Şimdi Ara

Lazer CNC hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Satıcının geçmişine baktın mı ?
    Önce bir cnc yap o arada ararsın lazerini mazerini.
    Devededen söküp kibrit yakmaya balon patlatmaya benzemez bakır buharlaştırmak.

http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=techhood&iid=251080322845&de=off&items=25&which=negative&interval=30&_trkparms=negative_30

----------

quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

..konusu acilmisken, uygun ve iyi bir laminator ..

Alırken dikkat et 4 merdaneli olsun.
    Gerçi 2 merdaneli ile de bir şeyler yapanlar var ama sen yine de 4 merdaneli al.
    Videodaki 4 merdaneli idi ve 125 TL idi satıcı başka işe yaradığını fark edince 350TL ye kadar çıkardı fiyatını.
    A3 pek gerekmez A4 yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 16 Kasım 2014; 14:46:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musallim

ocm , aranıyorsun galiba .

http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=techhood&iid=251080322845&de=off&items=25&which=negative&interval=30&_trkparms=negative_30

----------

quote:

Gerçi 2 merdaneli ile de bir şeyler yapanlar var ama sen yine de 4 merdaneli al.
    Videodaki 4 merdaneli idi ve 125 TL idi satıcı başka işe yaradığını fark edince 350TL ye kadar çıkardı fiyatını.

350 tl cok, ebayde falan uygun fiyata var mi bildiginiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: musallim

ocm , aranıyorsun galiba .

----------

quote:

Alacağımı söylemedim ki, buldum dedim. Ayrıca yukarıda pcb kazımaktan vazgeçtiğimi ve sadece plastik işleyeceğimi de söylemiştim. Ayrıca satıcının 8900 işlemde 5 olumsuz yorum alması, çokta tehlikeli bir satıcı olduğunu göstermez.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Benim de CNC'ler hakkın da merak ettiğim bir konu var. Biraz araştırdım başlangıç seviyesi ve orta derece CNC'ler için ideal ileri seviyeler için çok fazla tavsiye edilmeyen TB6550 sürücüler var LPT portlu. Elimiz de NEMA17 kullanılacak bir CNC yaptığımızı düşünelim ufak boyutta 3 eksen bişi. NEMA17'ler 1.8derece ve faz başına max 1.2A ve 4V da calışmakta. Biz ULN serisi sürücüler ile 3 eksen sürücü oluştursak bunu MARC3'e uyumlu olacak şekilde LPT ve ya RS232 portu ile nasıl kontrol edebiliriz? Genel bir araştırmama göre ULN2000 serisi bir kaç entegre özellikleri aşağıda ve bu iş için yeterli geleceğini düşünmekteyim.

ULN 2064B 4xNPN Darlington Array: 50V, 1,5A
    ULN 2065B 4xNPN Darlington Array: 80V, 1,5A
    ULN 2066B 4xNPN Darlington Array: 50V, 1,5A
    ULN 2067B 4xNPN Darlington Array: 80V, 1,5A
    ULN 2068B 4xNPN Darlington Array: 50V, 1,5A
    ULN 2069B 4xNPN Darlington Array: 80V, 1,5A
    ULN 2070B 4xNPN Darlington Array: 50V, 1,5A
    ULN 2071B 4xNPN Darlington Array: 80V, 1,5A
    ULN 2074B 4xNPN Darlington Array: 50V, 1,5A
    ULN 2075B 4xNPN Darlington Array: 80V, 1,5A
    ULN 2076B 4xNPN Darlington Array: 50V, 1,5A
    ULN 2077B 4xNPN Darlington Array: 80V, 1,5A

Tabi benim ki şuan için sadece bir fikir almak.
    Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayer_ank -- 16 Kasım 2014; 17:02:30 >

• TB6560 out TB6600 in

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xtb6600.TRS0&_nkw=tb6600&_sacat=0

ULN ler ile ancak 7.8 miniminiminnacıcık motorlar kullanarak dandik ödev yapılır , o kadar.

Ayrıca step motorlar ve sürücüleri iyice incelenecek konular , başlamadan önce.
    4Volt ile led bile zor yakılıyor artık.
    En az 36 V olmalı.

Her ne ise araştırdıkça öğreniliyor.
    Neyse ki artık TR kaynaklar bol.

