Şimdi Ara

lcd monitör ekran bazen tamamen kararıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü bilgisayarımda samsung sync Master 932 B lcd monitör kullanıyorum.
    Bilgisayarı ilk açtığımda monitör güç düğmesini hiç kapatmadığım halde ekran tamamen güç kapalıymış gibi oluyor.
    Güç düğmesini açıyorum ama bu defada ekranda görüntü sanki kablo kırıklarından kaynaklanan bir bağlantı kopması varmış gibi pır pır gidip geliyor. Kabloyu kontrol ettim acaba sebebi ne olabilir?
    Son arıza durumunda güç tuşuna sürekli aç kapa yaparken görüntü geldi.
    Benzer bir durumla karşılaşan varmı acaba??

• bu tür düzensiz aralıklarlaortaya çıkan, teşhis konulamayan arızalardan nefret ediyorum..
    Ne çalıştığı belli . ne bozulduğu.
    hiç bir şey yokken bazen çalışıyor bazen çalışmıyor..
    yok mu bir tavsiyesi olan????
  • Bios pilini kasadan guc girisi ayrilmisken cikartip iki tane metal parcasini kisa devre yaptirin. Bios sifirlanacaktir. Yeniden deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert_jkl

Masaüstü bilgisayarımda samsung sync Master 932 B lcd monitör kullanıyorum.
    Bilgisayarı ilk açtığımda monitör güç düğmesini hiç kapatmadığım halde ekran tamamen güç kapalıymış gibi oluyor.
    Güç düğmesini açıyorum ama bu defada ekranda görüntü sanki kablo kırıklarından kaynaklanan bir bağlantı kopması varmış gibi pır pır gidip geliyor. Kabloyu kontrol ettim acaba sebebi ne olabilir?
    Son arıza durumunda güç tuşuna sürekli aç kapa yaparken görüntü geldi.
    Benzer bir durumla karşılaşan varmı acaba??

Ustadım monitorunde problem sık karşılaştığımız bir problem anlattığın kadarıyla bu kanıya vardım monitorlerdeki güç besleme katındaki 2 tane kondansator ün değişmesi gerekiyor.

• Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
    Şu an itibariyle ilk arızadan bu tarafa yaklaşık 2 hafta geçti. Anlam veremediğim bir durumu paylaşmak istedim.
    1-Monitördeki görüntü gidip gelmeler sonrasında (ilk 5-10 dk) görüntü geldiğinde tekrar görüntü kaybı yaşamıyorum. Gerçi başına kuş konmuş gibi aman tekrar gitmesin diye sağa sola dokunmuyordum ama önceki gün kapatmaya yakın kablolari girş çıkışları da kontrol eder gibi yokladım bir sıkıntı olmadı.
    2-Son bir haftadır ilk açmada 1-2 istisna hariç hep ekran arızası oluştu/muş.
    3-Hani ilk marşta çalışmayan araba gibi son bir kaç seferde açılmakta epey zorlandı ama ekran gelincede 5-6 saatten fazla sorunsuz çalıştı
    4 Acaba giriş kablolarının ucuna takılan bir aparat var malum. Adını bilmiyorum ama şimdi baktım netten bendeki galiba VGA imiş. Ucunda HDMI DVİ denilen aparattan vardı. onu değiştirdim sonuç alamadım. Frklı VGA / HDMI DVİ girişlerde denedim sonuç alamadım. son olarak her iki ucu da HDMI DVİ olan başka bir kablo denedim yine sonuç alamadım.
    sonuçta sık karşılaşılmayan bir arızanın alametleri olabilir mi yazdıklarım?

• flarosonlarda sorun olabilir arkaşın ekran soğukta çalışmıyordu sıcakta sabahları soğukta saç kurutma makinası tutup ısıt çalıştırıyorduk
  • monitorunuzu dcr modundaysa . yapmasi normaldir . ekran parlakliginiz otomatik modundadir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.