Şimdi Ara

Lastiğe çivi girmiş. Tamir oldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arka lastiğin birine uzun bir çivi saplandığını gördüm. Sanayide bir lastikçiye gittim. Lastiği söktü çiviyi çıkardı. Lastiğin deliğin iç kısmına yuvarlak yapışkan kağıt gibi birşey yapıştırdı. Tekrar lastiği taktı arabaya şişirdi.
    Lastiğin dış kısmı delik. İç kısmında incecik bir yama var. Bu lastik tamir oldu mu sizce hiç içime sinmedi bu iş.:( ne yapmalıyım.

Nette araştırdım biraz mantar yama diye birşey varmış içerden deliğe birşey sokuyor ve deliği kapatıyor. İçerden yapıştırıyor. Benimkinde deliğe birşey sokmadı. İçerden birşey yapıştırıp geçti. Tekrar başka bi lastikçiye o şekilde yaptırmalı mıyım sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olmuş olmuş canını sıkma.

• Her çivi girdiğinde lastik değiştirseydik ohooo. Gereken yappılmış bir şey olmaz merak etmeyin.

• Yama öyle olur hocam, sorun yok.
  • Merak etmeyin benimde bir lastik yamali. Üzerine 10000km yaptım bir sorun yok.

• Muhtemelen sorun olmayacaktır ama delik büyük olunca tamirciler genelde deliğe fitil atarak kapatıyorlar.

• Benim 2 lastiğim yama sol ön ve sağ arka
    220-230 yaptım sorun olmadı

• İnternette en güenli yama mantar yama diye yazıyor. benimki mantar yama değil deliğe ince lastik sokup fazla kısmını dışardan kesmedi yani.. sadece deliğin olduğu yere içten kağıt gibi ince bişey yapıştırdı. Yani lastiğin dışı delik hala ve içinde ince kağıt gibi bi şey yapıştırılı sadece. Bu yama türünün adı ne acaba biliyo musunuz
    Güvenemedim o yüzden gidip mantar yama mı yaptırsam diye.
    Madem sorun olmaz kalsın. Tesekkür ederim

• Zaten yama içerideki basınçla yapıştırıcı tam kuruyana kadar lastiğin içine bastırılıyor. Sonra da hep hava basıncı altında çalışıyor. Benim sadece sağ arka lastikte 3 tane yama oldu.
    Onun tamiri odur hocam. Sağlam oldu yani. Ben 3. yamadan beri 15 bin kilometre yol yaptım.
  • İşin aslı sıkıntılı tabi ki,ideali değiştirmek ama her vidada lastik değiştirmek de çok maliyetli elbette...Yamalı lastikle kullanıldığının bilincinde olmak,ona göre yüksek sürat yapmamak lazım...Mantar yama yaptırmadım,söküp tekrar mantar yama yaptırmal mümkünse yaptırım bence...

• herşeyin pratiği çıkmış ,halbuki fitilde çok kolay ve daha güvenli

• doğru öyle yapılır, benimde sol ön lastikte 4 tane yama var.
  • Benim a6 da arka sağ lastiğe fitil sokmuştu lastikçi. A6 da dert etmiyorum stepnesi olduğu için ama mb de stepne de yok. Köydeyken bir patlasa kaldım orada :)

• Sana yapılan yama işlemi en doğrusudur. Aksine fitil yama doğru değil ve sağlıksızdır.

• normali bu başka yapabileceğin birşey yok
  • Ben de bugun fark ettim civi oldugunu .. Cikarttim inmeye basladi ben de geri taktim , yarina kadar inmesse yaptiracaz bakalim.

• Hiçbir sorun olmaz. Sağlam olmaması konusunda tedirginseniz bir kaç gün sakin kullanin, hatalı yapıldiysa daha fazla dayanmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.