İlk önce ne işinize yarayacağını yani cnc ile ne yapacağınızı planlayın.
    Sonra sadece o işe odaklı bir şey yapın.
    Hatta mekanik ve elektronikleriniz kalite olsa bile yani duygusal açıdan sıkıntı yoksa bile önce mdf türü bir şeyle maket yapıp çalışırken seyredin.
    Sonra onu kullanarak daha güzel şeyler yaparsınız.
    Ama önce çok inceleyin.
    Çoooook örnek var gördükçe fikir değiştirirsiniz.
    Youtube de homemade cnc gibi aramalar güzel örneklerle döner.

Son olarak bu pahalı bir iştir .
    En ucuzu olarak çıkılan yolda bir bakmışsınız 1000TL niz buharlaşmış ama makineniz dahaaaa diye tırmalatıyor olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 16 Kasım 2014; 17:59:34 >

• musallim M kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Bende yaklaşık 6 aydır araştırıyorum fakat çok detaylı üstüne düşünmedim malum öğrenci olunca. Makine müh. bir arkadaşım ile 60x80'e 3 eksen CNC modellemesi yaptık fakat fiyatları hesaplayınca (yaklaşık 1500TL) civarı şuan için askıya aldık. Arkadaşım öncesinde 1.5x3 m''lik bir Router modellemiş,hayata geçirmişler ve şuan yapan kişiler kullanmakta eminim nakit durumumuz olursa biz de bizim ölçeklendirdiğimiz makineyi calıştırabiliriz. O süre zarfında bir kaç gün önce şu video ile karşılaştım ve kendim için şuan ucuza malolabilcek hem ahşap hemde boyutlarından ötürü öyle çok malzeme parası tutmayacagını düşündüğümden buna benzer ebatlarda bu şekilde bir CNC yapmak istiyorum ama. Bahsi geçen cihaz aşagıdaki linkte. Kullanma amacımsa PCB oyma ve delme olabilir plastik ve ya ahşap oymak olabilir ama öncelik PCB ki ilk ama ilk amacım dediğiniz gibi prototip amaçlı nasıl çalıştıgını gözlemleye bileceğim bir sistem olması.

VİDEO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayer_ank -- 16 Kasım 2014; 21:17:43 >

• Ucuz ama çalışan bir şey mi istiyorsunuz ?
    Pcb kazıyabileceğinize hatta en küçük kılıfları bile kazıyacağına teminat veririm.
    Maliyetide spindle hariç ( 20-40TL ekleyebilirsiniz) 200TL filandır ( sürücüler dahil ).

• Merhaba tekrardan. Bu CNC'ci yi tasarlayan arkadaşın "instructables" adresinden kaynaklarını inceledim. Bu sistemde kullandığı sürücünün 2. ver. cıkartmış ve gerekli ayarlar vs herşey açık ve net yayınlanmış. Bir önceki videomda ki ahşap mini CNC tarzı bir CNC kasası oluştursak ki kafamda şekli biraz daha farklı modelleyip sizelere de danışmak istiyorum, elimdeki 3 adet var olan 23LM-C355-P6V motorları aşağıdaki linkini yolladığım sürücü ile süre bilirmiyim acaba?

SÜRÜCÜ KARTI

Veya önerebileceğiniz başka bir denenmiş sürücü var mı acaba?

Son olarak spindle motoru olarak elimdeki Dremel300 ü kullanmayı düşünüyorum.

NOT: tabi böyle kaba taslak konuşuyormuş gibi oluyor fakat sürücü kısmını çöze bilirsem karşınıza daha somut çizimlerle çıkmayı ve fikir alış verişinde bulunmayı düşünüyorum.

Tekrardan teşekkürler.

• Sürücüyü neden hazır almıyorsunuz?

http://www.ebay.com/itm/CNC-Router-3-Axis-TB6600-4-5A-Stepper-Motor-Driver-Board-For-Engraving-Machine-/111468942690?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19f4111562

Bunu kendiniz yapsanız yine bu rakkama yakın olacak. Hatta eski sürüm kartları (TB6560) 37$ civarına almak mümkün. İşinizi de gayet iyi görür.
    Ben MF70'de NEMA23 2.2nm motorlarla kullanmıştım.

Kendiniz yapmak istiyorsanız o başka tabi...

