Şimdi Ara

Lastik Ebadı Büyüttüm, Tüketim Azaldı.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Çok güzel açıklamışsınız. Bende gerçek dünyada karşılaştığım durum hakkında konuştum ama pek inandırıcı olmamış. Havalar ısındı dense de 5 derece civarı ısındı. Sabahları hala 5 derecede çalışıyor araba, 4 derece altını da gördüğü oldu. Yazın da kısa süreli kış lastiği kullandım daha hiç 800kmyi geçememiştim..

Anlatmak istediğim şey kış lastiği ile yazın gezen arkadaşlar gezmesin, bir lastik parası kadar paranız cebinizde kalsın demek istedim. Hesaplamalar, ölçümler yaptım. Ama insanlara göre sonuç -havalar ısındı. Goygoya devam..

Forumda bu tarz konular tutmaz malesef. Forumda bu tarz konular olması lazımken açılan konulara bakın.Otomobil bölümü bitmiş.

Önceleri daha iyiydi ama bu fanboylar troller vs otomobil bölümünü bitirdi.

sizin tüketim degişikliginde farklı degişkenler var. Genel olarak kış lastikleri yaz lastiklerinden fazla yaktırır.

İstanbul gibi yerlerde bence kış lastigi az km yapan için gereksiz.Hava sıcaklıkları kış lastigi için ideal seviyelerde kalmıyor. Mesela bridgestonun sitesinde yazana göre 7 derece altında kullanılması lazım.

İstanbula zaten dogru düzgün kar yagmıyor.Kar yagdıgında aracınızı çıkartmayın. Kış lastigi kullanımını bulundugunuz hava koşullarına göre degerlendirin.İstanbulda çogu araçta kış lastigi yok.

Ayrıeten düşük yuvarlanma için üretilen özel lastikler var energy saver vs yazıyor onların yuvarlanma direnci daha düşük oldugundan yakıtınz biraz daha düşer ama fren mesafeside önemli.

Lastik alırken fren mesafesi ve yakıt tüketimi degerlerine dikkat etmek lazım.Ses seviyesinede dikkat edenler var.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Jant ve lastik boyutu değişince sanırım gösterge için de ayar yapmak gerekiyor onu yaptınız mı
  • kıştan yaza geçmişsiniz. ebat büyüttüm tüketim düştü diyorsunuz. ilginç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakım gördü mü bu arada araç? Hava filitresi, yeni yağ bunların hepsi düşürür

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.