|
Laptopunuzun pili çabuk mu bitiyor? İşte Windows 11 batarya ömrü uzatma rehberi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
ya da m işlemcili apple laptop alın. bunlar verimsiz x86 mimarisine çözüm değil.
-
Windows ve intel pil tüketimi konusunda zaten berbat iki marka,Amd durum nedir hiç tecrübem olmadı kullananlar yazsın.
-
İşimle ilgili kullandığım tüm programlar Windows'da çalışıyor. Bunlara Windows yüklenebiliyor olsa da sanal makinede çalışıyor gibi hissediyorsun. Eskiden Müzik, Fotoğraf vb. sanat işlerinde Mac kullananlar çoğunluktaydı. Şimdilerde o kullanıcı grubu da PC'ye kayıyor artık. Yazılım ve uygulama desteği olmadıkça işletim sistemi ve cihaz ne kadar iyi olursa olsun, bir yere kadar.
-
Windows 10’da aklınıza gelebilecek herşey kapalı (Bluetooth, Wi-Fi, ekran parlaklığı dipte, klavye parlaklığı kapalı) video izlerken 10 saat 43 dakika gördüm. Windows 11 ise tam bir kabus her şey kapalı 3 saat görüyorum maksimum.
i7-9750H işlemci ve 60whr pile sahibim, pilin sağlığı %92 civarında.
Şu an kullandığım laptopu isteğe bağlı olarak HDD’yi çıkarıp 60whr pilden 90whr pile yükseltebiliyorum. Basit bir hesapla her şeyi kapamadan, insani kullanımla 10 saati rahat görürüm Windows ile gibi geliyor.
Windows, Apple gibi ARM mimarisine geçene kadar böyle sürüneceğiz. Mühendislik bölümünde olmasam sırf pil yüzünden çoktan Mac’e geçmiştim. Kağıt üstünde 20-24 saat pil ömrü veriyorlar bir de utanmıyorlar prize takılı gibi full performans çalışabiliyor işlemci…Hadi full performansta çalışırken 24 saat değil 5 saat çalışsın yine olumlu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 28 Haziran 2022; 12:40:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kaç kişinin oled ekran özellikli dizüstüsü var .: ) 3060 alabilen zengindir 3080 zaten bişey diyemiyorum. oled ekran olmasada olur .
-
hey gidi şu çözümlere inanıp çocukken uğraşıyordum şimdi tekrar görünce gülesim geldi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bataryaya fazla odaklanmayın enerji tüketimi az olsun yeter 6 tane kaliteli pil alırsınız olur biter
-
kullandığınız uygulamalar neler? tam tersine platformlar git gide eşitleniyor.
eskiden bootcamp ile native bir şekilde windows yüklenebiliyordu, m serisinde onu da kaldırdılar.
-
4600h için konuşuyorum 57wh batarya ile 5-6 saat gidiyor.
Ayarlar şöyle: Bluetooth kapalı, güç tasarrufu modunde ve pil tasarrufu açık. Arka plan uygulamaları kapalı. Amd vari bright açık (parlaklığı düşürüyor) Nvidia gpu kullanımda değil, klavye ışığı kapalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRUPROX -- 29 Haziran 2022; 15:19:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki normal kullanımda durum nasıl ?
-
Pek dikkatli ölçmedim oyun oynarken performansa alıyorum oynamazken böyle kullanıyorum onun dışında yaptığım pekbir şey yok laptopta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam siz ciddi olamazsınız, benim pc de i7-9750H işlemci ve 53whr pil var pil sağlığım %97 de ama ona rağmen herşey tasarruf modunda max 3.5-4 saat kullanım alabiliyorum. Sırrınızı paylaşırmısınız?
-
Sanki benimde laptopumda windows 11 ile şarj daha az gidiyor. Windows 10’a geri dönmeyi düşündürüyor bu beni.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
ya da m işlemcili apple laptop alın. bunlar verimsiz x86 mimarisine çözüm değil.
|
Windows 10’da aklınıza gelebilecek herşey kapalı (Bluetooth, Wi-Fi, ekran parlaklığı dipte, klavye parlaklığı kapalı) video izlerken 10 saat 43 dakika gördüm. Windows 11 ise tam bir kabus her şey kapalı 3 saat görüyorum maksimum. i7-9750H işlemci ve 60whr pile sahibim, pilin sağlığı %92 civarında. Şu an kullandığım laptopu isteğe bağlı olarak HDD’yi çıkarıp 60whr pilden 90whr pile yükseltebiliyorum. Basit bir hesapla her şeyi kapamadan, insani kullanımla 10 saati rahat görürüm Windows ile gibi geliyor. Windows, Apple gibi ARM mimarisine geçene kadar böyle sürüneceğiz. Mühendislik bölümünde olmasam sırf pil yüzünden çoktan Mac’e geçmiştim. Kağıt üstünde 20-24 saat pil ömrü veriyorlar bir de utanmıyorlar prize takılı gibi full performans çalışabiliyor işlemci…Hadi full performansta çalışırken 24 saat değil 5 saat çalışsın yine olumlu. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X