Şimdi Ara

Laptop soğutucusu için bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, lenovo y50 70 laptop aldım yaklaşık 10 gün önce, soğutucu alıcam ama laptop fanı alttan üflüyo bi sorun oluşur mu ?

• up
  • Şimdi ki notebookların soğutucuları zaten cok sessiz
    Neden ihtiyaç duydun ki böyle bir şeye?
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    sesle alakası yokki, oyun oynarken çok ısınması diye alıcam. laptop içindeki havayı altından üflüyo, soğutucuda alta gelicek haliyle o yüzden bi sorun olurmu onu sormuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xlym -- 15 Şubat 2015; 4:42:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xlym

sesle alakası yokki, oyun oynarken çok ısınması diye alıcam. laptop içindeki havayı altından üflüyo, soğutucuda alta gelicek haliyle o yüzden bi sorun olurmu onu sormuştum.

Havayı alttan üflemiyor alttan havayı çekiyor. Ekranın alt tarafından havayı üflüyor. Soğutucu sorun çıkarmaz . Aldığın soğutucu kaliteliyse en az 5 derece fark eder. Thermaltake Massive, Cooler Master U3 ve Zalman ın NC modelleri iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 15 Şubat 2015; 11:27:12 >

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    yok be abi. havayı orta ve sol taraftan veriyo sağ taraftan alıyo kendim elimle hissediyorum
  • xlym kullanıcısına yanıt
    Havayı nerden aldığı ve verdiği soğutucu için fark etmez. Sen pc nin altını tamamen kapatma hatta sadece bu yüzden bile soğutucu almak şart. Kullanmasan bile hava akış kısımlarının açık olmasını sağlar. Yüksek devirli ve çok fanlı bir soğutucu alırsan da arkadaşların dediği gibi 5- 10 derece arası düşürür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yok be abi. havayı orta ve sol taraftan veriyo sağ taraftan alıyo kendim elimle hissediyorum

Şimdiye kadar alttan hava veren hiçbir laptop görmedim. Sizin laptopta ekranın menteşesinin hemen altında sıcak havayı veriyor. Soğuk havayı alttan alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: One Shot One Kill

quote:

Şimdiye kadar alttan hava veren hiçbir laptop görmedim. Sizin laptopta ekranın menteşesinin hemen altında sıcak havayı veriyor. Soğuk havayı alttan alıyor.

haha aynen öyle biyere koymuşlarki biri söylemese yıllardır fark etmezdim
  • Fark eder bazı makinelerde hava çekişi üsttendir altta fazla delik yoktur bu tip makinelerde çift fanlı soğutucular iş görür tek fan genelde yetersiz kalıyor.Bu lenovo modelindeyse alttan hava çekişi olduğu için 20cm fanlı en az 1000 devirli iyi bir soğutucu yeterli soğutmayı verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 15 Şubat 2015; 18:28:05 >
  • xlym kullanıcısına yanıt
    Hava çekişi geniş ve alttan olması hava akımına avantaj sağlar işinizi görecektir.Bu tip makinelerde fan açıkta kaldığından çok kısa sürede tozlanma gerçekleşiyor ve ısınma açığa çıkıyor
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    önerebileceğiniz soğutucu markaları var mı ?
  • Cooler master,zalman,termaltake gibi markalar iyidir.Sizin leptopun hava akımı rahat olduğu için tek fanlı soğutucularda iş görecektir delikler tam göbekte sizde fan deviri 1000 üzeri olsun devir ayarı olan soğutuculardan almaya çalışın en az 20cm olsun fan çapı daha geniş alana etki eder
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.