Merhaba arkadaşlar. Elimde 2 adet casper notebook var. Birincisi i-7 2670 qm işlemcisi olan siyah model, İkincisi i-5 işlemcisi olan beyaz model. İkinci bilgisayarın ekranı darbe sonucunda kırıldı. Kırıklar normal bi bakışta belli oluyor.
Ben de sadece ekranda mı sorun var yoksa bilgisayarında içine bir şey mi oldu acaba diyerek ( İki bilgisayarında kasa yapısı tamamen aynı, ekran kartlarıda aynı) Siyah bilgisayarın ekranını söktüm, ekranı sökerken aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi mıknatısa ekranın metal kısmı takıldı ama ben önemsemedim ve beyaz bilgisayara taktım. Görüntü beyaz olarak geldi ( Bu arada ekranların markası modelide aynı), çıkarttım ve siyah bilgisayara taktım onda da ekran bembeyaz olarak kaldı.
Şimdi muhtemel olarak 2 hata yaptığımı düşünüyorum.
1-) Kasa içinde bulunan mıktanıs ile ekranın teması (Beyaz bilgisayarda da aynı mıknatıstan var. Ekranı beyaz bilgisayardan sökerken mıknatısa gene takıldı...)
2- Bantlar oturup kaldığından dolayı biraz bastırmam nedeniyle ''dokunmayın '' yazan yere dokunmam...
Dip not: Bugün öğlen yaklaşık 2-3 saat h1z1 oynadım, ekran kartında bir sorun olmadığına eminim. Siyah bilgisayarı sökmeden önce hiç bir problem yokt
Yapabileceğimiz bir şey varsa yardımlarınızı bekliyorum...
Resimler;
bence mıknatısla alakası yok data kablosunda var benim başıma geldi 3 tane laptop var casper calışmıyordu zor bela beyaz ekran seninki gibi getirdim sonra gittim yazıcıoğlundan buldum ucuza 30tlye piyasanın verdiği data kablosu 70 80 diyolar bi değiştir olmadı ekran gitti