Şimdi Ara

LCD HERKES BEKLEYİN DİYOR NELER GELECEK? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: maddyzz

Bencede bekleme yapmaya gerek yok.. gidin bütcenize göre alın bi tane.. Ben geçenlerde 2999'a cevahir sony'den 46W5800 aldım!

BU üründeki uydu alıcı HD mi SD midir? Bilginiz var mı? HD uydu alıcı DVB-S2, SD olan DVB-S olarak geçer.
  • TV piyasasını beklersek yandık bende almayı düşünüyorum ama forumdaki yazıları okuyunca hergün yeni birşey öüreniyorum ve bi dünya modeli inceliyorum teknolojide sınır yok çünkü buda kafa karıştırıyor acaba onumu alsam bunu mu alsam diye hergün inceliyorum artık midem bulandı valla ince incele nereye kadar :)

En iyisi kafaya koyup gidip almak olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

quote:

Bencede bekleme yapmaya gerek yok.. gidin bütcenize göre alın bi tane.. Ben geçenlerde 2999'a cevahir sony'den 46W5800 aldım!

BU üründeki uydu alıcı HD mi SD midir? Bilginiz var mı? HD uydu alıcı DVB-S2, SD olan DVB-S olarak geçer.

Bildiğim kadarıyla HD tuner ancak satış danışmanı ne kadar güvenilir bu konuda bilmiyorum..
  • mac için lcd bencede alma bu işte calısan bır eleman olarak sana tavsıyem panosonıcın son cıkan g serısı plazmalarını al derım plazma larsdas tepkıme suresı yoktur renkler daha canlıdır ve gercekcıdır dez avantajı ise yansıma ve asırı enerjı tuketımı karar senın arkadsım lcdyı genel olarak herseyı ızlıceksen al...
  • nisan ayında butun cihazlar gelıyor bununda bılgısını ben verıyım sana hatta sonynın ex serılerı turkıyede suan nısan basındada phılıpsın butun serılerı led olarak gelıyor hemde harıka serılerle...
  • Arkadaşlar. Bırakın Allah aşkına yaa. Şu gelecek, bu gelecek muhabbetine son verin. Ya sanki Hollywood stüdyolarına digital filmler hazırlayacaksınız da en mükemmel TV yi arıyorsunuz. Alt tarafı film seyredeceksiniz. Ve belki de oyun oynayacaksınız. Bu kadar ince eleyip sık dokumayın. Geniş olun. Rahat olun. Alın bir tane. Olsun bitsin.
  • aylardır samsung 40b65* serisinin fiyatının düşmesini bekliyorum

ama bu ay sonuna kadar düştü düştü

alacam artık derbiyi büyük ekranda izlemek istiyorum
    inecekse insin artık kardeşim

bıktık artık

saygılar
  • Bilgi olarak yazayım...

Philips Türkiye Tic. A.Ş. 9 Serisi ürünlerden Nisan ayında getireceğini söylüyor...

Panasonic Türkiye de yine Nisan ayında yeni serilerinin Türkiyeye ulaşacağını söylüyor...

Ne yazık ki spesifik seri kodlarıyla bilgi vermediler...

Umarım ilgili arkadaşlara yardımımız dokunur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatz

quote:

Orijinalden alıntı: MAS207

cevaplarınız için çok tşk.ler 40650 nasıl bir karar sizce yansıma felan var diyorlar bende 42ls9500 düşündüm ama oda çok yansıyor

Parlak paneller illaki yansıma yapıyor ancak tv'nin konumu ve sizin tv'ye bakış açınıza göre değişir. SL9000'de yansıma çok yapar ancak SL9500 ile B651 iki tv'yi de kullanıyorum ben fark göremedim. SL9500 bizim evde köşede duruyor sağ cephe pencere gündüzleri perdemiz açıktır yansıma sorunu yaşamıyorum, akşam ise tv'ye bakış açım düzse yani göz hizamda olduğu sürece rahatsız edici bir yansıma olmuyor ancak yere oturduğumda ışığı çok net görüyor ve rahatsız oluyorum ama tv'yi genelde koltukta izliyoruz değil mi Aynı koşulları B651 modelinde de oluşturduk sonuç aynı

SL9500 ile B651
    2 tv yi de dire k kullanan biini yorumlari onemli..
    dizayn olarak LG ustundur herhalde degil mi?
    edge led o sanirim cunku.

peki kaynak ayniyken fark gorduunuz mu ozellikle SD yayinda?

