Şimdi Ara

Laptop USB portları çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Samsung NP300E5C model laptop bilgisayarım var. 3 adet USB girişi var hiç biri çalışmıyor. Flash disk taktığımda veya kablolu mouse taktığımda ışığı yanıyor. Fakat herhangi birşey ekranda gelmiyor. Aygıt bulundu vs. Ve mouse ışığı yanıyor enerji geliyor. USB den telefonu bağladığımda şarj oluyor fakat dosyalara erişemiyorum. Daha önce 1 tanesi çalışıyordu. Oda bu aralar gidip gelmeye başladı ve oda gitti. Aygıt yöneticisi kısmından hepsini kaldırdım donanım değişikliklerini tara dedim tekrar yükledim yine olmadı. Hiç usblerde birşey takılı olmamasına rağmen 1 tanesinde sarı ünlem var. Yardımcı olursanız sevinirim. Regeditten 4 yazan yeri 3 yaptım yine olmadı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop USB Portları Çalışmıyorsa Ne Yapılmalıdır?

Laptopunuzdaki USB portları çalışmıyorsa, cihazlarınızı bilgisayara bağlamakta güçlük çekebilirsiniz. Bu sorunun birkaç nedeni olabilir.

En Yaygın Nedenler:

• Toz ve Kir: USB portları zamanla toz ve kirle tıkanabilir, bu da bağlantı sorunlarına neden olabilir.
    • Hasar Görmüş Kablolar: USB kabloları hasar görebilir veya gevşeyebilir, bu da veri aktarımını engelleyebilir.
    • Sürücü Sorunları: USB portlarını kontrol eden sürücüler güncel değilse veya bozuksa, portlar düzgün çalışmayabilir.
    • Donanım Sorunları: Bazı durumlarda, USB portlarının çalışmama sorunu anakart veya diğer donanım bileşenlerindeki sorunlardan kaynaklanabilir.

Sorun Giderme Adımları:

USB portlarını çalıştırmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. USB Portlarını Temizleyin: Portları yumuşak bir fırça veya basınçlı hava kullanarak dikkatlice temizleyin.
    2. Farklı USB Cihazları ve Kablolar Deneyin: Farklı cihazları ve kabloları kullanarak sorunun cihazınızda mı yoksa bilgisayarda mı olduğunu belirlemeye çalışın.
    3. Sürücüleri Güncelleyin: Aygıt Yöneticisini açın ve USB denetleyicilerinin sürücülerini güncelleyin.
    4. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: Bazı BIOS ayarları, USB portlarının devre dışı bırakılmasına neden olabilir. BIOS'a girin ve USB ayarlarını kontrol edin.
    5. Güç Yönetimini Kontrol Edin: Aygıt Yöneticisi'nde, USB denetleyicilerinin özelliklerinde "Güç yönetimi" sekmesini açın. Bilgisayarınızın güç tasarrufu için USB portlarını devre dışı bırakmasını engelleyen ayarı seçin.

Daha İleri Seçenekler:

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, daha ileri seçenekler deneyebilirsiniz:

• Sistem Geri Yüklemesi Yapın: Bilgisayarınızı, USB portlarının düzgün çalıştığı bir zamana geri yükleyin.
    • Donanımı Sıfırlayın: Bazı laptoplarda, BIOS'ta donanımı sıfırlamak için bir seçenek bulunur. Bu, USB portlarını da içeren tüm donanım ayarlarını sıfırlayabilir.
    • Teknik Destek Alın: USB portlarının hala çalışmıyorsa, üreticinizden veya bir bilgisayar tamircisinden teknik destek alın.

Yukarıdaki adımları izleyerek, laptopunuzdaki USB portlarının çalışma sorununu çözebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aygıt yöneticisinden kontrol et istersen.
  • Aygıt yöneticisinden kontrol ettim üstadım. Kaldırdım güncellendi herşeyi denedim o kısımdan malesef düzelmedi
    Laptop USB portları çalışmıyor
  • Laptop USB portları çalışmıyor
  • Ünlem olana sağ tıklayıp Sürücüyü Güncelleştir dediğinizde sonuç ne oluyor hocam?
  • Zaten güncel yüklü diyor. Sıfırdan 3 defa format attım sonuç aynı. Win7 win 8 win 10 hepsini denedim. Laptopu 5-6 saat kullanmayıp açtığımda 1 tanesi çalışıyor ama 1 saat sonra oda gidiyor. Yine 5-6 saat beklersen tekrar geliyor. Toplam 3 USB var 2 si zaten hiç çalışmıyor. Ama dediğim gibi telefonu hangisine takarsam takayım şarj ediyor. Ama okuma yazma işlemi yapmıyor.
  • Drive bulucu programlarını denedim olmadı
    Windows orjinal key ile format attım güncelleştirmelerini yaptım olmadı
    Aygıt yöneticisinden hepsini kaldırıp tekrar kurmasını sağladım olmadı
    Tek tek sürücüyü güncelleştir dedim olmadı
    Sürücü yazılımlarını bilgisayarda arattım olmadı
    Regedit kısmından usbstore start kısmındakini 3 yaptım olmadı
    Biosu sıfırladım safe defults yaptım pilini çıkarıp taktım power tuşuna basarak sıfırladım olmadı.
    Sıfır batarya denedim farklı adaptör denedim olmadı.
    USB den taktığım donanımları başka bilgisayara taktığımda çalışıyor.
    Yaparım çözerim diyen arkadaş varsa yardımcı olsun hakkı neyse veririm
  • Sanırım bilgisi olan yok yazılımsal bir sıkıntı değil sanırım yoksa bilen çıkardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esenesen14

