Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Laptop Suğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop'um i5 işlemci 4gb ram ve nVIDIA GT325 1GB ekran kartı donanımı var . Fakat oyunlarda istediğim performansı alamıyorum ( kaldıramadığı oyunları yüklemiyorum zaten sadece normalde hoplaya hoplaya çalıştırabileceği oyunlar ) Fakat laptop çok ısındığı için ( çok aşırı ) oyun performansı düşüyor . Soğutucu al dediler ve Başka bir donanım varsa laptopların performansını artıracak lütfen söyleyin . ve Soğutucu almalımıyım ? Alırsam hangisi ? ne kadarlık ? Yardım ederseniz sevinirim ...

• Şimdi "eeee adamım oyun oynayacaksan doğru düzgün masa üstü sistem kuracaktın" demeyeceğim çünkü hödüklük olur ama işin özeti o. Hala masaüstü sistemler kullanmamızın sebebi yok değil. Neyse. Gelelim seninle ilgili kısma: Bazı markalar (ismi lazım değil HP gibi) diğerlerine göre daha fazla ısınır ama neticede tüm dizüstü bilgisayarlarda şuan için ısınma sorunu mevcut. Sebebi de işlemci soğutucularının ultra mega dandik ve yetersiz olması ve laptop kasası içine bileşenlerin resmen tıkıştırılmış olması. Hava deliği niyetine kullanılan ufacık deliklerin de soğutmaya pek bir faydası yok. Artık bileşenler 2 sene bile zor gündemde kalabildiği için (faydalı ömür) ne kadar ısındığı, bu ısınmanın bileşenleri ne şekilde etkilediği pek de önemsenmiyor imalatçılar tarafından. Teknik ömrü 10 seneden fazla bir parçanın 5 sene sonra ıskartaya çıkması çok büyük bir sorun değil zira en fazla o kadar sürede yenileniyor zaten sistemler. Rakamları farazi verdim, değişkenlik gösterebilir ama zihniyet kısaca bu. Özel Gaming laptoplara bakarsan tuğla gibi ve kalın olduğunu görürsün. Kasa içi boşluk ve daha iyi bir soğutma sistemi koyabilmek için bu kaçınılmaz. Ama piyasada satılan çoğu laptop hem ince olsun, hem performanslı olsun, hem hafif olsun, hem pil ömrü uzun olsun, hem yemek pişirsin, hem yeri geldiğinde ayağıma masaj da yapsın türü milyon tane tüketici arzusuna yönelik imal edildiğinden bunların hepsini yalap şalap sağlıyor.

Yapabileceklerine gelelim özetle: Pek bir şey yok... Altına fan koyabilirsin ama laptop soğutucu kadar büyük bir yalan görmedim. Bir işe yaradığı yok. Bazı ekstrem modcular su soğutma bile bağlıyorlar laptopa ama diğer bileşenleri ve genel anlamda mimariyi değiştiremeyeceğin için yine yapacak pek bir şey yok.

Özetin özeti: Olduğu kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Şimdi "eeee adamım oyun oynayacaksan doğru düzgün masa üstü sistem kuracaktın" demeyeceğim çünkü hödüklük olur ama işin özeti o. Hala masaüstü sistemler kullanmamızın sebebi yok değil. Neyse. Gelelim seninle ilgili kısma: Bazı markalar (ismi lazım değil HP gibi) diğerlerine göre daha fazla ısınır ama neticede tüm dizüstü bilgisayarlarda şuan için ısınma sorunu mevcut. Sebebi de işlemci soğutucularının ultra mega dandik ve yetersiz olması ve laptop kasası içine bileşenlerin resmen tıkıştırılmış olması. Hava deliği niyetine kullanılan ufacık deliklerin de soğutmaya pek bir faydası yok. Artık bileşenler 2 sene bile zor gündemde kalabildiği için (faydalı ömür) ne kadar ısındığı, bu ısınmanın bileşenleri ne şekilde etkilediği pek de önemsenmiyor imalatçılar tarafından. Teknik ömrü 10 seneden fazla bir parçanın 5 sene sonra ıskartaya çıkması çok büyük bir sorun değil zira en fazla o kadar sürede yenileniyor zaten sistemler. Rakamları farazi verdim, değişkenlik gösterebilir ama zihniyet kısaca bu. Özel Gaming laptoplara bakarsan tuğla gibi ve kalın olduğunu görürsün. Kasa içi boşluk ve daha iyi bir soğutma sistemi koyabilmek için bu kaçınılmaz. Ama piyasada satılan çoğu laptop hem ince olsun, hem performanslı olsun, hem hafif olsun, hem pil ömrü uzun olsun, hem yemek pişirsin, hem yeri geldiğinde ayağıma masaj da yapsın türü milyon tane tüketici arzusuna yönelik imal edildiğinden bunların hepsini yalap şalap sağlıyor.

Yapabileceklerine gelelim özetle: Pek bir şey yok... Altına fan koyabilirsin ama laptop soğutucu kadar büyük bir yalan görmedim. Bir işe yaradığı yok. Bazı ekstrem modcular su soğutma bile bağlıyorlar laptopa ama diğer bileşenleri ve genel anlamda mimariyi değiştiremeyeceğin için yine yapacak pek bir şey yok.

Özetin özeti: Olduğu kadar...

Teşekkürler zaten laptop Asus birazda bu yüzden almıştım ama donanımına baktığımda .... Ekran kartı sadece takılmış anakartla uyumlu olduğu için yüksek rakamlara tabi oluyor ve buda çok fena caydırıcı , şuan benim laptop bitkisel hayatta yaşıyor zaten : w,s,2 tuşları basmıyor bilgisayar sisteminden yapılacak bir şey değil anakartı ve içini açıp bakmamız gerekecek zart gerekecek zurt gerekecek..... 50-100 TL tutar dediler bu saçma rakamı duyunca 15 TL ye klavye aldım özet olarak : OYUN OYNAYACAKSANIZ MASAÜSTÜ ALIN ( gamer laptop istisna)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSİ Laptop SSD
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.