Şimdi Ara

laptopdaki adaptör ile güç sistemini normal pcye yapma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şimdi kasa içinde bulunan powersupllyi kaldırıp laptoplardaki gibi adaptör ile güç kaynağını dışarıda tutmayı nasıl sağlarım yani laptoplardaki adaptör sistemini normal masaüstü pcye nasıl uygularım bana bu konuda yol gösterirseniz cok sevinirim.

• konuyu elektronik bölümüne açmalıydın
  • Yok. Bu konu modifiyeye girer gs yanlış anladın sen arkadaşı. Güç kaynağını nereye koymak istediğine göre cevabı değişebilecek bir soru. Güç kaynağını yan panele ya da üst panele monte etmeyi kabul edersen çooooooook kolay iş... Ama Güç kaynağı ne olursa olsun kasadan uzaklaşamaz. Bunu yapabilmek için kabloları uzatman gerekir ama bu tavsiye edeceğim bir seçenek değil. Kablo uzadıkça taşıyabileceği yük değişir. PSU soketlerini söküp uzatma kablolarıyla bu soketleri uzatabilirsin ama bunun da bir sınırı var. Tutup da kabloyu 1.5-2m boyuna uzatırsan elektrik çarpması, yangın gibi riskler oluşabilir. (Elektronikçiler daha detaylı bilgi verecektir). Sağlıklı değil sonuçta.
  • modifiyeye girmzki elektronik çünkü kasanın güç kaynağını kaldırıp adaptör benzeri birşeyle çalıştırmak istiyor ve istediği zaman sökecek sanırım
  • Hayır psu'yu adaptör gibi "harici" hale getirmek istiyor. Adaptörle kasa çalıştırsın gelsin beni bulsun Her bir input için ayrı 1 adaptör kullanacaksa o ayrı da kanımca çok saçma olur. Arkadaş PSU'yu kasanın dışına almak, kabloları da buna göre uzatmak istiyor. Ben de PSU ne kadar uzakta olsun istiyor onu sordum.
  • evet pico psu iş görür ancak düşük güç tüketimli sistemler için.. ben 120w dan fazla güç verebilen pico psu görmedim.. ayrıca pico psu sayesinde normal bilgisayarı akü ile çalıştırmak mümkün..
    bknz. Karakutu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu devirde 60W ile çalışan kasa kaldı mı yahu? Benim işlemciyle ekran kartını toplasan o kadar çeker zaten
  • atom PC ler
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

atom PC ler

Bu arkadaşınkinin atom pc olduğunu sanmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 13 Ağustos 2010; 8:36:45 >
  • ben de sanmamıştım o yüzden uyarı yazma gereği hissettim zati..
  • arkdaşlar 3 tane hdd var 1tb lik birtane amd anakart ve işlemci var bukadar pcde olan parçalar ben laptoplardaki gibi adaptör sistemi yapmak istedim bunu normal pc ye uyguluyabilip uyguluyamayacağımı sordum. yardımlarınız için çok tşk ederim.
  • ekran kartı yoksa işin dahada kolay

işlemci nedir?

bu arada yeterli gelmezse ebayde 200wlık versiyonuda var

laptopdaki adaptör ile güç sistemini normal pcye yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 13 Ağustos 2010; 15:36:59 >
  • Pek mümkün değil kardeş... Ayrıca kasaya neden adaptör sistemi yapmak istediğini anlatsan sevinirim zira merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Hayır psu'yu adaptör gibi "harici" hale getirmek istiyor. Adaptörle kasa çalıştırsın gelsin beni bulsun Her bir input için ayrı 1 adaptör kullanacaksa o ayrı da kanımca çok saçma olur. Arkadaş PSU'yu kasanın dışına almak, kabloları da buna göre uzatmak istiyor. Ben de PSU ne kadar uzakta olsun istiyor onu sordum.

söyler misin hangi modifiye ile adaptörüden gelen tek ucu 24 pin 4 pin 12v 5v gibi değerlere ayarlıyacak bu konunun yeri elektronik arkadaşım sen o adaptörün çıkışını 24 pin yapmayı ancak orda çözersin ama sanmıyorum adaptörlerinde bir watt değeri var masaüstü pcninkini ne kadar karşılar bilinmez.

