Şimdi Ara

Laptopum Eski Fakat Oyun Oynamak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci : Intel Pentium Dual Core T2330 1.60Ghz (Benchmark puanı : 835)
    Ekran Kartı : Intel GMA x3100, belleği ramle destekli 358 MB
    Ram : 2 GB 667 Mhz

Bilgisayarın ziyadesiyle eski olduğunu ve ekran kartının çöp olduğunu biliyorum, zaten gözüm çok yukarıdaki oyunlarda değil. PES 2013'ü lowest ayarlarda oynayabilsem yeter mesela. Bilgisayarım rami en fazla 2 gb ya kadar destekliyor ve zaten ben sonuna kadar yükselttim.

Şu an üniversitede öğrenciyim yeni başladım, yeni bilgisayar al MSI, Monster al demeyin bana. Evde bir masaüstü bilgisayarım var ve özellikleri gayet iyi. Fakat şu an için dizüstü bilgisayar alacak bütçem yok. Sonraki yaza alabilirim ancak. O zamana kadar bu bilgisayarı olabildiğince maksimum seviyeye getirmem lazım.

Sizce ne yapabilirim ? Bu ekran kartının yerine ekran kartı takılabilir mi ? Veya başka çözüm var mı ? Teşekkür ederim.

• Ona yapılacak birşey yok. Ekran kartı takılmaz. En fazla ssd takarsın ama onun da oyunlara bir faydası olmaz.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, bu ekran kartı mevzusunun hiçbir alternatifi yok değil mi ? x3100 denen ekran kartının benchmark puanının en fazla 20 filan olduğunu düşünüyorum, internette öyle bir veri bile yok. CS 1.6'yı LAN üzerinden değil online oynarken bile kasıyor. Oynayabildiğim en iyi oyun Age of Empires 3. O da en düşük çözünürlük ve özelliklerde. Kafayı yemek üzereyim. En fazla 500 liralık bir bütçem var ve ne yapacağımı bilmiyorum...
  • Dizüstü için yapabileceğin bir şey yok.Anca internete girmek film,dizi izlemek için kullanılabilir.
  • cool1st kullanıcısına yanıt
    Şu an için dediklerinizden başka bir şey yapamıyorum maalesef, teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KABIZATÖR

Teşekkür ederim, bu ekran kartı mevzusunun hiçbir alternatifi yok değil mi ? x3100 denen ekran kartının benchmark puanının en fazla 20 filan olduğunu düşünüyorum, internette öyle bir veri bile yok. CS 1.6'yı LAN üzerinden değil online oynarken bile kasıyor. Oynayabildiğim en iyi oyun Age of Empires 3. O da en düşük çözünürlük ve özelliklerde. Kafayı yemek üzereyim. En fazla 500 liralık bir bütçem var ve ne yapacağımı bilmiyorum...

O notebookta upgrade bir seçenek değil.
    Aklıma şöyle birşey geliyor:
    bu notebooku 100-150 TL'ye satarsın, 500 TL bütçeni 600 TL yaparsın. Sonra sahibinden'den harici ekran kartlı, 600TLye kadar 2. nesil ya da 3. nesin i3/i5 işlemcili bir notabook bulursun.

En azından kısa süreli ihtiyacını karşılarsın.

• KABIZATÖR kullanıcısına yanıt
    Hocam çözüm şu olabilir sizin için;

Satarsınız cihazınızı, elinizdeki bütçe ile birleştirip Grundig marka 740m harici ekran kartı bulunan modelleri var, ucuza gidiyor (mesela bende de var 800 tl'ye almıştım, hem i5 işlemci hem de 740m) laptop alırsınız. Tek çıkış yolu bu görünüyor. Toplam 800 tl gibi bir bütçeye ihtiyacınız olacaktır.

Bunun dışında elinizdeki laptopla oynayabileceğiniz oyunlarla ilgili güzel bir liste var, ilginizi çekebilir:

http://x3100gaming.blogspot.com.tr/2008/12/games-playable.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 30 Eylül 2016; 15:17:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende memnun değilim laptopdan çok ses çıkarıyor çift fan olunca..
    Ekran kartı yükselteyim dedim
    Oda hem tam performans vermiyor hemde aşırı pahalıya geliyor maliyeti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.