Şimdi Ara

Lastik seçimi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar ben Michelin dynamic sport kullanıyorum şuan ama çok sık patlıyor.
    Bu yüzden değiştirme kararı aldım. Schwalbe lugano yada Continental ultra sport düşündüm.
    Lugano'nun delinme direnci diğerlerinden yüksek ama yuvarlanma direnci çok fazla gibi görünüyor. Continentalin delinme direnci ise michelinden 2 puan daha yüksek (Schwalbe 6 puan daha yüksek) ve yuvarlanma direnci oldukça düşük. Bisiklete arada turlar için binsem de performans benim için önemli bu yüzden sizden bir tavsiye istiyorum.
    Aşağıya grafikleri bıraktım. Lastik seçimi yardım Lastik seçimi yardım Lastik seçimi yardım Lastik seçimi yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeraAnıl -- 30 Aralık 2020; 11:11:3 >

• Bu durum malesef kaçınılacak bir şey değil. Lastik ya sağlam, ya hafif veya çok pahalı oluyor (belki Kevlar kuşaklı).

Testleri sanırım çiviyle yapıyorlar, fakat pratik koşullarda sivri taşlar, cam v.b.de Continental'in Michelin'e avantajı testlerde görüldüğünden daha büyük olabilir. Çünkü Michelin'de 30 tpi örgü varken, Continental'de 180 TPI. Schwalbe 50 TPI ama testlerde en sağlamı.

https://www.bicyclerollingresistance.com/road-bike-reviews/michelin-dynamic-sport-2015

Şöyle bir opsiyon da var, "liner" diye geçiyor. Benim koca 1.75 x 26" lastiklerde 86 X2 gr eklemişti. İnce lastiklerde ekleyeceği ağırlık belki yarısı kadar olsun. Avantajı, sökülebilir. Baktınız hiç patlamıyor, çıkarır hafifletirisiniz. Veya çok patlıyor, tekrar takılabilir.

Lastik seçimi yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Bu durum malesef kaçınılacak bir şey değil. Lastik ya sağlam, ya hafif veya çok pahalı oluyor (belki Kevlar kuşaklı).

Testleri sanırım çiviyle yapıyorlar, fakat pratik koşullarda sivri taşlar, cam v.b.de Continental'in Michelin'e avantajı testlerde görüldüğünden daha büyük olabilir. Çünkü Michelin'de 30 tpi örgü varken, Continental'de 180 TPI. Schwalbe 50 TPI ama testlerde en sağlamı.

https://www.bicyclerollingresistance.com/road-bike-reviews/michelin-dynamic-sport-2015

Şöyle bir opsiyon da var, "liner" diye geçiyor. Benim koca 1.75 x 26" lastiklerde 86 X2 gr eklemişti. İnce lastiklerde ekleyeceği ağırlık belki yarısı kadar olsun. Avantajı, sökülebilir. Baktınız hiç patlamıyor, çıkarır hafifletirisiniz. Veya çok patlıyor, tekrar takılabilir.

Lastik seçimi yardım
    Çok saol dostum özellikle verdiğin tpi bilgisi çok iyi oldu ayrıca liner diye bir ürünün varlığından da haberim olmuş oldu :) adamsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.