• Yaw adamın demek istediği kasayı laptop adaptörüyle çalıştırmak değildi. Psuyu kasa dışına taşımak.
    Kabloları kesip uzatma ekleyerek yapabilirsin.Üstünede kablo kılıfı geçirdin mi, orjinalden farkı kalmaz. hele birde ışıklı güzel bir psu ise ve kablo kılıfları da UV duyarlı ise deme keyfine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Ağustos 2010; 1:20:13 >
  • ıtx anakartım var 25x25 cm içine 2 tane hdd taktımmı ufacık bir kasam olucak lakim psu kocaman olunca işin rengini değiştiriyor kaldıki hpnin kendi sitesin 230w lik adaptöre raslamıştım düşündümde o adaptor ile bir kartı berslesem ve anakartın üzerine giden her uca ve hdd uclarına gerekli watları versem olmazmı ayrıca ekran kartım yok ben web developerım işim gücüm web yazılım oyunla aram yok oyun oynucak vaktimde yok o yüzden ekrana ihtiyacım yok işlemcim p4 3.0 lga ona göre gigabyte anakart ama şimdi amd phenom ile anakart alıcam en fazla çift çekirde olur olsa olsa işlemcim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bthngks

ıtx anakartım var 25x25 cm içine 2 tane hdd taktımmı ufacık bir kasam olucak lakim psu kocaman olunca işin rengini değiştiriyor kaldıki hpnin kendi sitesin 230w lik adaptöre raslamıştım düşündümde o adaptor ile bir kartı berslesem ve anakartın üzerine giden her uca ve hdd uclarına gerekli watları versem olmazmı ayrıca ekran kartım yok ben web developerım işim gücüm web yazılım oyunla aram yok oyun oynucak vaktimde yok o yüzden ekrana ihtiyacım yok işlemcim p4 3.0 lga ona göre gigabyte anakart ama şimdi amd phenom ile anakart alıcam en fazla çift çekirde olur olsa olsa işlemcim .

Bak bende atom sistem kullanıyorum. Küçük kasa hakkında çok yardımım dokunur sana. Pico-PSUya adaptöre filan hiç mi hiç gerek yok.
    http://www.novabazar.com/urun/94ec2c3f19807c0d793fcc1110e808d2/DARK-MINIVESA-MONITOR-ARKASI-KASA-SIYAH-90W
    http://www.novabazar.com/urun/7f9ffbf9acbe7b0b981770c5f416faa2/DARK-MiniVESA-II-60W-Adaptorlu-Mini-ITX-Kasa
    Ben üsttekini kullanıyorum. Alttaki ise masada hoş grüntü için tasarsanmış. İki kasada monitör arkasına takılabiliyor. İster 60 watt olsun ister 90watt olsun, rahatça atom sistemi kaldırır. Her iki kasanında 2 tane 2.5" hdd desteği var.
    Alttaki kasada adaptörü yanında veriyor. ÜSttekinde ise çok küük bir psu kasanın içinde bulunuyor. Eğer istersen üstteki kasa için ayrıntılı fotolar çekebilirim. Kendi kasam olduğu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Ağustos 2010; 13:37:39 >

• atom işlemci ne kadar benim programlarımı kaldırırki onu düşünüyorum kaldıki kendim yapmak kasa kendi elimin emeği olsun istiyorumki şu psu olayına bir sonuça vardığımda başlıcam pleksi ve aliminyumların hepsi hazır duruyor evde.
  • http://www.merpazar.com/asp/product/46/Mini-ITX-DC-to-DC-Converter-80W
    http://www.merpazar.com/asp/product/47/Mini-ITX-AC-to-DC-12V-5A-Adapter-60W
    O zaman bunlar işini görür. Pahalı deme. Çünkü yurtdışında ucuz olabilir. Ancak kargo masrafı çok daha fazla.
    Yada daha basit bir yol öneriyim.
    http://www.merpazar.com/asp/product/10608/Mini-ITX-Power-Supply-150W
    Küçük psu ile bence daha iyi olur. Hem daha ucuz bu.
    Atom işlemciyide çok küçümseme. Ben windows 7 ultimate ile kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Ağustos 2010; 13:54:04 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.