Şimdi Ara

laptopta ilk açılışta yapılması gerekenler ayarlat vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu başlık varmıydı bilmiyorum ama ben bulamadım.
    laptopu ilk defa elimize alıp açtığımızda neler yapmalıyız ayarları pilin şarj olması vs..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lenovo Laptop İlk Açılışında Yapılması Gerekenler

Yeni bir Lenovo laptop satın aldıktan sonra, kullanımına başlamadan önce yapılması gereken bazı önemli ayarlar ve kurulumlar vardır. Bu adımları izleyerek laptopunuzun sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz.

1. Başlangıç Ayarlarını Özelleştir

Laptopu ilk açtığınızda, güç yönetimi, ses ve ekran parlaklığı gibi başlangıç ayarlarını özelleştirmeniz istenecektir. Tercihlerinize göre ayarları yaparak, güç tasarrufu yapabilir veya performansı artırabilirsiniz.

2. İşletim Sistemini Güncelle

Lenovo laptopunuzla birlikte gelen işletim sistemi en son sürüm olmayabilir. Güvenlik ve performans iyileştirmeleri için işletim sisteminizi en son sürüme güncellemeniz önerilir.

3. Sürücüleri Güncelle

Laptopunuzdaki donanım bileşenleri, düzgün çalışmaları için sürücülere ihtiyaç duyar. Bu sürücüler, Lenovo'nun resmi web sitesinden indirilebilir ve yüklenebilir. Güncel sürücüler, cihazınızın performansını ve kararlılığını artıracaktır.

4. Güvenlik Yazılımı Kur

Yeni bir laptop, kötü amaçlı yazılımlara ve diğer çevrimiçi tehditlere karşı korunmasızdır. Güvenilir bir antivirüs veya internet güvenlik yazılımı kurarak laptopunuzu zararlı yazılımlara karşı koruyabilirsiniz.

5. İstemediğin Yazılımları Kaldır

Lenovo laptoplar genellikle önceden yüklenmiş deneme yazılımları ve bloatware ile birlikte gelir. Kullanmayacağın bu yazılımları kaldırarak depolama alanı açabilir ve sistem performansını artırabilirsiniz.

6. Yedek Oluştur

Yeni laptopunuzu kullanmaya başlamadan önce, önemli verilerinizin bir yedeğini oluşturmanız çok önemlidir. Bu, cihazınızın arızalanması veya çalınması durumunda verilerinizi korumanıza yardımcı olacaktır.

Bu adımları takip ederek, Lenovo laptopunuzdan en iyi şekilde yararlanabilir ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • öncelikle kurulum yapmalısın tabi ki de artık cd ile format mıdır yoksa recovery bölümü ile kurulum mudur bilmem.
    sonra ikinci olarak gereksiz gelen programları kaldır mesela driver update programlarını ya kaldır ya da başlangıçtan etkisiz hale getir.
    gelelim gereken programlara geçmiş temizliği için ccleaner, microsoft ofis 2010 (2007 berbat ve çok kasıyor 2010 daha rahat), indirme programı orbit ya da idm internet tarayıcısı olarak ya opera ya da mozilla kullan ama operanın hızı muhteşem yalnız bazı sayfalarla uyum sorunu var mesela facebook kameralı sohbet operada çalışmıyor nedense, media player olarak k-lite codeci codec olarak kullan ve kmplayer kur km player klite ile entegre oluyor. kmplayer mp3 oynatmada da başarılı ama istersen aimpi ya da winampı da kullan winampı kullanacaksan winampı başlangıçta etkinleştir ve kapatma bırak altta çalışsın kapatıp açmazsan acayip hızlı çalışıyor benim netbookda tuşa basar basmaz geçiş yapıyor.
    batarya için bir şey yapmana gerek yok artık lion batarya olmayan laptop yok lionları da öyle uzun uzadıya şarj etmek yarar değil zarar getiriyor çünkü batarya devresi aşırı yüklendiği için bozuluyor bu da bataryanın dolu ollup oladığını anlayamamamız manasına gelir. ondan sonra batarya bozulabilir ya da aşırı dolup patlar. sen bataryayı %5 le %95 arasında doldurup kullan ve bataryanı bilgisayar yük altında iken yani oyun falan oynarken çıkar çünkü aşırı ısı bataryayı eskitir.
    bilgisayarı zırt pırt açııp kapatma çok uzun süre kullanmayacaksan kapat. bak ben bir haftadır bilgisayarı hiç kapatmadım hiçbir sıkıntı yok
    ekranı temizlerken öyle her eline geçeni ekrana sürme yumuşak bir bezle ya ılık su ile ya da özel temizleme bezi ile sil bazı çok akıllı arkadaşlar kolonyağı ile temizliyor sonuç: ekranın üzerindeki toz halindeki film tabakası kalkıyor ve ekran görüntü kalitesini kaybediyor.
    bunlar benim yazacaklarım umarım yardımcı olmuştur

• Kutusundan düzgünce çıkar sonra tüm poşetleri aç özellikle ilk defa laptop kullanıcaksan kullanım klavuzunu oku daha sonra pilini tak power düğmesine bastığın zaman kurulum yapmaya başlar kendisi eğer lisanslı Windows ile aldıysan senin yapman gereken pek bişey olmaz zaten ne yapman gerektiğini yazar ekranda
  • Zombi arkadaş nekadar detaylı açıklamış. Hele pil olayı şahane. Her yazılanı uygulamanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fosfat

Zombi arkadaş nekadar detaylı açıklamış. Hele pil olayı şahane. Her yazılanı uygulamanı öneririm.

teşekkür ederim zaten kendi tecrübelerimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.