Şimdi Ara

Lastik Sorusu Uyarmı? 215/55/17 - 225/45/17 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
14.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu ebat olmaz. En basitinden araç yere 2 santime kadar daha yaklaşır. Bu yakınlık sürekli sorun çıkarır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ebat olmaz. En basitinden araç yere 2 santime kadar daha yaklaşır. Bu yakınlık sürekli sorun çıkarır.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

205/70/15 yerine 205/65/15 taksam çirkin durur mu
    Durmaz ama konfor düşer hocam. Şanzımandan ne haber? Gelişme var mı?
  • Arkadaşlar Çok teşekkür ederim, gayet bilgilendirdiniz beni çok sağolun.

Ben doğru ölçülerde Sava almaya karar verdim.

Hepinize güvenli sürüşler :)
  • Olayı saptırıyorsunuz, ne olduğu belli olmayan lastik alın diyen yok. Temiz olduğunu bildiğiniz lastiği alabilirsiniz.
  • Olayı siz de saptırıyorsunuz. Ben gidin de tamirli, ne olduğu belli olmayan lastik mi alın dedim. Benim dediğim şeyin, bu sene aldığınız sıfır lastiği seneye kullanmanızla hiç bir farkı yok. Siz her sene sıfır lastik mi alıyorsunuz? Benim dediğim de bu. Siz yarılmış lastiğe yama yapıp kullanmışsınız. Ben sertleşti diye 5 mm'den daha fazla dişi olan lastiği attım. İkinci el lastik, temiz, hasarsız ve yeni olduğu müddetçe alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Durmaz ama konfor düşer hocam. Şanzımandan ne haber? Gelişme var mı?

maaşaallah tereyağı gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • idemo kullanıcısına yanıt
    Olayı saptırmak mi ? Ben kendi basima gelen hikayeyi anlattim 1.Km de idi bu lastik. Kurallar çiğnemek için mi var? Tuv 3% diyorsa öyledir lastik bu uzerinde hem can hem mal taşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 9 Ekim 2018; 16:13:40 >
  • Muayene ile ilgili durumu bilmiyorum diye yazdım zaten. İyi okuyun bence.

Ayrıca tuv %3 diyor demişsiniz ya, bana nerede yazdığını gösterir misin.

Saptırmak kısmı ise sizin hatalı bir karar vermenizin konuyla alakasının olmaması. Kapana girdiğiniz lastiği kullanmaya devam etmişsiniz. Biz temiz, neredeyse sıfır, 150 km kullanılmış lastikten bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 9 Ekim 2018; 16:33:12 >
    Alan almış hadi arkadaşım.

• Alan almış olabilir, doğruyu bulmaya çalışıyoruz, hadi şu % 3'ü bi göster bana arkadaşım.
    Ara sor. Baska Bölgeler icin Son sayfasina bakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 9 Ekim 2018; 17:15:25 >

Arkadaşım sen ciddi problemlerin olduğu izlenimi veriyorsun. Her insan o lastigi ayni mi kullaniyor ?

Belki Sirt deseninde atlama var, belki baska problemi var lastigin. Kim kime 5200₺ degerindeki lastigi 1000₺ 'e verir ?

Hiç tanımadığın adama hic görmediğiniz lastiğe kefil oldunuz herhade.

• Problemsiz arkadaşım, konu sahibi lastiği arkadaşından alacak. Ben de zaten hep bildiğin, temiz lastiği al yazdım.
  • 215/55R17 yerine 225/45R17 lastiğe geçişin avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Fiziki olarak belki takılabilir. Ancak teknik açıdan takılmasının avantaj ve dezavantajları şunlar olacaktır:

Taban Genişletilmesi:
    -Lastik tabanınız genişledikçe (215 > 225), ıslak zeminde ve buzlu zeminlerde kızaklama riski artmaktadır.
    -Kuru, çamurlu ve karlı zeminde ilerlerken, daha fazla alan yere temas edeceği için daha fazla motor torkuna ihtiyaç duyacaksınız. Bu nedenle yakıt tüketiminiz artarken, motorunuzu normalde olması gerekenden daha fazla zorladığınız için ortalama motor ömrünüzü olumsuz etkileyecektir.
    -Araç modelinize bağlı olarak, ön lastiklerinizde "tam manevra" anında, lastiğin kaportaya sürtünmesine sebep olabilir.

Yanak Düşürülmesi / Alçaltılması:
    -Lastik yanağı (55 > 45), aracınız yere yakınlaşır.
    -Zemindeki en ufak darbeleri dahi, kabin içerisinde daha fazla hissedersiniz.
    -Düşük profil olarak geçen 45 yanaklarda, 55 yanaklara göre balon yapma riski daha fazladır.

Genel:
    Yeni nesil araçlarda, araçlarda kullanılacak doğru lastik ebatları belirlenirken, birçok test yapılmaktadır.
    Eğer aracınızın kaputunda yer alan lastik basınç değerlerini gösteren metal etikette, ilgili ebat yer almıyorsa, bu değişikliği yapmanız otomobil üreticileri tarafından önerilmemektedir. Çünkü yeni nesil araçlar belirli bir denge sistemi ile üretilmektedir ve lastik ebatları aracınızın viraj performansınızdan, aracın hızlanmasına ve aerodinamik yapısına kadar birçok farklı faktör üzerinde doğrudan etkilidir. Sonrasında oluşabilecek savrulma ve benzeri güvenlik risklerinden doğacak davalarda, üretici tarafından verilen orijinal ebatlar dışında lastik kullanılması durumunda, üretici firma hiç bir sorumluluk kabul etmeyecektir.

Dipnot: Avrupa'da, aracın kullanmakta olduğu lastik ölçüleri ruhsata işlenmektedir. Ruhsata işletilmeden, farklı ölçü takılması ve modifikasyonlar birçok AB ülkesinde yasaktır ve aracın trafikten men edilmesine kadar uzanan cezai yaptırım uygulanmaktadır.

Orjinal ebatınızdaki kampanyalı ürünlerimizi incelemenizi öneririz.

Size ve sevdiklerinize, güvenli yolculuklar dileriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lastikcim -- 11 Ekim 2018; 12:51:32 >

• Değerli arkadaşlar, önceki aracım skoda superb idi o araç için 4 adet kar lastiği almıştım. Ebatları 215-55-17 idi. Şimdi araç değişikliği yaptım yeni aracım mercedes e350 cd 4 matic bu aracın lastik edatları 245 45 17 bu araç için ayrı kar lastiği almadım lastikcim 55 yerine 45 olmaz dedi ben taktırmadım bu kar lastiklerini yeni aracıma kullanabilirmiyim yardıma ihtiyacım var

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.