Şimdi Ara

laptopta windows açılıyor yazısından sonra açılmıyor biraz uğraştım ve tamamen açılmıyor. yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar asus marka bir laptopum var yaklaşık bir ay önce bilgisayarı açtığımda windows açılıyor yazısında takıldı bilgisayarcıya götüdüm format atınca düzelir dedi format atıldı. iki gün önce yine aynı olay oldu açma tuşuna bastıktan sonra windows açılıyor yazısında takıldı. forumlardan araştırdım. güvenli moda açtım ayrıca komutla geri yüklemede yaptım ama laptop aşırı derecede yavaşladı defalarca kapatıp açtım aynı sorun devam etti. en son kitlendi bilgisayar açma tuşuna basarak kapattım. tekrar açtığımda siyah ekranda ingilizce birşey yazıyordu enter tuşuna basınca aynı yazı tekrar bir alttı sıralıyor. aynı bilgisayarcıya götürdüm hard disk problemli değiştirmemiz lazım dedi ve 500 gb hardisk format kurulum herşey dail 200 tl fiyat istedi. şu an araştırıyorum sizce sorun harddisktemi ne dersiniz arekadaşalr? 200 tl iyi bir fiyat mı?

• Formattan sonrada tekrarladıysa güvenli modda da hata verdiyse hdd bed sector oluşma olasılığı söz konusu çokça karşılaştığım bir durum hdd değişimiyle atlatılabilir bir hdd 120 tl kurulum format 200tl biraz fazla kaçıyor anlayan bir arkadaşınız varsa bir hdd alıp ona format attırıp 120tlye işin içinden çıkılır
  • teşekkürler. hocam 200 liraya değiştirdik umarım bir daha aynı sorun oluşmaz
  • Hocam aynı sorun bende de var ama garantisi devam ediyor laptopun garantiye göndersem hallederler mi?
  • walla hocam bende garanti olmadığı için piyasada yaptırdım bir göster servisine istersen belki garanti kapsamına girer
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem_tass

teşekkürler. hocam 200 liraya değiştirdik umarım bir daha aynı sorun oluşmaz

Parayı siz verdiniz ama benim içim acıdı :-) . Hocam format atmak çok kolay bir şey internette biraz araştırırsanız hemen kavrıyorsunuz. Öyle bilgiye falan ihtiyacınız yok yani orda ne diyorlarsa onu yapıyorsunuz :-). Bu işi öğrenin ki bir daha boş yere para vermemiş olursunuz. Hem 200 tl ye 1 tb disk alınırdı üste para bile kalırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacı1992

quote:

Orijinalden alıntı: adem_tass

teşekkürler. hocam 200 liraya değiştirdik umarım bir daha aynı sorun oluşmaz

Parayı siz verdiniz ama benim içim acıdı :-) . Hocam format atmak çok kolay bir şey internette biraz araştırırsanız hemen kavrıyorsunuz. Öyle bilgiye falan ihtiyacınız yok yani orda ne diyorlarsa onu yapıyorsunuz :-). Bu işi öğrenin ki bir daha boş yere para vermemiş olursunuz. Hem 200 tl ye 1 tb disk alınırdı üste para bile kalırdı.

Dostum harddisk değişmiş sadece format değil harddisk değiştirmeyi bilmeyince de arkadaş mecburen bilgisayarcıya başvurmuş
  • Hocam benim demek istediğim bundan sonra formatlık bir iş olursa diye. Yoksa kim sadece 500 gb harddisk değişimine 200 tl alır?

• hacı1992 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bu arada benim sorunu çözebilecek olan varmı laptobu açıyorum Reboot and select proper boot device or Insert Boot Media in selected Boot devide and press a key yazısı çıkıyor bir tuşa bastığımda sürekli tekrarlanıyor alta doğru bios sürümünü güncelliyim dedim zaten güncelmiş varmı bu sorunu bilen??
  • Hocam o aslında sorun mesajı değil. Bilgisayar başlatılacak kurulmuş bir işletim sistemi yoksa veya herhangi bir disk takılmamışsa o yazıyı gösteriyor. Harddiski yeniden çıkarıp takın.Belki sarsıntı ile yerinden oynamış olabilir veya üstteki arkadaşa olduğu gibi hdd bozulmuş olabilir. Bir de bios a girip hdd nizin orda görünüp görünmediğine bakabilirsiniz.Eğer görünüyorsa tekrar format atmayı deneyebilirsiniz.

Ama sizin garanti ediyormuş. Hiç beklemeden gönderin servise çünkü bu forumda daha önce de dile getirildi asusların bazı modellerinde kronik hdd arızası olabileceği.
    Garantiye gönderecekseniz üstte dediklerimi yapmayın çünkü garantiden çıkarıyor diye biliyorum asus için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 13 Ocak 2015; 11:43:37 >
  • Verdiği mesaj sizde de HDD sorunu olduğunu gösteriyor. Ancak garantisi devam ediyorsa hiç düşünmeden gönderin ki zaman kaybına uğramayın.
    Bu arada bios'a girince HDD'yi görebiliyor musunuz onu da merak ettim..

Saygılar...
    www.indirimkenti.com
  • Hdd yi biostan görebiliyorum hocam bana da hdd de bir sorun varmış gibi geliyor servisi aradım gönderin dediler göndericem. İnşallah bi ücret talep etmezler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.