ilk önce merhaba forumda yeniyim umarım doğru yere konu açmışımdır sorunum şu 3-4 gün önce HP PAVILION 15-P017ST J1S73EA beyaz laptopu aldım oldukça memnunum ama laptopu pilde kullanırken ekran parlaklığı açık renklerin olduğu pencerede artıyor ama koyu renkli bi pencereye geçiş yapınca azalıyor ve bu beni oldukça rahatsız ediyor ama şarja takılıyken olmuyor internette araştırdım ama hiçbişey bulamadım yardımcı olursanız sevirim bir de merak ettiğim şey laptopun sıcaklığı kullanımda olmadığında cpu 40-42 arası oluyor oyun oynayınca gpu 55-58, cpu 61-68 arası oluyor genelde şuana kadar en fazla gpu 61, cpu 69 oldu acaba bunlar normal mi yoksa tehlikelimi ? yardımlarınızı bekliyorum
Ekran parlaklığı olayı çoğu pc de olan bir durum, tek yapmanız gereken değişen ekran parlaklığını özelliğini kapatmak. Bunun için sağ altta pil ikonu var ona tek tıklayın sonra diğer güç seçeneklerine tıklayın. Ardından hangi planı kullanıyorsanız yanındaki plan ayarlarını değiştir diyin. Altta gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın oradan ekran sekmesinden uyarlamalı parlaklığı etkinletire tıklayın. Pilde ve prizin yanına tıklayıp ikisinde de kapalıyı seçin. Uygula ardından tamama tıklayıp çıkın. Böylece muhtemelen probleminiz çözülecektir.
Sıcaklıklar normal gibi gözüküyor ancak şuana kadar neredeyse her hp de ısınma problemine şait oldum. Bu nedenle eğer sıcak hissediyorsanız normaldir. Eğer sıcak değilse şanslı kişisinizdir. Kısaca sıcaklıklarda problem yok ama ilerki senelerde problem olmaması için tozdan vs. koruyun ve temizlik yaptırın.
dediğiniz gibi uyarlamalı ekran parlaklığını kapadım hem pilde hemde prizde ama düzelmedi hala pilde kullanırkan artıp azalıyo prizde sorun yok
nedir durum çözebilen var mı?
Bazı laptolar'da bios'dan ambilight sensor kapatıldığında sorun düzeliyor.
Çözüm:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni-hesap -- 27 Temmuz 2017; 13:57:43 >
yeni-hesapY
kullanıcısına yanıt
Bende aynı sorunu yaşıyorum ama intelin grafik denetim paneline girdiğimde bende öyle bi seçenek çıkmıyor
x1x4x8x8xX
kullanıcısına yanıt
ekran görüntüsü atarsanız bakarız kardeş..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme