Şimdi Ara

Laptop Upgrade edit ssd eklendi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

eski laptop la (nisan 2013 de aldım) gül gibi geçinirken yetmediğini fark ettim. yeni sistem toplayacak durum yok(şimdilik) bari elimdekini iyileştireyim dedim.

İlk genel bakış.

laptop ım samsung ativ 3

hm76 yonga seti olan bir ana kart kullanıyor.
    üzerinde intel i5 3230m işlemci var 2.60 ghz
    ram 8 gb
    amd 7600serises ekran kartı ve intel hd 4000 grafikleri var.

edit: bilgisayarıma hi-level 240gb ssd aldım. gayet hızlandı bir sorun yok şimdilik test vs. yapmadım henüz. ve kırık olan ekranı değiştirdim.
    şimdi overclock ve bir takım modifikasyonları kenara bırakıyorum. gerek kalmadı artık. şuan diğer bir düşüncem harici ekran kartı projesi. rx 460 yada 470 alabilirim bunun için. işlemci 2 çekirdek 4 izlekten oluşuyor. sanırım sıkıntı çıkarabilir. araştırıp haberdar edeceğim herkesi.

Yapılacak değişik planları :
    1. birincil amacım oyun oynamak olduğu için ekran kartı takmayı düşünüyorum.
    nasıl ? wire yuvası pci kontrolcüsüne bağlı ve ek bir aparat ile ekran kartını takabilirim bizim cücük wireless yerine.
    Harici Gpu Apartı bu aparat ile yapmayı düşünüyorum yorumları bayaa olumlu. Türkiyeden de olumlu yorum var.

2. düzgün çıkma bi ekran kartı. (money money money)
    gtx 750 ti yada r7 250 gibi giriş seviyesi ve çıkma bir ekran kartı bulmam lazım. güzel temizleyip paklayıp kullanacağım. eğer yapabilirsem soğutmasını modifiye edip kullanacağım. ve tabiki uygun bir güç kaynağı lazım.

3. pc için soğutma
    yapabilirsem laptopun soğutmasını komple değiştirmek istiyorum. nasıl yapacağım konusunda fikrim yok. cpu ya focus olan bir soğutma tasarlayabilirim. (iyi ki para yok dedim olsa heralde yeniden laptop yapacaz)

diğer bir planlama ise daha bir fantezi. Overclock

1. soğutmaya komple yatırım yaparak overclock yapmak ve grafik ihtiyacını felan komple işlemciden halletmek. internette hd graphics 4000 nin performansı oc ile artar sanırım. (cs 30 fps sabit. bf3 12 fps sabit videoda öyleydi)

yada

yine işlemciyi ve amd radeon 7600m series ekran kartını overclock etmek. stock soğutma bloğu yekpare olduğu için böyle daha iyi olur. çift kanal ısı borularına bir değişiklik yapılabilir.

internette gezerken güzel bir site buldum. Link sitede anakartınız ve modeli ne destekler falan hepsi yazıyor. benim ana kartım hm76 imiş oradan yola çıkarak bayaa bir fikir edindim. ana kartım 16 gb ram destekliyormuş gpu "pci 2.0" a bağlıymış.

şimdi benim aklımdan geçen seçenekler bunlar. "bir laptop ne kadar modifiye edilebilir" adlı fantazim arkadaşlar. öneri ve her türlü görüşe açık bir konu (Laptopa odaklanın )

edit:1 değişiklikler. (ssd eklendi. sonuçlar eklenecek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustacix -- 1 Kasım 2016; 2:54:40 >

• arkadaşlar, aklınıza gelen soğıtma çözümlerini yazın. en efektif ve kabul edilebilir düzeyde olanı yapmaya çalışacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici ekran kartı düşüncesi güzel. Fakat soğutma ile fazla kazanacağın bir şey yok. Laptopta işlemcilerin güç kullanımı tam ayarında veriliyor bu yüzden aynı soket olsa bile i5 yerine i7 takilamiyor çoğu modelde. Anakartlar zaten çok kötü ve işlemciler de ocye yatkın değil.
    Bu yüzden soğutarak oc performansı alamazsın. Ayrıca laptop soğutma sistemi bellidir. Daha iyisini yapmak için sıvı soğutma sistemi kurmak gerekir ama dediğim gibi ne kadar sogutursan soğut yine oc çok az olacak. Eğer ille de yapıcam diyosan youtube'da videoları vardı sıvı sogutmanin.
    Basarilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsevenadam -- 29 Ekim 2016; 16:31:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karsevenadam kullanıcısına yanıt
    konuyu editlesem iyi olacak
    harici kartı hala düşünüyorum aslında. 1 2 gün önce bilgisayarın ekranını ssd sini falan alıp tamir ettim ve 1 yıllık esaretten kurtuldu(bir yıldır prize ve başka bir monitöre bağlı yaşıyordu.
    şimdi ekran ve ssd ile birlikte canavar gibi oldu. işlemci değiştirme işi yalan oldu. i5 3230 işlemci kullanıyor benim bilgisayar ve i7 işlemcilerle kıyasladığımda fiyat performans olarak en iyisi benimki oluyor. cpu boss diye bir site vardı orada karşılaştırmaları falan vardı.

şimdi laptop sürekli yanımda gezdireceğim. o yüzden soğutma oc. gibi aksiyona gerek olmacak gibi.
    ama gönüllerde bir harici ekran kartı fikri yatıyor. rx 460 alabilirim. duruma göre.

konuyu güncelleyeyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.