtir bir sonraki açışımda oyun biraz takılıyordu.
    Sıcaklıkla alakası var mıdır?
    Bir de değiştirmek bir çözüm mü acaba ? Bana yenisini verdiklerinde o da aynı şekilde ısınmaz mı ?

Ayrıca üstüne para versem alabileceğim model şu;
    http://www.electroworld.com.tr/p/dell-inspiron-5110-b67p87-intel-core-i7-2670qm-2.2ghz-8gb-750gb-15.6-notebook-tasinabilir-bilgisayar/

ki bu dell 5110 serisi için de ısınıyor deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lzooml -- 11 Temmuz 2012; 3:09:08 >

• quote:

quote:

Değiştirin,sıfır alet okadar ısınmaz elinizde kalır oyun açın kapanır makine.

Yarım saat kadar Modern Warfare 3 oynadım, 85 lere geldi sıcaklık ama hiç kapanmadı.
    İlginçtir bir sonraki açışımda oyun biraz takılıyordu.
    Sıcaklıkla alakası var mıdır?
    Bir de değiştirmek bir çözüm mü acaba ? Bana yenisini verdiklerinde o da aynı şekilde ısınmaz mı ?

Ayrıca üstüne para versem alabileceğim model şu;
    http://www.electroworld.com.tr/p/dell-inspiron-5110-b67p87-intel-core-i7-2670qm-2.2ghz-8gb-750gb-15.6-notebook-tasinabilir-bilgisayar/

ki bu dell 5110 serisi için de ısınıyor deniyor.

Yenisini alsanızda değişen birşey olmayacaktır. Packard bellerin neredeyse tamamına yakınında bu ısınma olayı mevcut. Ayrıca Dell markasına yönelmenızıde pek tavsıye etmem. Teknik servisi her ne kadar iyi olsada malzeme kalıtesı çok kötüdür. Bende bir süre 5110 B45B65 Kullandım harddiskten cızırtı gıbı gelen sesler deli etmişti görevliyle görüştüğüm zaman her harddisk ses çıkartır gibi bir cevap aldım nedense bell veya asusun hıç bır modelı çıkarmıyordu ama :) Size asus ve lenovo öneririm .

• Dell'in yukarda dediğiniz modelini tavsiye etmem onda daha çok ısı görürsünüz 90 derecelerede gezebilirsiniz en ufak bir tozlanmada kapatır kendini,packardbell'de oyunda 85 görmüşsünüz normaldir takılmalardan bahsediyorsunuz ısı kaynaklı büyük olasılıkla.Değişimden sonra aynısı olurmu olmazmı bilemem ama packardbell'in modellerini kullanıpta memenun olan arkadaşlarım vardı biraz şans işi,farklı bir marka modelde seçebilirsiniz,değişimden sonra.Yaz sıcağında ısınma yapması normal oyunda fazla ısınmamış ama boştaki sıcaklıkları yüksek kafa kurcalayan yanı bu.güç ayarlarına girip gelişmiş güç ayarlarında çıkan listede işlemci güç yönetimi var oraya girin soğutma ilkesi var onu etkin yapın en yüksek işlemci durumu var onuda pilde ve fişte %70 olarak ayarlayın tekrar ısıları ölçün.
  • tamda ben araştiricaktim pc nin 80 derecelerde ısıda durması oyunlarda o ısıya çıkması normalmi diye konuna denk geldim .
    TS11HR-702TK kullanıcısıyım ( Packard bell Sakın ama Sakın almayin sizlere tek tavsiyem bu olabilir )
    Bende bir packard bell kullanıcısıyım ve artık lanet ettim o dereceye kadar getirdiler laptobu 6 kere servise verdim alalı 1 yıl olmadı daha deli eder bu packard bell adamı ilk servise verdiğimde aşırı ısınıyo elimi deydiremiyorum dedim teknisyen aradı ve test ettim en fazla 85 dereceyi gördü buda i7 işlemci için gayet normal bi ısı yüksek ısıya gelebilen bir işlemci falan fişman bi dünya saydi mavi ekran alıyordum harddiskimden şüpheleniyorm dedim donanımsal bi sorun bulunamadı dediler gönderdiler Harddiskim yandı :D Değişti geldi bi oyun oynuyayim dedim pc kitlendi kaldi götürdüm ana kart değişti geri geldi gene aynı işlemci değişti geldi gene aynı götürdük bakıcaz teste tabi tutucaz dediler gelen sonuç : Donanımsal hiçbir arıza bulunamadı sistem recovery edildi fabrika ayarlarına çevrildi testler yapıldı herşey ok. OK iyi güzel hoş sana göre ok e geçen servisten geldiğinde 15dk de olsa oyuna girip oynadiğimda bu pc 57 dereceyi geçmedide şimdi neden 85 dereceye kadar çıkıyo ya bu servistekiler adamı deli ederler seni salak yerine koyuyolar resmen sürekli servise gidip gelmekten adamlar artık her gördüğünde tanır haldeler genemi sen geldin abi diyolar doğru düzgün yapmıyorsunuzki abonesi olduk geliyouz sürekli diyorum bende . Servise versem gene aynı şeyi söyliceker o yüzden hiç uğraşmiyorum lanet ettirdiler packard bell den bidaha aslaaa ... Birdaha laptop alıcak olursam paramı sonuna kadar biriktirir en kralından bi alienware sipariş ettiririm krallar gibi bütün işimi görürüm adamlar hakkını veriyorlar işin...
    Senin konuya gelicek olursak dostum hala değiştirmediysen bence zamanın varken ürünü git değiştir ben pişmanım bari sen kendini kurtar bütün tanıdıklarıma packard belli önermiyorum sizde önermeyin çünkü hakikkatten bi kere servise gidince lanet ettiriyo laptoptan soğudum resmen kullanasım gelmiyo :/