Sanırım bilgisi olan yok yazılımsal bir sıkıntı değil sanırım yoksa bilen çıkardı.
    Hocam aynı sorunu yaşayan bir arkadaş daha vardı. Konusunu bulabilirsem bakayım.
  • Sağ tık > Cihazı Devre Dışı bırak deyip kapatıp aaçr mısınız hocam sistemi? Açıldıktan sonra aynı cihaza gelip Etkinleştir yapın.
  • Yaptım üstad sonuç değişmedi
  • quote:

Yaptım üstad sonuç değişmedi
    Diğer konu hocam. Çözüm buldu mu bilmiyorum ama...

donanımhaber forum
    mause çalışmıyor » Sayfa 2 - 2
    https://forum.donanimhaber.com/mause-calismiyor--141503968-2

• Malesef ordadaki sorunda çözülmemiş. Onun sadece mouse görüyormuş benim ise USB den takılan hiç bir donanımı görmüyor. Umarım forumda işin ehli bir arkadaş çıkarsa şu beladan kurtarır 3 USB nin 3 üde çalışmıyor. 1 tanesi dediğim gibi PC soğuduğunda açarsam yarım saat kadar çalışıyor daha sonra oda gidiyor
  • quote:

Malesef ordadaki sorunda çözülmemiş. Onun sadece mouse görüyormuş benim ise USB den takılan hiç bir donanımı görmüyor. Umarım forumda işin ehli bir arkadaş çıkarsa şu beladan kurtarır 3 USB nin 3 üde çalışmıyor. 1 tanesi dediğim gibi PC soğuduğunda açarsam yarım saat kadar çalışıyor daha sonra oda gidiyor
    Hocam USB'leri Chipset kontrol ediyor. Sonradan gidiyorsa eğer; Chipset aşırı ısınıyordur. Temizlik ve macun yenileme yapıldı mı hiç?
  • O sorun bende de var aygıt yöneticisinde ünlem işareti çıkıyor kaldır deyip değişiklikleri tekrar tara diyorum düzeliyor sonra yine aynı oluyor sorun tamamen win 10 dan kaynaklı ben win 10 a geçtikten sonra bu tür sorunlar olmaya başladı win 10 beş para etmez bir işletim sistemi.
  • Ben kaldır dediğimde tekrar yüklediği de yine bilinmeyen aygıt diyor. Hocam dediğiniz mantıklı geldi termal macun değişimi ne zaman yapıldı bilmiyorum. PC ısınınca gidiyor evet. Özellikle ilk açtığımda geliyor oyun vb bir program kullanmazsam uzun süre okuyor mouse u. Yalnız oyuna girdiğimde yarım saat bile olmadan mouse çıkarıldı takıldı gibi sesler gelmeye başlıyor ve bir süre sonrada mouse gidiyor.
  • quote:

Ben kaldır dediğimde tekrar yüklediği de yine bilinmeyen aygıt diyor. Hocam dediğiniz mantıklı geldi termal macun değişimi ne zaman yapıldı bilmiyorum. PC ısınınca gidiyor evet. Özellikle ilk açtığımda geliyor oyun vb bir program kullanmazsam uzun süre okuyor mouse u. Yalnız oyuna girdiğimde yarım saat bile olmadan mouse çıkarıldı takıldı gibi sesler gelmeye başlıyor ve bir süre sonrada mouse gidiyor.
    Soğutma önemli hocam.
  • Malasef yine aynı durumda denedim olmadı. USB soketlerinin 3 ünüde söktüm değiştirdim sonuç aynı. Chipseti sökicek sıcak hava tabancam malesef yok. Artık tamirci yolu göründü sanırım. Başka deneyebileceğim alternatifim kalmadı. Bende elektronikçiyim ama malzamem malesef kendi çapımda var :)
  • Tamirci yazılımsal değil dedi. Güney köprüsünde problem olduğunu onarmaya çalışıcaklarını (200tl) onarılamazsa değişimi yapılacağını (400tl) masraf olacağını söyledi. Şuanlık onarmalarını söyledim. Değer mi bilmiyorum.
  • quote:

Tamirci yazılımsal değil dedi. Güney köprüsünde problem olduğunu onarmaya çalışıcaklarını (200tl) onarılamazsa değişimi yapılacağını (400tl) masraf olacağını söyledi. Şuanlık onarmalarını söyledim. Değer mi bilmiyorum.
    Aşırı ısınmadan dolayı lehim çatlağı var muhtemelen, onu onarmaya çalışacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.