Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatlarının (refraktif cerrahi) Riskleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
22.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Furkanerol06

Youtube dan video izleyerek eş dosta güvenerek gidip gözlerimi çizdirdim. Hayatım da yaptığım en büyük hata diyebilirim. Ankara Keçiören Esertepe de bulunan ERA GÖZ de ameliyat oldum ama bunu okuyan varsa normal bir göz muayenesi için bile tercih etmesin. Baştan savma bir özel hastahane ararsın açmazlar doktora sorarsın geçer geçer diye geciştirirler her gitmeniz de yeni damlalar yazıp yan tarafta bulunan anlaşmaslı eczanelerine gönderirler. Dediğim gibi uzak durmanızı tavsiye ederim ben gidip bir de ameliyat oldum böyle bir hastahane de her göremediğim an kendime salaksın diyorum ve bir ömür de söyleyecek gibiyim. Çünkü sol gözüm 0.25 sağ gözüm 1.50 puslu görmeyle kaldı. Gözlüksüz hiç olmazsa yakını görebiliyordum. Şuan ise sadece ikili görme yaşıyorum. Test çözerken ya da kitap okurken sağ gözümü kapatmak zorunda kalıyorum. Bu arada Haber kameramanıyım ve sağ gözüm yüzünden işimi kaybetmek üzereyim. Kendi rızamla para vererek nasıl böyle bir aptallık yaptım inanamıyorum.
    Ne zaman hangi lazer yöntemini yaptırdınız. Numaralarınız ve kornea kalınlığınız neydi? Geçmiş olsun belki düzelir 3 aya kadar umutsuz olmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kornea kalınlığımı hatırlamıyorum ama göz numaralarım 2.50 astigmat. Prk yöntemi uygulandı 1 ay oldu ameliyat olalı kime sorduysam şimdiye kadar iyileşmesi gerekiyordu hastahane de böyle söylemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkanerol06

Kornea kalınlığımı hatırlamıyorum ama göz numaralarım 2.50 astigmat. Prk yöntemi uygulandı 1 ay oldu ameliyat olalı kime sorduysam şimdiye kadar iyileşmesi gerekiyordu hastahane de böyle söylemişti.
    Geçmiş olsun. 2 aya kadar umutsuz olmayın iyileşme sürebilir sonrasında devam ederse sıkıntı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 23 Ağustos 2020; 14:46:48 >
  • Teşekkürler. Lens ve gözlük kullanmak yasak ameliyattan sonra

• Furkanerol06 F kullanıcısına yanıt
    Endişelenmeyin. Bende 2.5 ay önce prk oldum ve keşke olmasaydım diyordum. 2 ay kadar nerdeyse bir gözüm tamamen bulanıktı diğeri daha çabuk iyileşti. Sayısız doktora gittim hepsi sorun olmadığını iyileşmenin 6 aya kadar devam edeceğini söylediler. Bana ameliyattan önce de söylenmişti bu . 2.5 ay oldu ve şikayetlerimin yüzde90 ı geçti. Hafif bulanıklık kaldı o da zamanla geçecek. Sadece biraz daha zaman lazım. Düzelecek emin olun.

• Arkadaşlar bende bir süre bu operasyonları yaptırmayı düşündüm ve sonra vazgeçtim.Sebeplerini ise şöyle sıralayabilirim.