• quote:

Orijinalden alıntı: garfie

Sürücüyü neden hazır almıyorsunuz?

http://www.ebay.com/itm/CNC-Router-3-Axis-TB6600-4-5A-Stepper-Motor-Driver-Board-For-Engraving-Machine-/111468942690?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19f4111562

Bunu kendiniz yapsanız yine bu rakkama yakın olacak. Hatta eski sürüm kartları (TB6560) 37$ civarına almak mümkün. İşinizi de gayet iyi görür.
    Ben MF70'de NEMA23 2.2nm motorlarla kullanmıştım.

Kendiniz yapmak istiyorsanız o başka tabi...

Ben de aynı fikirdeyim. Kendiniz sürücü yapmak işi amacından saptırıyor... İleride modifiye eder daha iyi motorlar kullanırım düşüncesi varsa M542 Step sürücü öneririm..
    Bana kalırsa bir CNC amaçsa, sürücüyle uğraşmak yerine, hazır alıp, onun yerine Mach3de takım ve iş parçası sıfırlama işlemleriyle uğraşırdım...
    Kazıma işlemi yapacaksanız da bu çok önemli... Pcbyi belirli noktalardan değip üst şekline göre derinlik vermek..

• Merhaba tekrardan. Dediğiniz gibi aslında sürücüyü bende hazır almak ve bu konu da kafa yormak istemiyorum fakat malum insan öğrenci olunca hep birşeylerden kesmesi gerekiyor. Bir süredir PC başına ne zaman otursam otomatikmen kendimi Home Made CNC Router diye aratırken buluyorum ve hep birşeyler okumaya bilgi edinmeye çalışıyorum. Doğal olarak içim de hep bir ukte kalıyor. Bir önceki mesajımda bahsettiğim 60x80'lik modellediğimiz tezgahı Sigma profil'den yapmayı düşünmüştük ve haliyle profiller,miller,rulmanlar,sonra yataklar artık ne diyorsunuz bilmiyorum lineer kızak olsa gerek sanırım işte onlar filan bir hayli fiyatı yükseltiyor bundan dolayı sadece hem öğrenmek amaçlı,biraz öğrenci dostu,başlangıç seviyesi ve yapmışken evimde kullanmak amaçlı bir sistem tasarlamak. Şuan ki düşüncem ahşaptan bir kasa tasarlamak ki en kısa sürece ufaktan çizimleri yapıp bilgilerinizi görüşlerinizi almak istiyorum, buna uygun orta yollu ideal malzemeleri alıp gözlemlemek. TB6550 araştırmıştım ama TB6600 daha güçlü bir sürücü diye biliyorum ama detaylı araştıracağım önceki almayı düşündüğüm sürücü TB6550 idi. Serkan abi M542 sürücüyü daha önce gördüm bir çokta kaynak okudum cidden kullanışlı bir sisteme ve baya övgü dolu yorumlara sahip fakat tek bir sürücü 150-200TL civarı ki tek adet fiyatı bende çok isterim emin olabilirsiniz ama siz de karşılaşıyorsunuzdur fazlası ile duygusal cihazlar :)

Demem o ki sürücü kısmını tekrar düşüneceğim hatta TB6600 ideal, bu sürücü ile ilgili detaylı görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
    Sürücüyü kendim yapayım deme sebebim açıkcası tamamen maliyet ama tırt işe yaramaz bişi de istemiyorum ondan dolayı hazır sürücü kullanmak daha mantıklı olsa gerek.

İlk olarak kasayı toparlamak ve o malzemeleri bir araya getirmek önceliğim olsa gerek.

Tekrardan ilginiz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayer_ank -- 18 Kasım 2014; 18:16:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: slayer_ank