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: polatz

quote:

Orijinalden alıntı: MAS207

cevaplarınız için çok tşk.ler 40650 nasıl bir karar sizce yansıma felan var diyorlar bende 42ls9500 düşündüm ama oda çok yansıyor

Parlak paneller illaki yansıma yapıyor ancak tv'nin konumu ve sizin tv'ye bakış açınıza göre değişir. SL9000'de yansıma çok yapar ancak SL9500 ile B651 iki tv'yi de kullanıyorum ben fark göremedim. SL9500 bizim evde köşede duruyor sağ cephe pencere gündüzleri perdemiz açıktır yansıma sorunu yaşamıyorum, akşam ise tv'ye bakış açım düzse yani göz hizamda olduğu sürece rahatsız edici bir yansıma olmuyor ancak yere oturduğumda ışığı çok net görüyor ve rahatsız oluyorum ama tv'yi genelde koltukta izliyoruz değil mi Aynı koşulları B651 modelinde de oluşturduk sonuç aynı

SL9500 ile B651
    2 tv yi de dire k kullanan biini yorumlari onemli..
    dizayn olarak LG ustundur herhalde degil mi?
    edge led o sanirim cunku.

peki kaynak ayniyken fark gorduunuz mu ozellikle SD yayinda?

Dizayn olarak LG daha şık duruyor, Samsung'un alt çıkıntısı hoşuma gitmiyor tabi bu tamamiyle kişisel bir beğenidir. Yaklaşık olarak aynı büyüklükteki mekanlarda tv'lerin arasındaki 2 inç'lik farklık büyüklük çok rahat anlaşılıyor. Özellikle HD filmleri LG'de izlerken daha çok tat alıyorum.

SD performanstan önce cihazlarda mühim. Samsung'u Next 2000 SuperHDtv ile LG'yi Next Dobratech (yeni bir cihazdır yazılımlarla daha iyi bir performansa erişeceği söyleniyor)'le aynı marka aynı nitelikte altın uçlu HDMI ile kullanıyoruz. Next 2000 SuperHD receiverı SD performansını daha çok beğeniyorum, HD'de ise farkları yok diyebilirim. 40-42 inç farklardan olsa gerek görüntünün ekrana yayılmasında LG daha başarılı görüyorum. SD yayın kalitesinde Samsung (receiverla mı ilgili bilemiyorum) ama LG'den daha iyi, tv'lere yakından bakınca kanal logolarında daha az karelenme oluyor.

Şunu da ekleyeyim, şu daha iyi derken bu olanı beğenmiyorum manasına gelmesin zira benim için kıyasladığım ayrıntılar mühim değil çünkü uygun izleme mesafesinde iki tv'de de çok hoş görüntü elde ediyoruz.

SL9500 ile Dobratech'in SD yayın görüntüleri aşağıdaki linkte mevcut:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38292588

İlk resimde göreceksinki bizim avize çok net ekranda :) ancak TV şu an olması gerekenden yükseklikten daha fazla yukarıda ve bende fotoğrafı biraz aşağıdan çekmişim, göz hizasında ise yansıma olayına pek rastlamıyorum. TV'nin sehpasını ve avizemi değiştirdiğimde ilk resimdeki gibi bir yansımayı da kesmiş olacağım :) fotoğrafları gündüz vakti çekmiş olsamda evin ışıkları açıktı yansıma sadece ilk resimde mevcut. O mesajtan birkaç mesaj ileride de HD yayın görüntüleri mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 9 Mart 2010; 20:44:02 >

• Sayın Topaz,

Merak etmeyin yeni nesil bir Plazma size yeterince yeter. Sizin ömrünüzde sınırlı neticede. Mezara götürecek değil kimse aldığı tv.'yi. Tabii aldığınız bir tv'yi torunlarınıza da miras bırakmak istiyorsanız bir şey diyemem. İktisad ilminde bir sanayi mamulünün ömrü 10 yıldır. Ama 20 sene sonra aynı tv.yi kullanana günümüzde nasıl siyah-beyaz tv kullanan birisine tuhaf bakılıyorsa size de öyle bakılır.

Ayrıca yukarıda bir arkadaş hesap yapmış en kötü olasılık da dahi 10 000 gün gidecek 6 saat ortalama kullanama ile Panasonic bir plazma tv. 1 yıl 365 gün iken hesap edin
  • herkez yorum yapmış vallaha helal olsun arkadaşlar plazma şukadar saat lcd şu kadar saat gider diye bende burda saf saf okuyorum demekki bize panel değişimi için gelen tv lerin panel ömrü 2 yılmış garantili olanları saymıyorum onlarda1 yılmış panel ömründen bahseden arkadaşlar pekala florasan ömrü kaç yıldır bir tv de hadi size 10 puanlık uzman sorusu cevap verinde bende öğreneyim plazma nın ömrü neye göre 100000 saat lcd nin ömrü nee göre kaç saat hesap makinaları ele haydi amaeektronik bilgisi olanlar bu işin saatle olmayacaını gayet iyi bilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedus -- 9 Mart 2010; 22:49:35 >
  • Bildiğim kadarıyla DVB-S2, yani uydu alıcısı HD'dir. Aynı soruyu bende servise sorduğumda onlarda emin olmadıklarını ancak LNB'den gelen sinyal HD olduğu sürece yayının da HD olacağını söylediler. Söyleyen arkadaşlar Sony Yetkili Servis, P.M. Elektronik'te çalışan arkadaşlardı.

quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

quote:

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.