Şimdi Ara

Laptop USB Girişlerim !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu akşama kadar herşey normaldi hiç bir sorun yoktu galiba usb girişlerim yandı casper notbookm var 2 port usb girişim var 1rinde kablosuz fare takılı birinde laptop soğutucum takılı birde soğutucunun 1 usb daha var bugun o boş usb girişine (soğutucunun) arkadaşın helikopter şarj aletinin taktık oyuncak usble şarj oluyor 2 dk kadar şarj oldu daha sonra baktım soğutcu durmuş fare hareket etmez oldu ilkin aşırı güçten herhalde kendini biosdan fln kapattı sandım usb girişlerini kokladıgımda hafifden koku hissettim elektronik kokusu daha sonra bir daha çalışmadı yani herşey o helikopteri takınca oldu şarjında usb girişleri kaldırmadımı ne yaptı bilmiyorum ama neden bilmiyor laptopum 2 yıl garantisi var alalı 1 ay oldu garantiye yollasam usb leri yaparlarmı tamir veya değiştirme ne yapmam gerekir ne önerirsiniz :S

• Yeni nesil laptopların USB girişlerinin kısa devre koruması vardır. Kısa devre durumunda beslemeyi kontrol eden mosfet tarafından USB'lerin + 5 VDC voltajı kesilir. Bazen bu ayar bilgisayarın donanımsal işletim sistemi olan BIOS'dan da (+5 VDC açılıp-kapatılabilir) ayarlanabilir.
    Sizin durum aşırı akım sonucu oluşan bir arıza; büyük ihtimalle USB girişlerinde bulunan sigorta görevide gören, ayrıca kısa devre korumayada yarıyan SMD dirençler yanmış olması muhtemel bir arıza. Burada başka kısımlarda (mosfet) arızalanmış olabilir sonuçta...
    Casper servisi bu arızayı garanti kapsamında onarır mı? bu onların insiyatifine kalmış. Arızanın durumuna, hasarın onarılabilirliğine göre ücret te talep edebilirler.
  • peki teşekkürler yarın garantiye bırakıcam zaten yaparlarda önemli olan para almamaları artık hayırlsı :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.