Merhaba tekrardan. Dediğiniz gibi aslında sürücüyü bende hazır almak ve bu konu da kafa yormak istemiyorum fakat malum insan öğrenci olunca hep birşeylerden kesmesi gerekiyor. Bir süredir PC başına ne zaman otursam otomatikmen kendimi Home Made CNC Router diye aratırken buluyorum ve hep birşeyler okumaya bilgi edinmeye çalışıyorum. Doğal olarak içim de hep bir ukte kalıyor. Bir önceki mesajımda bahsettiğim 60x80'lik modellediğimiz tezgahı Sigma profil'den yapmayı düşünmüştük ve haliyle profiller,miller,rulmanlar,sonra yataklar artık ne diyorsunuz bilmiyorum lineer kızak olsa gerek sanırım işte onlar filan bir hayli fiyatı yükseltiyor bundan dolayı sadece hem öğrenmek amaçlı,biraz öğrenci dostu,başlangıç seviyesi ve yapmışken evimde kullanmak amaçlı bir sistem tasarlamak. Şuan ki düşüncem ahşaptan bir kasa tasarlamak ki en kısa sürece ufaktan çizimleri yapıp bilgilerinizi görüşlerinizi almak istiyorum, buna uygun orta yollu ideal malzemeleri alıp gözlemlemek. TB6550 araştırmıştım ama TB6600 daha güçlü bir sürücü diye biliyorum ama detaylı araştıracağım önceki almayı düşündüğüm sürücü TB6550 idi. Serkan abi M542 sürücüyü daha önce gördüm bir çokta kaynak okudum cidden kullanışlı bir sisteme ve baya övgü dolu yorumlara sahip fakat tek bir sürücü 150-200TL civarı ki tek adet fiyatı bende çok isterim emin olabilirsiniz ama siz de karşılaşıyorsunuzdur fazlası ile duygusal cihazlar :)

Demem o ki sürücü kısmını tekrar düşüneceğim hatta TB6600 ideal, bu sürücü ile ilgili detaylı görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
    Sürücüyü kendim yapayım deme sebebim açıkcası tamamen maliyet ama tırt işe yaramaz bişi de istemiyorum ondan dolayı hazır sürücü kullanmak daha mantıklı olsa gerek.

İlk olarak kasayı toparlamak ve o malzemeleri bir araya getirmek önceliğim olsa gerek.

Tekrardan ilginiz için teşekkür ederim.

Para yoksa vaktin vardir :) malzemeyi cinden siparis ver... M542 surucuyu 35$a alabilirsin

• Selam,
    Heryere yazıyorum ama, Arduino ve RAMPS bu iş için nasıldır.
    Step driver'lar 2A çok güçlü değil , fakat toplamda çok ucuza geliyor
    Proof of Concept bir makina için düşünülebilir.

Arduino Uno ile beraber : 22$
    http://www.aliexpress.com/item/Original-BENQ-VJ3212-VJ3215-power-board-FSP212-3F02-In-stock-Best-price-and-good-service/599630492.html

Arduino Mega ile beraber : 22$
    http://www.aliexpress.com/item/Mega-2560-R3-1pcs-RAMPS-1-4-Controller-5pcs-A4988-Stepper-Driver-Module-for-3D-Printer/1524871678.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecevit -- 19 Kasım 2014; 12:02:51 >

• TB6550'li kart 30-40$ zaten. Bence ilk etapda M542 sürücü almaya gerek yok. 3 sürücü için bir de kontrol kartı gerekecek ayrıca.
    Sigma profil, lineer kızak vs. derken rakkamlar alıp başını gidiyor. Yine başlangıç için vidalı mil iş görür diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garfie -- 19 Kasım 2014; 12:27:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecevit

Selam,
    Heryere yazıyorum ama, Arduino ve RAMPS bu iş için nasıldır.
    Step driver'lar 2A çok güçlü değil , fakat toplamda çok ucuza geliyor
    Proof of Concept bir makina için düşünülebilir.

Arduino Uno ile beraber : 22$
    http://www.aliexpress.com/item/Original-BENQ-VJ3212-VJ3215-power-board-FSP212-3F02-In-stock-Best-price-and-good-service/599630492.html

Arduino Mega ile beraber : 22$
    http://www.aliexpress.com/item/Mega-2560-R3-1pcs-RAMPS-1-4-Controller-5pcs-A4988-Stepper-Driver-Module-for-3D-Printer/1524871678.html

Ramps ve arduino eger lcd kullanacaksaniz mantikli... Biraz modifiye gerekiyor 3d yazilimlari icin... Ama bilgisyardan baglanacaksiniz, bence mach3 daha mantikli cunku mach3 ile bircok baska islem yapabilir, makro yazabilirsiniz... Ramps kullanip surucu cikislarini m542ye baglayip daha yuksek amperlerde motorlari kullanabikirsiniz

• SEI Laser Türkiye | Endüstriyel Galvo ve CNC Kesim Makine
    http://www.seilazer.com/

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.