Şimdi Ara

Laptopa elektrik gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Dün gece sorunsuz bir şekilde laptopta çalıştım ve işime sabah devam etmek üzere laptopu kapatmadan uyudum. Sabah kalktığımda bataryanın yüzde 50 civarında olduğunu gördüm. (Bu arada bataryada hiç bir problem yok, ömrü bitmiş değil yani.) Elektriklerin gittiğini sandım başta ama elektrik vardı, adaptör laptopu beslemiyordu. Bilgisayar bataryadaki şarj bitene kadar çalıştı ve sonra kapandı. Anakartta kısa devre olduğunu düşünüyorum ama öyle olsa bataryada enerji varken yine çalışmazdı öyle değil mi? Sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum haftaya yetiştirmem gereken tezim var lütfen yardımcı olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogaucler -- 7 Mayıs 2019; 17:4:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adaptörünüzü kontrol ettiniz mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Açıkçası adaptör den de şüpheleniyorum ama gece bir şeyi yokken sabah ne olmuş olabilir ki.. Başka bir pc olsa onda deneyecektim ama o da yok maalesef. Sanki adaptörün çıkış kısmındaki kabloda bir aşınma var ama.. Bilemedim ki.. Anakartta problem yoktur ama değil mi hocam? Çünkü bataryada enerji varken çalışıyordu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogaucler -- 7 Mayıs 2019; 17:5:22 >
  • Adaptörü test edecek laptop yoksa madem adaptörün çıkıştan güç verip veremediğini en basitinden bir elektrik motoru ile kontrol edin. Ya da elinizde ne varsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: horozcu yavuz abi

Adaptörü test edecek laptop yoksa madem adaptörün çıkıştan güç verip veremediğini en basitinden bir elektrik motoru ile kontrol edin. Ya da elinizde ne varsa.
    Yani.. elektrik motoru derken.. ev şartlarında elektrik motoru olarak ne kullanilabilir?

• Biraz daha açarsam; evde dc ile çalışan herhangi bir parça içeren elektronik alet ile. Ölçüm cihazı olmadan güç geliyor mu gelmiyor mu böyle öğrenilebilir.

• Adaptörü arizalanmistir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.