17 icnh LG F700B kullanıyorum. Monitörün sol kısmı tirremeye başaladı. Tam da monitörün sol alt kısmında manyetik alan doğurabilecek kablolar, piriz vs var.
Crt monitörler manyetik alandan etkileniyor, ya LCD monitörler?
Devamlı yazı yazan biri olarak WORD kullanıyorum. Sizce hangi nokta aralığına sahip bir LCD almalıyım.
İçimden bir ses 17 samsung 770P al diyor................( 0,26 nokta aralığı ve PVA panel )
Sizce Samsung 770p nasıl, hiç kullandınız mı?
CRT monitörde manyetik bozulma genelde ekranda yeşillenme pembelenme veya geometride yamulmalar falan yapar. Titreme daha düşük bir ihtimal. Monitör yenileme frekansı var (Gelişmiş görüntü seçeneklerinde) desteklediği en büyük frekansı seç 85 Hz iyidir.
Bozulma sadece manyetik olmaz şehir şebekesinde, etraftan gelen parazitler falan monitöre giden görüntü kablosuna binerse bozulmalar, titremeler yapar. Güç kablolarını monitöre giden görüntü kablolarından ve monitörden mümkün olduğunca uzaklaştır.
LCD ler manyetik değil elektrik alana bağlı çalıştığından manyetik alandan etkilenmez (teorikte). Ama pratikte fazla miktarda ve sürekli değişen manyetik alan monitörün elektronik kartındaki bobinlere gerilim yüklemesi yapar çalışmasını olumsuz etkileyebilir.
Yakın plandan çalışacaksan ve monitöre çok yakın olacaksan nokta aralığını düşük seçmende fayda var ki gözlerin pikselleri daha az farkeder Monitörü almadan önce satıcılara gidip görmen iyi olur, görmeden alma sakın
Lcd ve plazma tipli ekranlar manyetik alandan etkilenmez.
Arkadaşlar bu sabah monitörümü açtığımda düzelmiş olduğunu gördüm.
Buraya mesaj attıktan sonra elektrikler gitti ve 8 saat sonra ancak geldi.
Galiba sorun şebeke elektiriğindenmiş.
Az daha 20 inch wide philisps alıyordum. Bu durumda 500 YTL bana kaldı.