1-Şu an 31 yaşındayım ve 14 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum.Derecelerim 4,50 5,00 ve yüksek astigmatım var.Bana göz derecelerin 25-30 yaşları arasında durur demişlerdi.Ama göz derecelerim her kontrole gittiğimde değişmiş oluyor.Yani diyeceğim şu ki ameliyat olduktan sonra gözlük dereceniz değişebilir.Buda yeniden gözlerin bozulması ve yeniden gözlük takmak demek.
    2-Şu ana kadar bir çok doktora gittim.Hiçbirisi bu ameliyatları önermedi.
    3-operasyonun riskleri konusunda hastaneler gerekli uyarıları yapmıyor.
    4-Gözlükcümle geçen sohbet ettik.Ameliyat olan 3 müşterim var.Üçününde gözleri tekrar bozuldu ve şu an gözlük kullanıyorlar dedi. Ayrıca bir müşterisinde de ameliyattan sonra korneasında erime olmuş.Kornea nakli için 2 daire parası gitti felan diyordu.Son söylediğim düşük bir ihtimal ama size olmayacağının bir garantisi yok.
    Şu an gözlüklerimle mutluyum.Zaten çoğu kişi de olduğu gibi 40 lı yaşlara gelince yakın gözlüğü kullanmaya başlarım.Bana göre bu operasyonun riskleri çok fazla.

• KESİNLİKLE YAPTIRTMAYIN !!! Ben 3 ay önce LASİK yaptırttım maalesef hem de Türkiye'nin en iyi denilebilecek doktorlarından birine ve aşırı pişmanım.Lazer gözde bence iz bırakıyor ve bu hafif de olsa Visual Snow ve Palinopsia , akşamları ışıklarda ve kapı çerçevelerinde halo etkisi yaşıyorum.Gözünüze asla lazer uygulatmayın,lenslerle çok iyi bir görüşüm vardı numaralarım güncel olmadığı halde ve şimdi geri dönüşü olmayan bir durumdayım. Çok üzücü. Hayatımın en büyük hatası !
  • alexkatz A kullanıcısına yanıt
    Doktorunuz yan etkiler geçici veya kalıcı gibi bir yorumda bulundumu? Düzeltilemiyormuymuş? Sizde bu 3 yan etkinin birden olması ilginç. Bende smile relex düşünüyorum ama yan etkilerden korkumdan gidip olamadım.
  • Doktorum 2 ay önce geçecek dedi ama açıkçası inanmıyorum benim gibi sorunlar yaşayanlar ve 1 senedir böyle görenler varmış özellikle yabancı forumlarda.Karantinadan dolayı başka doktorlara da gidemiyorum şimdilik. KESİNLİKLE LASİK,PRK VE TÜREVLERİNİ YAPTIRTMAYIN ,GERİ DÖNÜŞÜ OLMUYOR.
  • Tufan Bora T kullanıcısına yanıt
    Ben de ilasik yöntemiyle dünyagözde lazer oldum 3 ay oldu çok pişmanım.Gözümde kamaşma oluyor gökyüzüne dahi bakamıyorum.Üstelik bu ameliyatı estetik amaçlı bile yaptırmadım polislik için çizdirmiştim.Ama hiç bir şey sağlığınızdan önemli değil.Gözüme zarar vermesin diye lens dahi kullanmamıştım ama lazer gözümdeki sinirleri tahrip etti bu hastanede doktorlar asla söylemiyor ameliyattan sonra her şeye normal diyorlar.Gözümde aşırı derecede kuruma oluyor gözyaşı damlaları da uzun vadede yan etkileri oluyor.Yakın görüşüm bozuldu ama hastanedeki cihazlarda bu bile çıkmıyor.Kuzenim bu ameliyatı olmuştu ona güvendim eniştem yıllar önce olmuş ve bana ameliyattan önce yan etkilerinden hiç bahsetmediler memnunum dediler.Ama ameliyattan sonra benim anlattığım zararların hepsi onlarda da varmış yani en yakınlarınız bile saklıyor.O yüzden kimseye güvenip de bu ameliyatı olmayın.GÖzümde az bir ders çalışsam ağrı oluyor ve sürekli uykum geliyor.

• Bende 7 gün önce lasik yöntemi ile ameliyat oldum. Sağ gözüm çok güzel görürken sol gözüm hem yakını hem uzağı bulanık görüyor. Kendimi kötü hissediyorum. Sağ gözümü kapatıp sol gözümle etrafa bakınca ağlayasım geliyor. Ameliyattan kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Dava falan açsak bir işe yarar mı acaba?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.