• değiştirme şansını bi dene yüksek grafikli oyunlarda 85 derece civarı normal sistem boştayken de(internet,müzikvs ) bende 45-50 civarı dolanıyor
  • quote:

Dell'in yukarda dediğiniz modelini tavsiye etmem onda daha çok ısı görürsünüz 90 derecelerede gezebilirsiniz en ufak bir tozlanmada kapatır kendini,packardbell'de oyunda 85 görmüşsünüz normaldir takılmalardan bahsediyorsunuz ısı kaynaklı büyük olasılıkla.Değişimden sonra aynısı olurmu olmazmı bilemem ama packardbell'in modellerini kullanıpta memenun olan arkadaşlarım vardı biraz şans işi,farklı bir marka modelde seçebilirsiniz,değişimden sonra.Yaz sıcağında ısınma yapması normal oyunda fazla ısınmamış ama boştaki sıcaklıkları yüksek kafa kurcalayan yanı bu.güç ayarlarına girip gelişmiş güç ayarlarında çıkan listede işlemci güç yönetimi var oraya girin soğutma ilkesi var onu etkin yapın en yüksek işlemci durumu var onuda pilde ve fişte %70 olarak ayarlayın tekrar ısıları ölçün.

Dediklerini yaptım dostum, bu şekilde sıcaklığın daha stabil mi olması gerekir ?

oyun oynarken corelardan biri 80 diğerleri 70-80 arasında.

Masaüstündeykende 50 civarı maximum.

Sizce iyi midir bu sıcaklık ? Fanlar öyle çok kuvvetli çalışmıyor. Baya sıcak hava üflüyor ama ses olarak rahatsız edici değil. Acaba biraz daha hızlandırmam mümkün müdür bios'dan falan ?
    Fanspeed ile ayarlayamadım, sanırsam izin vermiyor sistem.

• şimdilik adam oldu sıcaklıklar yaz sıcağında bu sıkıntı oluyor ve birçok marka üzerinde fan soğutma modu kullanıyor onlarda tek tuşla yapılırken sen bunu biraz dolaylı yollardan yaptın.sıcak hava üflemesi iyidir sonuçta 80 derece basit değil 80 derece cuyu eline döksen yanar sıcak havayı dışarı atmazsa asıl ozaman seyret sen yanmayı iyi birşey bu durum fan ayarını yapmış oldun bir nevi ama yine biosa advanced bölümüne bak olursa orada olur fanlarla alakalı ayarlar.ilk yazında boşta olduğunu zannettim,crome açık demişsin crome özellikle falsh siteler açık olduğunda sıkıntı oluşturan bir tarayıcı ısı artışına neden olabilir oyun indiriyorsun indirme,güncelleme gibi işler işlemciye yüklenir,birde program kuruyorsun sıcak havada 70'leri bulması olası bilgisayarında sorun yok aslında dediğim ayarları yaptın düzeldi sıcaklıklar.kışın istersen tekrar eski performnsına alırsın ister aynen devam edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 12 Temmuz 2012; 17:30:28 >
  • Bende de gerçekten aşırı derecede ısınma var. Soğutucu olmasına rağmen vantilatörüde pc doğru tutuyorum çok ısınmasın diye ama yinede oyunlarda elle hissedilir bir sıcaklık oluyor.
  • Isınma var demeyin ölçün buraya atın fandan çıkan sıcak havaya bakıp veya o bölgede ısınma hissedip ısınıyor diyemezsiniz mantık şu soğutucu kullanıyorum yine ısınıyor buz gibi olmasını bekliyoruz ama öyle değil.İyi bir soğutucu 10 derece kadar etki edebilir leptopun soğutma durumuna göre 85 derece ısınıyorsa 80 altında sıcaklıklar gezinir.Sizde de pb'mi var yukarda arkadaşa önerdiğim ayarları sizde yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 12 Temmuz 2012; 18:06:16 >
  • quote:

Dell'in yukarda dediğiniz modelini tavsiye etmem onda daha çok ısı görürsünüz 90 derecelerede gezebilirsiniz en ufak bir tozlanmada kapatır kendini,packardbell'de oyunda 85 görmüşsünüz normaldir takılmalardan bahsediyorsunuz ısı kaynaklı büyük olasılıkla.Değişimden sonra aynısı olurmu olmazmı bilemem ama packardbell'in modellerini kullanıpta memenun olan arkadaşlarım vardı biraz şans işi,farklı bir marka modelde seçebilirsiniz,değişimden sonra.Yaz sıcağında ısınma yapması normal oyunda fazla ısınmamış ama boştaki sıcaklıkları yüksek kafa kurcalayan yanı bu.güç ayarlarına girip gelişmiş güç ayarlarında çıkan listede işlemci güç yönetimi var oraya girin soğutma ilkesi var onu etkin yapın en yüksek işlemci durumu var onuda pilde ve fişte %70 olarak ayarlayın tekrar ısıları ölçün.

Dostum şuan fark ettim ki sen en yüksek işlemci durumunu %70 yap demişsin, bense en düşük işlemci durumunu 70 yapıp en yükseği 100 olarak bırakmışım.
    Kafamı kurcaladı başta bir terslik var mantıkta diye. Şimdi fark ettim tekrar okudum yazdığını

O halde dahil yani max %100 min %70 iken sıcaklıklar oyunda 85 masaüstünde de 50-60 civarıydı (bir kaç işlem yaparken)
    Sence bunlar normal mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.